معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به توقف طرح پزشک خانواده در این شهرستان گفت: قرار بود این طرح در سال گذشته و ابتدای امسال شروع شود؛ اما به علت مشکلات مالی تاکنون این طرح اجرایی نشده است.
به گزارش خبرنگار باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو» از مشهد؛ صادقی، معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور روز گذشته در نشست خبری که در این دانشکده به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، در پاسخ به سئوالی مبنی بر متوقف شدن اجرای طرح پزشک خانواده در نیشابور گفت: قرار بود این طرح در سال گذشته و ابتدای امسال در شهرستان نیشابور شروع شود که با توجه به مشکلات مالی تاکنون این طرح اجرایی نشده است.
وی افزود: هم اکنون ما آمادگی کامل برای اجرای این طرح را داریم؛ البته نیشابور در راستای ثبت اطلاعات روستایی و شهری رتبه خوبی در سایت سلامت ایرانیان دانشکده علوم پزشکی کسب کرده و هم کنون اطلاعات فردی 42 درصد از شهروندان این شهرستان در سامانه به ثبت رسیده است.
شعار امسال هفته سلامت «فشار خون را جدی بگیریم»
رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور نیز در این جلسه در خصوص هفته سلامت گفت: هر ساله 18 فروردین در تمام دنیا به عنوان روز جهانی بهداشت نامیده شده که هر سال کارشناسان حوزه سلامت شعاری را بر اساس برهه زمانی انتخاب کرده که آموزش های حوزه سلامت بر اساس شعار همان سال صورت می پذیرد.
فرهمند با اشاره به شعار امسال هفته سلامت مبنی بر «فشار خون را جدی بگیریم»، بیان داشت: برنامه های ما در راستای حساس سازی و آموزش مردم در این خصوص است؛ چرا که فشار خون موجب بروز سکته های قلبی و مغزی شده و اگر کنترل شود، مانع خیلی از آسیبهای جدی به افراد خواهد شد.
حدود 70 درصد از هزینه های سلامت از جیب مردم پرداخت می شود
وی در خصوص اینکه چرا مزدوجین جوانی که برای انجام آزمایشات قبل از ازدواج نمی توانند از خدمات تامین اجتماعی استفاده کنند، اظهار داشت: این موضوع به سازمان های بیمه گر بر می گردد. در جاهای دیگر دنیا سازمان های بیمه گر دنبال حوزه سلامت هستند و سعی میکنند نظرات این بخش را تامین کنند؛ اما در کشور ما اینگونه نیست و سازمان های بیمه گر حاکم هستند و هر کاری که آن ها بخواهند ما مجبوریم انجام دهیم.
فرهمند افزود: یکی از معضلات بیمه در کشور ما این است که حدود 70 درصد از هزینه های سلامت از جیب مردم پرداخت می شود؛ در حالی که در کشورهایی که در حوزه سلامت جایگاه خوبی دارند هزینه پرداختی مردم برای حوزه سلامت زیر 30 درصد است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی شیراز ادامه داد: ما معتقدیم همه مردم باید بیمه باشند و بیمه باید هزینه بیمار را پرداخت کند؛ در صورتی که در کشور ما هزینه های بیمارستان را بیمه تعیین می کند.
فرهمند تصریح کرد: هم اکنون هزینه هر شب حضور بیمار در بیمارستان 200 هزار تومان است؛ در حالی که بیمه حدود 60 هزار تومان آن را پرداخت می کند و شکل صحیح آن این است که هر چقدر که ما هزینه می کنیم، بیمه باید پرداخت کند؛ مثلا یک کارگر که هر شش ماه یکبار قصد تمدید دفترچه خود را دارد، باید هزینه آزمایشات خود را بپردازد و بیمه در این خصوص پاسخگو نیست.
پرسنل حوزه سلامت در انتخابات شورای اسلامی شهر شرکت کنند
وی در خصوص شرکت پرسنل حوزه سلامت در انتخابات شورای اسلامی شهر گفت: در سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی پرسنل حوزه سلامت را تشویق می کنم که در انتخابات شورای اسلامی کاندید شوند؛ چرا که معتقدم حضور پرسنل حوزه سلامت در بدنه شوراها ما را به اهداف خود در پبشبرد این حوزه یاری می کند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور افزود: من تجریه این کار را در جاهای دیگر دارم و مطمئن هستم پرسنل حوزه سلامت در بحث ها و تصمیم گیری شورا می توانند موثر باشند.
تست فشار خون و قند خون در تمام ادارات شهرستان نیشابور گرفته می شود
فرهمند بیان داشت: با توجه به شعار امسال در هفته سلامت، تست فشار خون و قند خون بر روی کارمندان تمام ادارات شهرستان نیشابور اجرا می شود.
کاهش مرگ و میر مادران باردار شهرستان نیشابور در سال 91
وی در خصوص مرگ و میر مادران باردار گفت: سال 90 برای ما از لحاظ مرگ و میر مادران باردار در نیشابور سال خوبی نبود و به واقع مرگ مادران باردار در نیشابور آمار بالایی داشت و شاهد شش مورد مرگ مادر باردار بودیم؛ اما با حساس سازی و تلاش خیلی خوبی که پرسنل این حوزه داشت، این آمار در سال 91 به دو نفر کاهش یافت.
وی افزود: اینکه آمار مرگ مادران باردار از شش نفر به دو نفر برسد، مسئله خیلی مهمی است و برای ما یک نفر زنده ماندن هم بسیار ارزشمند است.
استفاده از بخش خصوصی و خیرین در حوزه سلامت در شهرستان نیشابور
رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور در خصوص پیشبرد برنامه های این حوزه گفت: باید چرخش اعتبارات ما به سمت اعتبارات خیرین و بخش خصوصی باشد و از زیر ساخت های بخش خصوصی و خیرین استفاده کنیم.
فرهمند ادامه داد: در این زمینه طی بازدیدی که از درمانگاه موسی بن جعفر(ع) به عمل آمد، در توافق نامه ای که با هیئت امنای این بیمارستان داشیتم، قرار شد این مرکز در اختیار دانشکده علوم پزشکی قرار بگیرد و ما نیازهای مردم را مدیریت کنیم.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه بیماران سرطانی که در بحث شیمی درمانی مشکلاتی دارند، اقدام به تشکیل انجمن حمایت از بیماران سرطانی در این شهر شده است که این انجمن بزودی و با کمک خیرین راه اندازی خواهد شد و تمام بیماران سرطانی زیر پوشش این انجمن قرار خواهند گرفت.
بالا رفتن ارتقای کیفیت خدمات دانشکده علوم پزشکی نیشابور در نوروز امسال
همچنین بنی هاشمی، معاون درمان دانشکده علوم پزشکی نیشابور در این نشست در خصوص اقدامات این دانشکده در ایام نوروز گفت: برنامه های نوروزی این دانشکده از 25 اسفند91 آغاز شد.
وی اظهار داشت: امسال هر روز دو متخصص زنان در بیمارستان حکیم مستقر بوده است و 32هزار نفر نیز در این ایام به بیمارستان 22 بهمن و حکیم شهرستان نیشابور مراجعه کرده اند و تعداد 4000 نفر نیز بستری شده اند.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: تعداد 145 نفر از خدمات ایستگاه های سلامت نورزوی در میدان باغرود استفاده کرده و حدود 6500 دفترچه آموزش سلامت بین مسافران نوروزی توزیع شده است.
بنی هاشمی متوسط روزانه زایمان در این ایام را 25 نفر عنوان کرد و گفت: در این ایام حدود 35 تا 40 عمل در بیمارستان های نیشابور انجام شده است.
تدوین برنامه آموزشی در تمام منازل شهری و روستایی شهرستان نیشابور
رضایی، مدیر بهداشت و آموزش دانشکده علوم پزشکی نیز در این نشست خبری در خصوص برنامه های این حوزه گفت: اولین کار ما در این خصوص تدوین یک برنامه آموزشی در تمام منازل و آموزش شهری و روستایی بوده است که این موضوع چند بار مورد بحث قرار گرفته است و ما قصد داریم این طرح را در نیشابور اجرایی کنیم که البته عملیاتی شدن این طرح بسته به وضعیت مالی دانشکده است.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یکی از فیلدهای آموزشی ما است، گفت: رژیم غذایی باید از همان دوران کودکی آموزش داده شود و توصیه ما این است که شهروندان برای سلامت فرزندان خود و جلوگیری از ابتلا به بیماری ها، در رژیم غذایی بسیار دقت داشته باشند.