به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، جلسه هماهنگی و هماندیشی مدیران عامل باشگاههای لیگ برتری با مسئولین فدراسیون والیبال و سازمان لیگ روز چهارشنبه ششم دی برگزار شد.
در این نشست اصلاح مواردی از بندهای آئیننامه سازمان لیگ و کمیته انضباطی فدراسیون ازسوی مدیران عامل شرکت کننده پیشنهاد شد و به منظور رسیدن به بهترین دیدگاه و همفکری برای این هدف امروز (شنبه 23 دی) جلسه نقد، بررسی و اصلاح آئین نامه سازمان لیگ و کمیته انضباطی به ریاست وحید مرادی برگزار شد و طرفین دغدغه ها خود را در فضایی صمیمی مطرح کردند.
در این نشست احمد مددی مدیرعامل باشگاه پیکان، جمال الدین واحدی مدیرعامل باشگاه شهرداری گنبد، علی عطایی مدیرعامل باشگاه چادرملو اردکان، جواد شاکر مدیرعامل باشگاه ایفاسرام اردکان، حسین رفیعیان مدیرعامل باشگاه مهرسان، مجید پهلوان نصیر مدیرعامل باشگاه هوران یزد، پیمان اکبری و میترا شعبانیان نماینده مربیان، شبنم علیخانی و سید محمد موسوی نماینده بازیکنان حضور داشتند و امیر شرافت مدیرعامل باشگاه شهداب یزد به صورت آنلاین شرکت کرد.
فریبا محمدیان نایب رئیس، مهدی احمدیآذر مشاور و مدیر حوزه ریاست، مهدی اسلامی خزانهدار، علی فرخی رئیس کمیته انضباطی، محمد دیو سالار رئیس کمیته استیناف، مرتضی افجه ای رئیس کمیته انفورماتیک و بهنام فتاح زاده مسئول سامانه ملی فدراسیون والیبال نیز در این جلسه حضور داشتند.
در ابتدای این نشست سرپرست فدراسیون والیبال ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان، گفت: این جلسه بر اساس درخواست مدیران باشگاه تشکیل شده است تا اشکالات آئین نامه بررسی و در نهایت اصلاح شود. فدراسیون والیبال نمایندگان ورزشکاران و مربیان را نیز که از نزدیک درگیر مشکلات احتمالی آئیننامه هستند، دعوت کرده است که نظرات خود را اعلام کنند و تصمیمات با در نظر گرفتن تمامی جوانب اتخاذ گردد.
وحید مرادی تصریح کرد: برای اینکه تصمیمات منطبق با قوانین کشور باشد از دیو سالار و فرخی روسای کمیته استیقناف و انضباطی دعوت کردیم تا در این جلسه شرکت کنند. باید نظرات همه افراد که در مسابقات و مسایل والیبال درگیر هستند، بشنویم و به جمع بندی با اقناع قانونی برسیم که همه نیز راضی باشند.
وی تاکید کرد: در نشست قبلی مدیران عامل باشگاه نکاتی را به عنوان مشکلات لیگ مطرح کردند که با همفکری و رفع این مشکلات مانند شیوه برگزاری مسابقات می توانیم شرایط را برای اعضای درگیر بهتر کنیم. تصمیم باید برای همه مسابقات و لیگ ها باشد، منافع باشگاه و بازکنان و اعضای کادر فنی نیز دیده شود. به همین دلیل سیدمحمد موسوی، شبنم علیخانی، پیمان اکبری و میترا شعبانیان را دعوت کردیم که به عنوان نماینده بازیکنان و مربیان نیز دغدغه های این قشر از جامعه والیبال را مطرح کنند.
سپس محسن ترابی سرپرست دبیری و رئیس سازمان لیگ گفت: این نشست به منظور بررسی نکات آئین نامه است تا با همفکری به جمع بندی نهایی برسیم. این نکته هم را یادآوری کنم که تصمیمات نهایی باید هیات رئیسه مطرح و پس از بررسی جمعبندی نهایی در مجمع عمومی فدراسیون مصوب شود تا قابلیت اجرایی داشته باشد.
در ادامه هر یک از شرکت کنندگان چالشها و دغدغههای خود در زمینه تیمداری، بازیکنان، اعضای کادر فنی و … بیان کردند که موضوع 55 درصد نیم فصل قراردادها، تعیین مدت زمان مشخص برای نیم فصل، تبلیغات دور زمین و مشکلات جذب حامیان مالی برای باشگاهها، حق رشد بازیکنان، تعیین کمیته وضعیت، برنامه ریزی مناسب برای لیگها، موضوع 10 درصد حق فدراسیون از قرارداد بازیکنان و اعضای کادر فنی تیمها، یکسان سازی احکام کمیته انضباطی و شرایط اجرایی آنها و امکان جذب بازیکنان خارجی در لیگ برتر زنان از جمله اهم این موضوعات بود.
رئیس کمیته انضباطی فدراسیون والیبال نیز در این نشست گفت: همه با هم همدل هستیم تا با اصلاح امور زمینه پیشرفت والیبال را فراهم کنیم. مفاد آئین نامه بر اساس شرایط زمانی در سال ها تغییر کرده است و یکی از مباحث که بسیاری از مشکلات اخیر را برطرف کرده است، موضوع پرداخت 55 درصد تا نیم فصل است.
علی فرخی تصریح کرد: باشگاههای داشتیم که پس از پایان لیگ منحل شدند. بنابر این قانون را گذاشتیم که اگر باشگاهی در نیم فصل هیچ پولی نگرفت و چون خانواده دارد و مثل همه با مشکلاتی روبرو است، با باشگاه دیگری همکاری کند. فقط بازیکنانی طبق این قانون می توانند در نیم فصل جدا شوند که هیچ دریافتی نداشته باشند.
وی درباره قرارداد داخلی با باشگاهها گفت: شروط کلی قرارداد داخلی را قبول داریم که حق فسخ از جمله تبصره های آن است و هر کدام از طرفین در شرایطی امکان جدایی دارند. یا در قراردادی پاداش در نظر گرفته شده است، اما بیشتر مواردی که در قرارداد داخلی مشکل ساز میشود، جرایم باشگاه ها است. پیشنهاد من به باشگاه ها این است که قراردادها را پلکانی تدوین کنند تا به ارتقا تیم نیز کمک کند.
رئیس کمیته استیناف فدراسیون والیبال نیز در این نشست گفت: در این نشست مشکلات خاصی که بیانگر اختلاف بین باشگاه و بازیکنان و کادر فنی باشد، ندیدم، شاید نحوه بیان متفاوت باشد، اما خوشبخاته همت کلی برای پیشرفت والیبال دیده می شود.
محمد دیو سالار تصریح کرد: هدف اصلی این است که یک سری ذغذغه ها که سالیان دراز وجود داشته و به آنها توجه نشده است، مطرح و برطرف شود. آئین نامه فعلی زحمات افراد زیادی که به مسایل آگاه بودند و شاید نیاز به بازنگری دارد تا برورسانی شود. برخی آسیب ها وجود دارد که شاید روحی، مالی و … باشد، بنابراین هدف این نشست دریافت همه نظرات برای اصلاح است.
وی با بیان اینکه وقتی قانونی وصف می شود، قانون است و باید مورد استناد قرار گیرد حتی اگر با تمایلات افراد همخوانی نداشته باشد، گفت: بدترین قانون، قانونی است که نوشته شود ولی اجرا نشود. قانون ها باید در مواقعی اصلاح شود که با همفکری به تعامل به شرایط ایده آل برسیم تا هم باشگاه ها و هم بازیکنان و کادر فنی تیمها متضرر نشوند. باید شرایط به گونه ای باشد که در نهایت تیم ملی والیبال تقویت شود.
دیو سالار تاکید کرد: هدف این نشست نیز ایجاد تغییرات و حتی تصویب قوانین جدید است و باید با همکاری همه به این مهم برسیم. شاید در آینده باید اینگونه مباحث را در جلساتی با نفرات کمتر و خبره دنبال کنیم تا به بهترین دیدگاه ها دست یابیم. یادمان نرود که سطح توقع مردم زیاد شده است و باید بازنگری در قوانین صورت گیرد، باید نظرات هیات های استانی را نیز در این باره دریافت کنیم.
وی با یادآوری اساسنامه فدراسیونهای ورزشی ایران گفت: باید این مجموعه نیز ملاک عمل باشد، البته شاید برخی قوانین بد قضاوت و اجرا می شوند که باید به این موضوع نیز دقت کنیم.
سرپرست فدراسیون والیبال در جمع بندی نظرات ارائه شود و تشریح راهکارها برای برطرف شدن مشکلات، با بیان اینکه در ورزش نمی توانید ضمنانت کنید که جریمه شرایط را بهتر میکند، گفت: در این نشست نمی خواهیم باشگاهی را ارزیابی کنیم و عملکردش را زیر سئوال ببریم، اگر اسمی برده می شود برای طرح موضوع و مشکلات است. قراردادهای داخلی را می توانیم در سایت فدراسیون و سامانه ملی بارگذاری کنیم تا مورد استفاده در اختلاف نظرها قرار گیرد.
وی درباره ضرورت وجود پاداش در قراردادها نیز گفت: اخیرا با هفت یا هشت مربی تراز اول جهان صحبت کردم برای هدایت تیم ملی والیبال ایران و با تجربه چهل و اندی سال که در حوزه بین المللی داشتم، معتقدم که باید آفر ویژه مدنظر قرار گیرد. به عنوان مثال اگر تیم ملی والیبال ایران به المپیک صعود کند و یا در لیگ ملت ها در جمع سه تیم برتر قرار گیرد، باید موارد تشویقی مد نظر داشته باشیم. نه اینکه از حداقل حقوق بازیکنان و مربیان کسر کنیم و انها را جریمه کنیم.
سرپرست فدراسیون والیبال درباره ضرورت اصلاح آئین نامه گفت: اشکلاتی که بر آئین نامه سازمان لیگ و کمیته انضباطی هست، برطرف می شود به شرطی که از قوانین عام هم عدول نکنیم. دغدغههای بیان شده شامل شیوه برگزاری مسابقات و برنامه مسابقات بود که حرفی منطقی است و اگر مانعی دیگری وجود نداشته باشد، سازمان لیگ باید طوری برنامه ریزی کند که تیمها یک هفته میزبان و یک هفته میهمان باشند. همزمانی بازی ها در مرحله حساس نیز نکته مهم دیگر است.
مرادی با بیان اینکه تشکیل کمیته تعیین وضعیت نیز در دستور کار سازمان لیگ قرار دارد و شاید منجر به حل فصل بسیاری از مشکلات شود، گفت: پذیرفتن قرارداد داخلی باشگاه و بازیکن به شرطی که با قوانین فدراسیون و عمومی کشور و همچنین |ائین نامه سازمان لیگ همخوانی داشته باشد، باید مد نظر قرار گیرد.
وی تاکید کرد: قرار است آئین نامه با نظرات جمع اصلاح شود و یقین داشته باشیم آن چیز که در نهایت تعیین شود، مورد پسند همه خواهد بود. به حق رشد نیز باید توجه شود که سالها در ورزش و والیبال به آن توجه نشده است. متاسفانه بازیکنان با سرمایه گذاری یک باشگاه به سطحی میرسد که برای باشگاه مفید باشد، از باشگاه سازنده خارج می شوند.
سرپرست فدراسیون والیبال درباره رعایت استاندارهای لازم برای حضور تیمها در لیگها نیز گفت: متاسفانه در کشور شرایط لازم برای عملی کردن این مهم وجود ندارد که همه باشگاه ها استاندارد کامل را داشته باشند، اما باید کارها و برنامه رو به رشد باشد و در حال حاضر بسیاری از باشگاه تغییرات اساسی ایجاد کردند.
وی در پایان گفت: پیشنهاد می شود که کمیته جمع و جور جدیدی با عضویت سه نفر مدیران باشگاهها، نماینده مربیان و بازیکنان و به اضافه دوستان فدراسیون که در این زمینه کار کردند، برای تمرکز بر روی مسایل اصلی تشکیل شود. بنابر این باشگاهها ظرف دو هفته آئین نامه سازمان لیگ و کمیته انضباطی را مطالعه و نظرات خود را به صورت مکتوب ارسال نمایید تا در اصلاح آئین نامه از آنها استفاده کنیم. البته فکر نکنید هر موضوع اعلام می کنید باید در آئین نامه قرار گیرد بلکه باید با خرد و همفکری باشد.
مرادی درباره بداخلاقیها در والیبال نیز گفت: متاسفانه در چند هفته اخیر برخی بداخلاقی ها منجر به صدرو احکام کمیته انضباطی شده که بیشتر تماشاگر نماها در بروز آنها دخیل بودند. از باشگاه ها درخواست دارم که اصول اخلاقی و ادب را رعایت کنید و از هواداران خود بخواهند که به تیم مقابل توهین نکنند. این مسایل زیبنده ورزش و والیبال نیست و باید لیدرها، هواداران را کنترل و هدایت کنند.
مشروح نظرات ارائه شده از سوی شرکت کنندگان در این نشست به قرار زیر است:
احمد مددی مدیرعامل باشگاه پیکان:
تیم حقوقی باشگاه آئین نامه را مطالعه کردند و نکاتی را برای درج در آئین نامه جدید ارائه خواهند کرد. اکثر باشگاه ها از این آئین نامه رضایت ندارند و به عنوان یکی از سه ضلع اجرایی والیبال باید اصلاح شود. علاوه بر کمیته انضباطی و استیناف باید کمیته تعیین وضعیت داشته باشیم تا برخی مشکلات حل شود. ضعف های وجود دارد که دست و پای باشگاه را می بندد از جمله جریمه بیش از 5 درصد است که نیاز به اصلاح دارد. پاداش و جریمه باید عادلانه باشد و امکان اجرایی داشته باشد.
کمیته انضباطی شان و جایگاه داوری ندارد زیرا در آئین نامه تاکید شده که کمیته انضباطی در مقام داور و مطابق آئین نامه عمل کند. یکی از مشکلات اجرای آرای کمیته انضباطی است که این نهاد این توانایی را ندارد. آئین دادرسی باید داشته باشیم که وجود ندارد و بسیار از موارد در این آئین نامه نهفته است. نقص بزرگی است.
اگر باشگاه تیم تشکیل دهد و بر اساس قرارداد چه تیم نتتیجه بگیرد و چه نگیرد، مبلغ پرداخت شود، پس شروط قراردادی چی می شود. جمع شدیم که مشکلی را حل کنیم، مدیرعامل باشگاه ها مشکلی باز بازیکنان ندارند. شرایط اقتصاد جامعه را می دانیم و هر موضوعی وابسته به آن است. بنابر این باید شرایط به گونه ای باشد که برد برد برای همه فراهم شود. در حال حاضر بازیکن، مربی، مدیرعامل و فدراسیون ابراز نارضایتی می کنند، پس مشکل کجاست؟ دغدغه باشگاه ها را درک کنید، بودجه ای در اختیار باشگاه هست اما دستورالعمل هم برای هزینه وجود دارد که باید در چارچوب آن حرکت کنیم.
پیمان اکبری نماینده مربیان:
باید امکاناتی برای جوانان فراهم کنیم که از ایران خارج نشوند. در حال حاضر 68 بازیکن لژیونر داریم که در لیگ های خارج بازی می کنند و شاید چند نفر از آنها در لیگ های مطرح باشند و سایر در شرایط خوبی قرار ندارند.
در بسیاری از مواقع چون باشگاه حق و حقوق بازیکنان را تامین نمی کند آنها به باشگاه های خارجی می روند. متاسفانه از نظر قانونی امکان حتی کسر 30 درصد از قرارداد بازیکنان و اعضای کادر فنی با عنوان های مختلف وجود دارد. من شاهد بوم که تیم قهرمان شده است و متاسفانه بازیکنان و اعضای کادر فنی 5 درصد جریمه شدند. اگر انتظار داریم همه مسایل برابر با لیگ های حرفه ای پیش برود، باید حقوق مناسبی به بازیکنان بدهیم. انصافا در سال های اخیر این مشکلات پرداخت کمتر شده و صف های شکایت در کمیته انضباطی خلوت تر شده است. در چند سال اخیر چند بند به آئین نامه اضافه شد و بازیکنان حداقل تا نیم فصل 55 درصد حق خود را می گیرند اما برای پایان فصل هنوز مشکل پابرجاست. بازیکنان و کادر فنی 70 درصد باشگاه های ایران اگر مسابقات اسفند تمام شود، بعد از شش ماه با شکایت حق خود را می گیرند.
مربی و بازیکن همه در راستای اهداف باشگاه کار می کنند. مدیرعامل، کادر فنی و بازیکنان با هم هماهنگ باشند تیم بهترین نتیجه را می گیرد. متاسفانه در حال حاضر باشگاه ها به بازیکنان فشار می آوردند. 10 تا 12 بازیکن سه ساله بستیم برای درآمد زایی باشگاه اما شرایط جریمه ای آنها را نگران کرده است. در والیبال شرایط خاص مانند بیماری وجود دارد که نباید از اهرم جریمه در این موارد استفاده کنیم. هیچ بازیکنی دوست ندارد تیمش ببازد.
جواد شاکر اردکانی مدیرعامل ایفاسرام:
تشکر از آقای مرادی که از زمان سرپرستی به دغدغه باشگاه ها توجه دارند. این نشست می تواند خروجی مناسبی برای همه افراد درگیر والیبال داشته باشد و اتفاق مبارکی است. آئین نامه سازمان لیگ و انضباطی دارای اشکلات اساسی است و باید مورد به مورد بررسی شود.
ایفاسرام با خرید امتیاز وارد لیگ شد و بعد متوجه شدیم که امکان خرید هفت بازیکن بیشتر نداریم. اگر سقف آزاد شود سطح کیفی لیگ ها را افزایش می دهد. مشکلات زیادی در زمینه سخت افزار سالن ها داریم مانند نور و کفپوش نامناسب که برای بازیکنان مشکل ساز میشود. درباره پرداخت به عوامل و بازیکنان و اعضای کادر فنی به میزان 55 درصد تا نیم فصل که زمان آن دقیق مشخص نیست که آخرین بازی دور رفت است و یا نخستین بازی دور برگشت.
پیشنهاد می شود این میزان در چهار گروه 25 درصدی و در دور رفت، برگشت و نهایی و 25 درصد به عنوان ابزار باشگاهی تعیین شود که 10 درصد با نظر سرمربی قابلیت اجرایی داشته باشد. پنج درصد تنبیهی بسیار ناچیز برای اعمال سیاست های مدیران باشگاه است و وقتی یک باشگاه سیستم تشویقی و تنبیهی ندارد، به نوعی تیم داری سخت می شود و انگیزه نیز بسیار کاهش می یابد. رده های سنی یکی از مشکلات مهم تیم داری در والیبال ایران است. آرای کمیته انضباطی سلیقه ای است و برای مواردی مانند پرتاب بطری آب، حکم مشخصی وجود ندارد. همچنین حدود اختیارات ناظرین فدراسیون مشخص نیست و در دیدارهای شهرهای مختلف و نفرات تعیین شده، رفتارهای متفاوت از آنها شاهد هستیم. از سال قبل تاکید براستاندارد سازی سالن ها شده و الان چند سالن این شرایط را دارد؟ و چرا بازیکنان باید در سالن های بازی کنند که حداقل ها را ندارد.
علی عطایی مدیرعامل چادرملو اردکان:
باید به مدلی در والیبال برسیم که همه نفع ببرند. روال فعلی به گونه ای که شاید باشگاه ها در آینده فعالیت در این رشته را تعطیل کنند. بنابر این حفظ والیبال ارجعیت دارد. قرارداد توافق دو طرفه است و اگر واضع و شفاف باشد و در فدراسیون هم ثبت شود، خیلی از مشکلات برطرف می شود. بسیاری مواقع یک قرارداد در باشگاه بسته می شود و چیز دیگری در سامانه ثبت می شود که مبنا عمل فدراسیون است. کمیته انضباطی نیز دسترسی به قرارداد اصلی ندارد. نیم فصل به نظرم باید 50 درصد را پرداخت کنیم و 55 درصد اشتباه است زیرا نیم فصل در اصل نصف مدت همکاری بازیکن و مربی با تیم محسوب می شود. جغرافیای لیگ ایران وسیع است و باید بازی ها به صورت عادلانه یک بازی در خانه و یک بازی در خانه حریف باشد. قرارداد یعنی رابطه دو طرفه بین باشگاه و بازیکن، جریمه نقش بازدارندگی در ورزش دارد.
امیر شرافت مدیرعامل شهداب یزد:
باشگاه شهداب در شش سال گذشته پیگیر برگزاری اینگونه نشست ها برای بررسی مشکلات تیم داری است که جا دارد تشکر کنم از مرادی برای فراهم کردن مقدمات این جلسه. بحث رده های سنی یکی از موارد است که لازمه باشگاه داری داشتن زیرساخت و تیم های پایه است، باشگاه داری در ایران درآمد ندارد و تنها بر اساس عشق و علاقه است و تنها راه درامد زایی باشگاه حق رشد است.
استعلام های متعددی از سازمان لیگ برای رده سنی داشتیم که متاسفانه در مهرماه این شرایط تغییر کرد و باشگاهها مجبور به تمکین شدند. اما باز هم در نخستین روز لیگ برتر جوانان سهمیه ها تغییر کرد. این موضوع در آئین نامه دیده و اجرایی شود، حتی اگر اشتباه است. قرارداد بلند مدت و پنج ساله هنوز اجرایی نشده است و شرایط اجرایی آن فراهم شود. فدراسیون باید تفاوتی بین باشگاه های که شرایط استاندارد را رعایت می کنند و دیگر باشگاه ها در آئین نامه قائل شود. حکم های سلیقی کمیته انضباطی از دیگر مشکلات فعلی است که باید درباره یک تخلف مشخص، یکسان عمل شود.
جمال الدین واحدی مدیرعامل شهرداری گنبد:
وقتی بازیکنی با جون دل برای باشگاه بازی کند، هیچ موقع باشگاه در اندیشه جریمه بازیکن نیست. بازیکنان شرایط متفاوتی دارند و باید اصل این باشد که ظلمی به هیچ طرف نشود. حق رشد زمینه مناسبی برای باشگاه گنبد است زیرا استعدادهای فراوانی در این منطقه در والیبال وجود دارند. دست باشگاه برای تبلیغات کناز زمین باز باشد که بتواند درآمدزایی ایجاد کنند. موضوع 10 درصد و اینکه در نیم فصل جدا شوند در باشگاه جدید قابل پرداخت است.
حسین رفیعیان مدیرعامل باشگاه مهرسان:
والیبال بانوان بسیار مظلوم است. برخی باشگاه ها به دلیل دلخوری از فدراسیون حقوق بازیکنان و کادر فنی را نمی دهند. متاسفانه احکام کمیته انضباطی قدرت اجرایی ندارد. باشگاه های ایرانی امکان جذب بازیکن خارجی در لیگ برتر زنان را ندارد. مدت قرارداد بازیکنان مشخص شود چرا امکان بیشتر از یک سال وجود ندارد. بحث حضور مسئولان باشگاه در دیدارهای لیگ بانوان با مشکلاتی جدی روبروست. فروش بازیکن منوط به قرارداد چند ساله است و فدراسیون زمینه این درآمد زایی را برای باشگاه فراهم کند.
شبنم علیخانی نماینده بازیکنان:
دست باشگاه ها برای جریمه کردن بازیکنان و اعضای کادر فنی خیلی باز است. قرارداد داخلی اگر ارزش ندارد برای فدراسیون، چرا بسته می شود. هیچ بازیکن و مربی دلش نمی خواهد بد بازی کند و اگر دلش به تیم نیست بهتر است که رهایش کنید.
ساعت برگزاری مسابقات لیگ برتر زنان اصلا حرفه ای نیست. ساعت 11 اصلا مناسب نیست. قرارداد بازیکنان لیگ برتر زنان به توجه به مبلغ کم آن معاف از مالیات هستند و لطفا در آئین نامه نیز این موضوع مدنظر گرفته شود. تمامی بازی های مرحله پلی آف دو از سه بازی است و چرا فینال اینگونه نیست و حتما ساعت مرحله پلی آف تغییر کند.
فهرست ملی پوشان بانوان با ردههای سنی پایه ادغام شده است و در صورتی که بسیاری از بازیکنان این رده سنی امکان بازی در شهرستان را ندارند و بازیکنانی که مانند من از تیم ملی خداحافظی کردند از فهرست ملی پوشان خارج شوند. درست این هست که سهمیه ملی واقعا مختص به بازیکنان تیم ملی بزرگسالان باشد. جرایم متعددی برای بازیکنان در قراردادهای داخلی وجود و فدراسیون باید کنترلی بر آن داشته باشند.
میترا شعبانیان نماینده مربیان:
از سال 80 در لیگ برتر کار کردم و کاملا با مشکلات والیبال زنان آشنا هستم. جذب اسپانسر یکی از مهمترین مشکلات والیبال بانوان و لیگ برتر زنان است. باشگاه ها در نیم فصل حق حقوق بازیکنان را پرداخت نمی کنند و چون زمینه کار برایشان در دیگر باشگاه فراهم نیست، باید این شرایط را تحمل کنند. تغییرات در آئین نامه لیگ داده شود که تفاوت های بین لیگ برتر زنان و مردان ایجاد شود. تیم ملی منوط به لیگ قدرتمند است. ایران بازیکنان زیادی برای لیگ برتر دارد و نیاز به بازیکن خارجی نداریم. نیاز به حمایت بیشتر باشگاه ها داریم. حواشی لیگ برتر زنان کمتر از مردان است و چرا برخی باشگاه ها به عنوان صدقه سری باشگاه داری کنند. پخش بازی ها به صورت زنده کار بسیار خوب و ارزنده ای است. توانانی و استعدادهای خوبی در والیبال زنان داریم و نیاز به حمایت باشگاه داریم.
سید محمد موسوی نماینده بازیکنان:
والیبال ایران حرفه ای نیست و به سمت حرفه ای حرکت می کند. قرارداد ها به نسبت سال های قبل در مقایسه با قیمت دلار کمتر شده است. به نظرم بحث کلی جلسه جرایم برای بازیکنان است. بازیکنان کم کار جمع کوچکی هستند و شناخته شده اند بنابر این برای این تعداد محدود نباید والیبال ایران آسیب ببیند. من مخالف هر گونه جریمه در قراردادها هستم. چرا اگر در فینال یک رشته ورزشی مغلوب حریف شوید، شامل جریمه 5 درصد جریمه می شوید. حتی مدیرعامل برخی باشگاه ها برای پرداخت به موقع نیز خواستار کاهش مجدد در میزان قرارداد هستند. این موارد عادلانه و منصفانه نیست. در حال حاضر لیگ برتر ایران مشکل کمبود بازیکن پست خط زن دارند.
اگر بخواهیم حرفه ای به این ورزش نگاه کنیم، باید شرایط قراردادها را تغییر دهیم. باشگاه ها باید خوشحال باشند. وقتی بازیکنی دلی برای باشگاه بازی کند، شرایط خیلی بهتر می شود و در نهایت سود به باشگاه می رسد. روش پرداخت روی عملکرد بازیکنان تاثیر گذار است. فشارهای غیر منصفانه بر عملکرد بازیکنان تاثیر گذار است. در مجموع جرایم کیفیت لیگ را کاهش می دهد که تاثیر آن در تیم ملی دیده می شود.
در لیگ های معتبر دنیا قرارداد تقسیم بر 10 قسط می شود و بازیکنان وقتی وارد مسابقات می شوند حداقل چهار قسط خود را دریافت کردند. اینگونه نیست که شش ماه بعد از پایان لیگ هنوز پرداخت انجام نشده باشد. پول برای کنترل بازیکن مناسب نیست زیرا بازیکنان احساسات دارند و رفتارهای خوب و منصفانه را درک می کنند. اگر باشگاه بتواند رضایت بازیکن را جلب کند بازیکن با قلب و دلش برای تیم بازی می کند. باشگاه فولاد سیرجان اینقدر شرایط خوبی برای ما به وجود آورده است که وقتی هفته گذشته مقابل ارومیه باختیم، قبل از همه، ما بازیکنان ناراحت شدیم و خجالت کشیدیم. هیچ بازیکنی نمی خوادهد برای تیمش کم کاری کند و مطمئنا تمام تلاشش را می کند ولی اینکه بخواهیم او را از حداقل حقش هم محروم کنیم منصفانه نیست و اگر شرایط بخواهد اینطور پیش برود سال آینده تعداد بازیکن بیشتری به خارج از ایران می روند و ان جا بازی می کنند و لیگ ایران هر سال بی کیفیت تر می شود. باید بتوانیم شرایطی را مهیا کنیم بازیکنان مربیان با فراغ بال و با قلب شان برای تیم بازی کنند و بازیکنان خوب مان بتوانند با بهترین شرایط در لیگ ایران بازی کنند.
فریبا محمدیان نایب رئیس بانوان:
تشکر از تمامی باشگاه ها که در حوزه بانوان تیمداری می کنند و حمایت از آنها را در دستور کار قرار دارند. به صورت ویژه از پیکان تشکر می کنم که به بازیکنان زیر 20 سال توجه ویژه دارند و مشکلات عدیده این کار را به جان خریدند. اگر نمایندگان ورزشکاران نکاتی را یادآوری می کنند، مدیران باشگاه ها باید تحمل خود را افزایش دهند زیرا توقع دارند در خانه خودشان درددلشان را بگویند. چند نکته است که باید همگی به آن توجه کنیم. همه باشگاهها در بخش معاونت بانوان افراد پای کار داشته باشند. البته بسیاری از باشگاه دارند و تعامل خوبی داریم که جای تشکر دارد.
سرپرست تیم بانوان باید کار بلد و توانا باشد که مشکلات را عدیده نکند. احیای آکادمی ها از اولویت فدراسیون و مرادی است و لطفا باشگاه در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند. ماده 18 تبصره 12 که قراردادها تا مبلغ 100 میلیون تومان معاف از حق فدراسیون است، برای بانوان کلا معاف شده است. باشگاه نیاز به عوامل بازدارنده دارند و شکی نیست که در بحث جرایم در این زمینه کار خواهند کرد.
انتهای پیام/