به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، به مناسب فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) مصاحبه ای داشتیم با حجت الاسلام عالی، کارشناس مذهبی و استاد حوزه. وی در پاسخ به سوالی پیرامون نیاز امروز جهان به موضوع کربلا و نهضت امام حسین(ع) بیان داشت: مرحوم آیت الله سیدمحمدکاظم قزوینی که از علمای بزرگ ما بودند و کتب زیادی هم در مورد اهل بیت علیهم السلام نوشتند، میفرمودند که بنده روایتی را دیدم که براساس آن در آخرالزمان، کربلا قبله میشود و من معنی این روایت را نمیفهمم. شاید اگر ایشان امروز حضور داشتند و شاهد اتفاقات پس از انقلاب اسلامی بودند، این روایت را بهتر متوجه می شدند.
وی ادامه: به قبله تبدیل شدن کربلا به این معنا که رو به آن نماز خوانده شود نیست، بلکه این مکان تبدیل به قبله دلها میشود و شعارها و پیامهای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و آن مفاهیمی که در عاشورای ایشان به عنوان یک الگو و درس برای تمام جهانیان قرار گرفته است، گسترش پیدا کرده و مردم متوجه آن می شوند.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مفاهیمی که در عاشورای سیدالشهداء وجود داشت، مسئله ظلم ستیزی، عدالتخواهی و زیر بار ذلت نرفتن بود. اینها درسهای رایج عاشورا هستند و ما میبینیم که آنها به خوبی در جهان مورد استفاده قرار گرفته است. به ویژه پس از وقوع عملیات طوفان الاقصی و نسلکشی اخیر در غزه، ظلم و ستمی که از سوی صهیونیسم بینالملل و قدرتهای استکباری جهانی در حال انجام است، برای مردم آشکار شده و تنفر و تبری عمومی نسبت به آنها پدید آمده است؛ بالاخص در کشورهای اروپایی و آمریکا.
عالی با اشاره به اینکه حضور جوانان در کف خیابانهای پاریس، لندن و نیویورک برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین، نشاندهنده آگاهی بزرگی است که نسبت به مفهوم عدالت و آزادیخواهی به وجود آمده است، تصریح کرد: این مفاهیم، درسهای عاشورا بوده است. به محض اینکه سیدالشهداء به آنها معرفی شده و بیان میشود که این امام چنین پیامهایی را در بیش از هزار سال پیش مطرح ساخته است، همه به سرعت جذب ایشان میشوند. ما شاهد این موضوع هستیم که در راهپیمایی اربعین فقط شیعیان و یا حتی مسلمانان حضور نداشته بلکه فرادی از ادیان و مذاهب دیگر در آن شرکت دارند.
وی پیرامون ارتباط یافتن غیر مسلمانان با امام حسین (ع) اظهار داشت: در ۳-۲ اخیر کشیشهای مسیحی با راهپیمایی اربعین همراه شده بودند. وقتی خبرنگار از آنها در مورد علت حضورشان در این مسیر پرسید، کشیش پاسخ داد درست است که ما مسیحی هستیم و پیامبر ما با شما متفاوت است، اما حسین(ع) به همه ما تعلق دارد. درست است که «حُبُّ الحُسَین یَجْمَعُنا» روایت نیست، اما حقیقتی است که نشان می دهد محبت سیدالشهداء همه را کنار هم جمع می کند.
این کارشناس مذهبی در کنار بیان اینکه در روایت آمده است که پیش از ظهور حضرت ولی عصر(عج)، نام سیدالشهداء گسترش پیدا میکند، اشاره کرد: به همین دلیل وقتی امام زمان(عج) از پرده غیبت بیرون میآیند، خود را فرزند امام حسین(ع) معرفی میکنند. در روایات مکررا به نقشآفرینی ایرانیان در ظهور حضرت صاحبالزمان(عج) به نامهایی چون قوم سلمان و قوم فارس، عجم و مشرق زمین اشاره شده است. طبیعتا این پرچم است که پیامهای حسینی را به گوش عالم میرساند که شکر خدا، تا حد زیادی این اتفاق افتاده است.
وی افزود: ما باید در همین مسیر عمیقتر شویم و آن را گسترش دهیم. باتوجه به اینکه اکنون دلهای آماده و گوشهای شنوا در جهان بسیار است، این کار میتواند به خوبی صورت گیرد. چراکه نوعی نفرت از ظلم صورت گرفته است و به عینه همه شاهد آن هستند و حتی آن را می چشند.
عالی در پایان بیان داشت: رسانه ها و تبلیغات ما باید بیشتر در این زمینه تلاش کند تا هم معارف دینی و به ویژه حسینی را به عالم بشناساند و هم خود انقلاب اسلامی و اهداف آن را که دنباله رو اهداف سیدالشهداء و زمینه ساز ظهور است.