کد خبر:۱۱۶۴۴۸

راهكار محققان دانشگاه تربيت مدرس براي كاهش كلسترول زرده تخم مرغ

نتایج پژوهش محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس نشان داد کلسترول زرده تخم مرغ با افزودن ویتامین E و سلنیوم به جیره غذایی مرغ‌های تخم‌گذار كاهش مي يابد.  
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، فاطمه اسدی، کارشناس ارشد پرورش طیور طی پژوهشی به منظور بررسی اثرات سه منبع مختلف سلنیوم آلی و همچنین سلنیوم معدنی و ویتامین E بر خصوصیات کیفی و ماندگاری تخم مرغ، آزمایشی به مدت 8 هفته با استفاده از 81 قطعه مرغ تخم‌گذار در قالب طرح پایه بلوک کاملا تصادفی انجام داد.
 
وی با بيان اينكه ویتامین E و سلنیوم در جیره، کلسترول زرده را کاهش مي دهد افزود:  ویتامین E موجب افزایش تیتر آنتی‌بادی علیه (SRBC) در اين تحقيق شده است.
 
اسدي بيان داشت: نتایج تحقیق نشان می‌دهد که افزودن سلنیوم به جیره مرغ‌های تخم‌گذار نه تنها موجب غنی‌سازی تخم مرغ از این ترکیبات می‌شود و ارزش تغذیه‌ای آن‌ها را افزایش می‌دهد بلکه اثرات آن‌ها در افزایش سیستم آنتی‌اکسیدانی تخم مرغ نیز مشهود بوده و آن را در برابر صدمات اکسیداتیو در طول زمان نگهداری محافظت می‌کند كه در این مورد سلنیوم آلی در مقایسه با سلنیوم غیرآلی ترکیب موثرتری است.
 
گفتنی است، این پژوهش با راهنمایی دکتر فرید شریعتمداری و با مشاوره دکتر محمدامیر کریمی ترشیزی از اعضاي هیئت علمی دانشگاه تربيت مدرس انجام شد./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار