رسول باختر کارشناس حقوقی ورزش در مصاحبه با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجو گفت: هم در قوانین داخلی و هم بین الملی بازیکنان و باشگاهها این حق را دارند که در شرایط خاص قرارداد را بدون مواجه شدن با عواقب فسخ کنند.
طبق ماده ۱۴ فیفا و ماده ۱۵ مقررات تعیین وضعیت و نقل و انتقالات بازیکنها: هرگاه برای طرفین دلیل موجه وجود داشته باشد میتوانند قرارداد را فسخ کنند.
وی افزود: براساس ماده ۱۴ مکرر اگر طی دو ماه دستمزد پرداخت نشود بازیکن میتواند فسخ کند. دستورالعملی تحت عنوان دستورالعمل ناظر بر قراردادهای بازیکنان و مربیان در فصل ۱۴۰۳_۱۴۰۲ تصویب شد. طبق آن اگر بازیکنی چهار ماه دستمزدش را نگرفت میتواند قراردادش را فسخ کند.
تفاوت این دستورالعمل با قانون فیفا این است که در دستورالعمل بیان شده چهار ماه دستمزد، اما در مقررات فیفا مهم مطالبات بازیکن است این مطالبات شامل آپشن، تسهیلات باشگاه و دستمزد میباشد، اما این دستورالعمل حاکم نمیباشد، زیرا که برای فصل۱۴۰۳_۱۴۰۲ میباشد که هنوز اولین بازی لیگ صورت نگرفته که بگوییم فصل شروع شده است و طی ابلاغی که آقای کشوری برای باشگاهها فرستادند صراحتاً اعلام کردند که این دستورالعمل برای فصل پیش رو میباشد و طبق گفتهها این دستورالعمل در حال حاضر و فسخهایی که در این بازه زمانی انجام میشود جایگاهی ندارد و همه چی طبق مقررات قبلی صورت میگیرد.
باختر ادامه داد: در بحث توافقات طرفین با یکدیگر، وقتی صحبت از قواعد آمره باشد نمیتوان برخلافش توافق کرد، اما طبق قواعد تکمیلی طرفین میتوانند برخلاف آن توافق کنند و مشکلی هم پیش نمیاید و حق فسخ یکطرفه یک قاعده آمره است.
او اظهار داشت: اغوا زمانی مطرح میشود که یک بازیکن فسخ غیر موجه کرده باشد وقتی این اتفاق رخ داد باید دید مقصد بعدی او چه باشگاهی است که او را اغوا کرده و این شرایط هم وجود دارد که حتما نباید تیم بعدی او ملاک باشد، باشگاهی مدنظر میباشد که زمان فسخ با بازیکن مذاکره کرده است اگر فسخ موجه باشد اغوا معنایی ندارد، چون بازیکن حق قانونی خود را اعمال کرده است.
انتهای پیام/