حسینیه دانشجو خبرگزاری دانشجو، مهدی بزمه؛ محرمی که هم شور داشت هم شعور! این بیان بدین معنا نیست که در سالهای گذشته شور و شعور حسینی در کنار هم وجود نداشتند، اما دلایلی مطرح است که نشان دهنده تفاوت محرم امسال با سالهای دیگر است!
بعد از نماز عید سعید فطر در سراسر کشور و رد ادعای روگردانی مردم از دین عدهای هنوز هم بر این باور بودند که به واسطه مشکلات معیشتی و اقتصادی و گاها سوء مدیریتها در حکومتی که اسلامیست، دین داری مردم به حاشیه کشانده شده است و عامه مردم از دین و مذهب خود فاصله گرفتند!
تفاوت عمدهی محرم ۱۴۰۲با سالهای گذشته در همین حضور آگاهانه مردم در مراسمات عزاداری بود، امسال به ندرت شاهد حضور احساسی در مراسمات عزاداری بودیم، سالهای قبل گاها حزن و اندوه و احساس تعلق به اهل بیت سبب حضور در این برنامهها میشد، اما امسال رد ادعای فاصله با دین و مذهب یکی از اولویتهای کسانی بود که به عزاداری برای سیدالشهدا پرداختند!
شور حسینی بر کسی پوشیده نبوده و در کنار آن شعور حسینی نیز به زیبایی هر چه تمامتر تجلی یافت!
شاید اگر حوادث سال گذشته نبود و این احساس خطر در وجود شیعیان به اوج خود نرسیده بود، شاهد این حضور آگاهانه در جهت اثبات و نشان دادن دین داری مردم و اعتقادات استوار به خداوند و اهل بیت و قرآن آن هم با چنین شکوه و عظمتی در سراسر کشور عزیزمان، نبودیم.
در این بین اهانت به قرآن نیز به خوبی ماهیت تفکر غرب را نمایان کرده بود و این دشمنی نسبت به اسلام و قرآن برای کسانی که دچار تردید بودند دلیل متقن و مشهودی بود که به آنان نشان دهد که مسئله، فقط حکومت اسلامی ایران نیست، بلکه مسئله اصلی غرب و علت این دشمنی ها، اسلام است.
جمع بندی عدهای معلوم الحال که ماهیت آنها در سالهای گذشته به خوبی ثابت شده بود با استفاده از ظرفیت فضای مجازی با دروغ پراکنی و اخبار نادرست از فاصله مردم نسبت به دیانت خود و غالب کردن این موضوع بر تفکر عموم، مردم را به این باور رسانده بود که عدم حضور آنها در این مراسمات مذهبی علتی بر، حق بودن گفتار این جماعت اندک دارد، که منفعت شان در به حاشیه کشاندن دین و در نهایت اصل حاکمیت و ولایت فقیه است!
چرا که حکومت ما بر پایه اسلام بنا نهاده شده است و در صورت تضعیف و به حاشیه کشیده شدن اسلام، جمهوری اسلامی تضعیف میشود و این امری غیر قابل انکار است!
موضوع دیگری که در این روزها بسیار قابل تأمل بود و مشاهدات عینی نیز آن را اثبات کرده است، حضور حداکثری قشر جوان در هیئات مذهبی بود
نکتهای که بسیار بر توجه به آن تاکید داشتم، بازپروری فرهنگی بود که اکنون در حال شکل گیری ست.
انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دو مورد بازپروری فرهنگی بسیار کارآمد بودند که اثرات آن هنوز هم در جامعه ما نمایان است!
اما امروزه توجه ویژه به مسجد و هیئات مذهبی همچنین اولویت قرار دادن نوجوانان که به سبب مدیریت ناکارآمد فرهنگی در سالهای گذشته به آنان توجه کمتری میشد، سبب شده است که پس از مدت زمان زیادی یک بازپروری فرهنگی دیگر در جامعه شکل گیرد و اثر گذاری این امر بر جوانان و نوجوانان و به خصوص دهه هشتادیها باشد!
و نتیجه آن حضور پر شور و شعور در محرم الحرام ۱۴۰۲در سراسر کشور است!
مهدی بزمه، معاونت سیاست ورزی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز