بانک‌های تجاری باید از بنگاه داری خارج شوند

بانک‌های تجاری باید از بنگاه داری خارج شوند

۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۵
کد خبر: ۱۱۰۰۱۱۶
news1011448 :Array ( [content] => Array ( [id] => 1011448 [rutitr] => [title] => رئیس کل بانک مرکزی قول داد/ پیگیری ویژه موضوع بازگشت درآمد‌های مس سونگون به آذربایجان شرقی [stitle] => [title2] => [subtitle] => رئیس کل بانک مرکزی از پیگیری ویژه موضوع بازگشت درآمد‌های مس سونگون به آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: با بازنگری در اختیارات بانک‌های استانی، شاهد تسهیل فرآیند ارایه تسهیلات و حمایت از چرخه تولیدی و اقتصادی خواهیم بود که البته این امر باید از سوی مدیریت خود بانک‌ها انجام شود. [body] =>

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی صالح آبادی عصر امروز پنجشنبه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی اظهار داشت: موضوع سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی باید با توجه به اصلاح قیمتی صورت گرفته در کشور، مورد توجه ویژه سیستم بانکی است و تعهدات بانکی از جمله ال سی داخلی نیز از دیگر موضوعاتی است که در مورد آن به بانک‌ها تایید کرده‌ایم.

وی ادامه داد: تسهیل فرآیند تامین مالی زنجیره تامین نیز موضوعی است که در کنار دیگر حمایت‌ها اعم از تسهیلات و ضمانت به دنبال اجرایی کردن آن‌ها هستیم هر چند بانک‌ها نیز با مشکل روبه‌رو هستند و از جمله بانک‌های دولتی و شبه دولتی‌ها مطالباتی از دولت دارند که یا باید در قالب پول، یا اوراق، یا سهام و یا اموال به بانک‌ها پرداخت شود.

صالح آبادی تصریح کرد: در جلسه آخر شورای هماهنگی سران قوا ۱۵ همت اوراق برای بانک کشاورزی اختصاص داده شد تا منابع لازم برای افزایش سرمایه در گردش این حوزه را تامین کند و این موضوع در بخش‌های دیگر نیز اولویتی جدی است.

وی انتقاد‌ها از عملکرد بانک‌های خصوصی را به حق دانست و افزود: این بانک‌ها با وجود مشکلات خاص خود باید توجه ویژه‌ای به حل مشکلات و نقایص عملکردی به ویژه در زمینه پرداخت تسهیلات داشته باشند و به عنوان بانک مرکزی کمک می‌کنیم تا با حل این مشکلات، فرآیند حمایت بانک‌های خصوصی از تولید شکل گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تشکیل شورای هماهنگی بانک‌های دولتی در استان تأکید کرد: بر همین اساس تشکیل جلسات کانون بانک‌های خصوصی و البته جلسات مشترک بانک‌های دولتی و خصوصی برای حل مشکل فعالان تولیدی و اقتصادی آذربایجان شرقی ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: بانک‌ها در ارایه تسهیلات باید اولویت اول را اعتبار مشتری در نظر بگیرند و در مرحله بعدی بر ارایه وثیقه معتبر تأکید کنند که در این زمینه برای دریافت کننده خرد با تدوین بسته‌ای هم دسترسی و هم دریافت تسهیلات را تسهیل کرده‌ایم و مقررات احراز هویت غیر حضوری برای دریافت تسهیلات را ابلاغ کرده‌ایم.

صالح آبادی با تأکید بر لزوم هدایت نقدینگی به سمت فعالیت‌های تولید اظهار کرد: با توجه به نیاز شدید این بخش به اعتبارات، نظارت بر هزینه کرد صحیح این اعتبارات ضروری است و برنامه‌های خاصی برای تحقق این هدف در دست اجرا داریم.

وی از پیگیری ویژه موضوع بازگشت درآمد‌های مس سونگون به آذربایجان شرقی نیز خبر داد و گفت: با بازنگری در اختیارات بانک‌های استانی، شاهد تسهیل فرآیند ارایه تسهیلات و حمایت از چرخه تولیدی و اقتصادی خواهیم بود که البته این امر باید از سوی مدیریت خود بانک‌ها انجام شود.

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص انتقال حساب‌های بانکی خارج از استان نیز تصریح کرد: برخی شرکت‌های استانی در تهران دفتر دارند و تسهیلات و حساب‌های آن‌ها نیز در مرکز متمرکز است، اما تسهیلات دریافتی را در استان مصرف می‌کنند، اما این نافی هزینه کرد درآمد‌های استان در خود آن نمی‌شود.

وی با بیان اینکه محدودیتی در ورود ارز به صورت اسکناسی نداریم، افزود: این موضوع معاف از مالیات بوده و نیازی به اعلام منشا ارز ندارد و دستورالعمل آن به گمرک‌ها نیز ابلاغ شده و ثبت سفارش و تخصیص ارز برای کالا‌های اساسی و مواد اولیه و ماشین آلات صنایع نیز جز اولویت‌های دولت و بانک مرکزی است.

صالح آبادی با تأکید بر ممنوعیت مسدودی منابع واحد‌های تولیدی برای ارایه تسهیلات و یا بلوکه کردن بخشی از تسهیلات از سوی بانک‌ها اظهار داشت: البته این امر به علت مشکلاتی، چون عدم توازن نرخ سود و بهره رخ می‌دهد که به تدریج در حال اصلاح این موارد هستیم و با توجه به اینکه نظام بانکی و چرخه تولید مکمل هم هستند، تمام تلاش خود را برای حل مشکلات این حوزه به کار خواهیم گرفت و حضور در استان و تشکیل جلسات متعدد با فعالان اقتصادی و موسسات پولی و مالی نیز در همین راستا صورت می‌گیرد.

[snews] => [bimg] => 1694390_347.jpg [tmpl] => [sdate] => 14010229211102 [pdate] => 14010229205631 [udate] => 0 [sendby] => m.sadeqpour [publishby] => m.sadeqpour [updateby] => [service_id] => 7 [cat_id] => 30 [sec_id] => 128 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => Array ( [cid] => 1011448 [ostan] => 0 [typist] => [country] => [promise_date] => 0 [access_level] => 0 [promise_date_type] => [meta_keywords] => [slugs] => ) [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1017590 [title] => اصلاح نظام بانکی با سه محور آغاز شد [pdate] => 14010402171107 [service_id] => 7 ) [1] => Array ( [id] => 1015875 [title] => تمدید مهلت تسلیم اظهار نامه مالیاتی تا ۱۵ تیر ماه/ تشکیل کمیته‌های سه نفره در استان‌ها برای رسیدگی به شکایات مؤدیان مالیاتی [pdate] => 14010323201518 [service_id] => 7 ) [2] => Array ( [id] => 1013799 [title] => آثار عدم استقراض از بانک مرکزی در آمار نقدینگی فروردین ماه پدیدار شد [pdate] => 14010310220502 [service_id] => 7 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1013799 [title] => آثار عدم استقراض از بانک مرکزی در آمار نقدینگی فروردین ماه پدیدار شد [pdate] => 14010310220502 [service_id] => 7 [rutitr] => قائم مقام بانک مرکزی: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 1015875 [title] => تمدید مهلت تسلیم اظهار نامه مالیاتی تا ۱۵ تیر ماه/ تشکیل کمیته‌های سه نفره در استان‌ها برای رسیدگی به شکایات مؤدیان مالیاتی [pdate] => 14010323201518 [service_id] => 7 [rutitr] => ۲ دستور وزیر اقتصاد در نشست مشترک با روسای اتاق‌های اصناف کشور و نمایندگان مجلس؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 1017590 [title] => اصلاح نظام بانکی با سه محور آغاز شد [pdate] => 14010402171107 [service_id] => 7 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [view_images] => Array ( [bimg] => /files/fa/news/1401/2/29/1694390_347.jpg ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => بانک مرکزی [id] => 3173226 [tag_id] => 324 ) [1] => Array ( [tag] => صالح آبادی [id] => 3173227 [tag_id] => 49473 ) [2] => Array ( [tag] => بانک [id] => 3173230 [tag_id] => 114 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1
news1008752 :Array ( [content] => Array ( [id] => 1008752 [rutitr] => [title] => صدور ۱۸۰ میلیون فقره چک صیادی در سال ۱۴۰۰ [stitle] => [title2] => [subtitle] => معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: اکنون به محض این که یک چک حتی به میزان یک ریال برگشت بخورد، قفل می‌شود و صاحب چک دیگر نمی‌تواند چک جدید صادر کند. [body] =>

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهران محرمیان باحضور در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: قانون جدید چک ۱۷ تکلیف را برای شبکه بانکی برشمرده است. ۱۱ مورد از این تعداد کامل انجام شده و مهمترینش این بود هر چکی که صادر می‌شود باید در سامانه صیاد ثبت شود. این سامانه را در داخل شبکه بانکی به عنوان «پیچک» می‌شناسیم، چون از سامانه صیاد که چک و دسته چک را صادر می‌کند متفاوت است.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی افزود: برای اجرای این موضوع، فعالیت بسیار زیادی لازم بود که انجام شود، چون باید در کل شبکه بانکی و افرادی که با چک سر و کار داشتند انجام می‌شد و در این زمینه بسیار محدودیت داشتیم و همه این دوران در فضای کرونا انجام شد. بیش از یک میلیون نفر ساعت صرف شد تا این کار به انجام برسد، ۱۵۰ هزار نفر ساعت آن در بانک مرکزی و ۸۵۰ هزار نفر ساعت آن در شبکه بانکی بوده است. این منهای آن وقتی است که کارمندان شعبه برای اطلاع رسانی، آموزش و صحبت با مشتریان گذاشتند.

محرمیان اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰، صد و هشتاد میلیون فقره چک صیادی صادر کردیم که ۶۵ میلیون فقره آن در سامانه صیاد ثبت و صادر شد و آن فردی که چک را گرفته تأیید کرده است و اگر به فرد دیگری می‌خواست منتقل کند در آنجا ثبت کرده است.

وی گفت: چیزی که تا قبل از اجرای این قانون وجود نداشت این بود که اگر چک در بازار ۱۰ دست می‌گشت کسی خبردار نمی‌شد و ابزاری برای پولشویی و فرار مالیاتی و هزاران مورد مختلف راجع به این موضوع وجود داشت که خوشبختانه این مسائل مدیریت شده است.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اشاره به اینکه اجرای قانون اصلاح قانون چک اکنون به جان کلام و روحش رسیده است، گفت: یکی از مواردی که انجام نشده این است که اگر یک نفری چکی را به حساب گذاشت و چک برگشت خورد از سایر حساب‌های آن فرد در بانک‌های دیگر هم برداشت شود؛ این موضوع اکنون در همان بانک، عملیاتی است و اگر آن فرد در همان بانک حساب دیگری داشته باشد برداشت، مسدود و این کار تمام می‌شود.

محرمیان افزود: اکنون این خدمت در ۲۵ بانک عملیاتی است و به بانک‌ها اعلام کردیم که هفته آینده مانوری را در این باره برگزار کنیم.

وی ضافه کرد: روزانه چند ده هزار چک برگشتی داریم که باید تا مدتی بیایند که مطمئن باشیم به لحاظ فنی مشکلی نیست و البته پنج بانک باقی مانده هم به این طرح بپیوندند، ممکن است دو هفته طول بکشد.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: این کار را به صورت آزمایشی اجرا می‌کنیم، بانک‌ها سرویس هایشان زیر فشار برود، مطمئن شویم مشکلی نیست، در نهایت عملیاتی کنیم.

محرمیان ادامه داد: سرویس به ما وصل است و یک مرحله مانور را آزمایشی انجام می‌دهیم و اگر موفقیت آمیز بود عملیاتی می‌شود و اگر سرویس بانک‌ها پایدار نباشد ممکن است مقداری طولانی شود و فرصتی دهیم تا سرویس آن‌ها پایدار شود.

وی با اشاره به بانک‌هایی که به این سیستم متصل نشده اند، گفت: عمدتاً بحث فنی بوده یعنی سرویسی که درباره آن صحبت می‌کنیم به شدت پیچیده است، بحث مسدودی و رفع مسدودی حساب سرویس پیچیده‌ای است، برای هر کدام از این‌ها بانک‌ها حدود ۱۵۰ تست باید انجام دهند.

محرمیان با تأیید این که کسی که چک را صادر می‌کند و موجودی در آن حساب ندارد از سایر حسابهایش در بانک‌های دیگر می‌تواند پر شود، گفت: همه حسابهایش در همه بانک‌ها مسدود می‌شود البته این کلمه «مسدود» در قانون به کار برده شده است.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اشاره به اینکه واسط بین آن سرویسی که در بانک مرکزی داریم و سرویسی که مردم می‌گیرند بانک‌ها و مؤسسات اعتباری هستند، افزود: اکنون نصف شبکه بانکی انجام داده اند و بقیه به تدریج انجام خواهند داد.

وی اضافه کرد: اگر در شبکه بانکی هر کس یک چک برگشتی حتی به میزان یک ریال داشته باشد، قفل می‌شود و دیگر نمی‌تواند چک صادر کند، اما قبلا این طور نبود.

محرمیان گفت: قبلاً کسی که از بانک‌های مختلف دسته چک داشت تا موقعی که برگ دسته چک داشت می‌توانست تک تک آن را دست مردم بدهد حتی اگر دچار ورشکستگی شده بود، اما اکنون به محض این که یک چک حتی به میزان یک ریال برگشت بخورد، قفل می‌شود و صاحب چک دیگر نمی‌تواند چک جدید صادر کند.

[snews] => [bimg] => 1683167_297.jpg [tmpl] => [sdate] => 14010213234737 [pdate] => 14010213223542 [udate] => 14010213235227 [sendby] => m.sadeqpour [publishby] => m.sadeqpour [updateby] => m.sadeqpour [service_id] => 7 [cat_id] => 30 [sec_id] => 128 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => Array ( [cid] => 1008752 [ostan] => 0 [typist] => [country] => [promise_date] => 0 [access_level] => 0 [promise_date_type] => [meta_keywords] => [slugs] => ) [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1177623 [title] => رئیس‌کل بانک مرکزی تهران را به مقصد استانبول ترک کرد [pdate] => 14030708181619 [service_id] => 7 ) [1] => Array ( [id] => 1100526 [title] => مال سازی بانک‌ها با مال مردم / بنگاهداری منجر به تقویت شوک‌های تورمی می‌شود [pdate] => 14020708112733 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 1008790 [title] => مسدودی وجوه صادرکننده چک برگشتی به اندازه کسری مبلغ چک در حساب‌های بانکی [pdate] => 14010214160608 [service_id] => 7 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1177623 [title] => رئیس‌کل بانک مرکزی تهران را به مقصد استانبول ترک کرد [pdate] => 14030708181619 [service_id] => 7 [rutitr] => به‌منظور شرکت در ششمین اجلاس بین‌المللی بانک‌های مرکزی سازمان همکاری‌های اسلامی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 2 [relation_type] => 1 [order] => 2 ) [1] => Array ( [id] => 1100526 [title] => مال سازی بانک‌ها با مال مردم / بنگاهداری منجر به تقویت شوک‌های تورمی می‌شود [pdate] => 14020708112733 [service_id] => 11 [rutitr] => بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع): [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 2 [relation_type] => 1 [order] => 1 ) [2] => Array ( [id] => 1008790 [title] => مسدودی وجوه صادرکننده چک برگشتی به اندازه کسری مبلغ چک در حساب‌های بانکی [pdate] => 14010214160608 [service_id] => 7 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [view_images] => Array ( [bimg] => /files/fa/news/1401/2/13/1683167_297.jpg ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => چک کشیدن [id] => 3155085 [tag_id] => 297293 ) [1] => Array ( [tag] => بانک مرکزی [id] => 3155086 [tag_id] => 324 ) [2] => Array ( [tag] => بانک [id] => 3155088 [tag_id] => 114 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1
news946083 :Array ( [content] => Array ( [id] => 946083 [rutitr] => [title] => برگزاری اولین جلسه هیئت عامل بانک مرکزی با رئیس کل جدید [stitle] => [title2] => [subtitle] => جلسه فوق‌العاده هیئت عامل بانک مرکزی به ریاست اکبر کمیجانی، رئیس کل جدید این بانک برگزار شد. [body] =>

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از بانک مرکزی، جلسه فوق‌العاده هیئت عامل بانک مرکزی به ریاست اکبر کمیجانی، رئیس کل جدید این بانک برگزار شد. در این جلسه که عصر دیروز برگزار شد، هر یک از اعضای هیئت عامل و معاون‌های رئیس کل ضمن ابراز آمادگی کامل برای تداوم همکاری با رئیس کل جدید بانک مرکزی، چشم انداز ترسیم شده برای پیشبرد برنامه‌های حوزه خود را تشریح کردند.

اکبر کمیجانی، رئیس کل بانک مرکزی نیز ضمن قدردانی از اعتماد رئیس جمهوری، برهه فعلی بانک مرکزی را بسیار حساس خواند و ابراز امیدواری کرد که با همدلی و حمیت جدی اعضای هیئت عامل و کارکنان بانک مرکزی مسئولیت‌های محوله به نحو احسن اجرایی شود و از بروز هرگونه آسیب و خدشه به فرآیند امور جلوگیری به عمل آید.

کمیجانی از تلاش‌های عبدالناصر همتی، رئیس کل سابق بانک مرکزی نیز تشکر کرد.

[snews] => [bimg] => 1425405_722.jpg [tmpl] => [sdate] => 14000410132711 [pdate] => 14000410132445 [udate] => 0 [sendby] => s.salmani [publishby] => s.salmani [updateby] => [service_id] => 7 [cat_id] => 30 [sec_id] => 128 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => Array ( [cid] => 946083 [ostan] => 0 [typist] => [country] => [promise_date] => 0 [access_level] => 0 [promise_date_type] => [meta_keywords] => [slugs] => ) [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1177623 [title] => رئیس‌کل بانک مرکزی تهران را به مقصد استانبول ترک کرد [pdate] => 14030708181619 [service_id] => 7 ) [1] => Array ( [id] => 1100526 [title] => مال سازی بانک‌ها با مال مردم / بنگاهداری منجر به تقویت شوک‌های تورمی می‌شود [pdate] => 14020708112733 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1177623 [title] => رئیس‌کل بانک مرکزی تهران را به مقصد استانبول ترک کرد [pdate] => 14030708181619 [service_id] => 7 [rutitr] => به‌منظور شرکت در ششمین اجلاس بین‌المللی بانک‌های مرکزی سازمان همکاری‌های اسلامی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 2 [relation_type] => 1 [order] => 2 ) [1] => Array ( [id] => 1100526 [title] => مال سازی بانک‌ها با مال مردم / بنگاهداری منجر به تقویت شوک‌های تورمی می‌شود [pdate] => 14020708112733 [service_id] => 11 [rutitr] => بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع): [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 2 [relation_type] => 1 [order] => 1 ) ) ) [media] => Array ( ) [view_images] => Array ( [bimg] => /files/fa/news/1400/4/10/1425405_722.jpg ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => بانک [id] => 2806780 [tag_id] => 114 ) [1] => Array ( [tag] => بانک مرکزی [id] => 2806781 [tag_id] => 324 ) [2] => Array ( [tag] => پول [id] => 2806782 [tag_id] => 171 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1
ارسال نظرات
captcha