گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمد هاشمی؛ سبزی خوردن که متشکل از گروهی از سبزیجات معطر است خواص تغذیه ای متعددی دارد. معمولا این گروه ضد نفخ و اسپاسم روده بوده و به واسطه وجود فیبر در آنها در حفظ سیری، تعادل آب بدن و نیز پیشگیری از برخی بیماری های دستگاه گوارش به ویژه بدخیمی ها موثر است.
اجزای سبزی خوردن گر چه ترکیبات یکسانی ندارند اما از نظر مواد تشکیل دهنده نظیر آب، چربی، فیبر و رنگ بسیار شبیه هم هستند، هرچند که هر گیاه املاح و ویتامین های خاص خود را دارد به همین دلیل توصیه می شود سبزی خوردن به صورت مخلوط مصرف شود تا بدن به صورت متعادل از تمام خواص آن بهره مند شود.
ریحان: علاوه بر اینکه اشتها آور بوده و حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای آنتی اکسیدان است، اثرات مطلوبی بر سیستم اعصاب و رفع اختلالات خلقی دارد.
تره: در تسکین علائم آسم و بیماری های آلرژیک موثر است.
مَرزه: خاصیت گندزدایی دارد.
نعناع: اثر مشهودی در بهبودی مشکلات گوارشی نظیر نفخ، اسپاسم و سوء هاضمه دارد.
تندی ترخون جایگزین نمک
ترخون: از سبزیجات متفاوت بوده و بخشی از مواد معدنی مورد نیاز بدن نظیر کلسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و پتاسیم را تأمین می کند و به علاوه کمی دارای اثر تسکینی است، همچنین به دلیل طعم تندی که دارد جایگزین مناسبی برای نمک است.
تربچه: به ویژه برگ آن حاوی مقادیر متنابهی از ویتامین C و کمک کننده در جذب آهن است.
بیماران سبزیجات را جایگزین دارو نکنند
علی رغم اینکه هر کدام از این سبزی ها خواص دارویی ویژه ای دارند اما ذکر این نکته ضروری است که کسانی که دچار بیماری های گوناگون جسمی هستند باید به توصیه های درمانی پزشک خود عمل کنند و خواص سبزیجات آنها را از مصرف دارو معاف نمی کند.