به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجو، علی فتح الله زاده مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال مهمان برنامه SNN TV با موضوع نگاهی به مدیریت فوتبال ایران و باشگاه استقلال بود و به سوالات ما پاسخ داد.
ورود سرخابیها به بورس؛ قدمی مثبت اما ناکافی
فتحاللهزاده در ابتدا به ورود باشگاههای استقلال و پرسپولیس به بورس اشاره کرد و گفت: "اینکه سرخابیها وارد بورس شدند، خوب است. آنها نزدیک به هزار میلیارد تومان بدهی داشتند و هیچکس توان پرداخت آنها را نداشت. از این لحاظ ورود به بورس مثبت است، اما این به معنای واقعی خصوصیسازی نیست.
مدیران هلدینگها؛ همهکارهاند اما صاحب باشگاه نیستند
وی در ادامه به نقش مدیران هلدینگها پرداخت و اظهار داشت: "اگر مدیران هلدینگ را برداریم، آیا صاحب استقلال خواهند بود؟ اگر الآن آنها را تغییر دهیم، دیگر هیچکاره هستند؛ اما در حال حاضر همهکارهاند."
عدم شناخت مسئولان از جایگاه فوتبال
فتحاللهزاده در بخش دیگری از گفتوگو به نبود شناخت کافی مسئولان از اهمیت فوتبال در کشور اشاره کرد و گفت: "من احساس میکنم که هنوز فوتبال و صنعت فوتبال نزد مسئولین کشور ما نتوانسته به جایگاه شاخص خود برسد. این عدم اطلاع از حوزه ورزش، بهویژه فوتبال، اهالی فوتبال را آزار میدهد و کشور را نیز از این پتانسیل بسیار قوی که میتوان از آن بهرهبرداری کرد، محروم میکند."
پیشنهاد حضور مدیران فوتبالی در دولت
وی همچنین از پیشنهاد خود به رئیسجمهور وقت برای حضور مدیران فوتبالی در هیأت دولت گفت: "به رئیسجمهور وقت گفتم اجازه بدهید تعدادی از مدیران متخصص فوتبالی در هیأت دولت حاضر شوند و نیم ساعت با وزرای مربوطه صحبت کنند و بگویند که فوتبال به لحاظ جایگاه اقتصادی در کشور در رتبه نهم یا دهم قرار دارد و حتی از برخی صنایع مانند پالایشگاه نیز بالاتر است."
علی فتح الله زاده در ابتدا درباره خصوصی سازی باشگاه استقلال گفت: اینکه سرخابیها وارد بورس شدند، خوب است. آنها نزدیک به هزار میلیارد تومان بدهی داشتند و هیچکس توان پرداخت آنها را نداشت. از این لحاظ، ورود به بورس مثبت است، اما این به معنای واقعی خصوصیسازی نیست؛ اگر مدیران هلدینگ را برداریم، آیا صاحب استقلال خواهند بود؟ اگر الآن آنها را تغییر دهیم، دیگر هیچکاره هستند؛ اما در حال حاضر همهکارهاند.
مقایسه سطح هیئتمدیره گذشته و حال استقلال
فتحاللهزاده در این گفتوگو با اشاره به سطح اعضای هیئتمدیره استقلال در زمان مدیریتش گفت: "سطح هیئتمدیره باشگاه استقلال را در زمان من نگاه کنید؛ آقای دکتر علی آقامحمدی بود، آقای دکتر ایروانی و آقای مهندس میرولد. آقای آقامحمدی و آقای ایروانی اکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند و آقای میرولد هم رئیس دیوان محاسبات کشور شد."
افت سطح هیئتمدیره استقلال
وی با انتقاد از وضعیت کنونی هیئتمدیره استقلال اظهار داشت: "الان سطح هیئتمدیره باشگاه استقلال آنقدر پایین آمده که اگر به من بگویند بیا در باشگاه مسئولیت بگیر، شک میکنم که بیایم یا نه."
مدیرانی که روزی آرزوی مشاوره داشتند
فتحاللهزاده در ادامه افزود: "افرادی را آوردهاند که زمانی آرزویشان این بود که از من حکم مشاور مدیرعامل بگیرند. واسطه میتراشیدند تا این حکم را بگیرند، ولی ما سختگیری میکردیم و نمیدادیم. اما اکنون متأسفانه بعضی از همان افراد مدیرعامل و عضو هیئتمدیره شدهاند."
هزینه حق پخش استقلال و پرسپولیس؛ درآمدی که باید به باشگاهها برسد
فتحاللهزاده در این گفتوگو با اشاره به مسئله حق پخش تلویزیونی گفت: "اگر فقط هزینه حق پخش استقلال و پرسپولیس را در نظر بگیریم، باید سالانه برای هرکدام از این دو باشگاه ۲۰۰۰ میلیارد تومان پرداخت شود. اما متأسفانه الان برعکس شده و بهجای اینکه این درآمد به باشگاهها برسد، بیتالمال از این دو تیم بهرهبرداری میکند."
رفع کمبودهای مالی با حق پخش
وی ادامه داد: "اگر این مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد تومان به استقلال و پرسپولیس پرداخت شود، دیگر هیچ کمبودی نخواهند داشت."
مقایسه درآمدهای تبلیغاتی
فتحاللهزاده در بخش دیگری از گفتوگو به درآمدهای تبلیغاتی برخی تیمها اشاره کرد و اظهار داشت: "روز بازی بعضی از تیمها از تبلیغات ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب میکنند. اما ما کجا هستیم و چقدر درآمد داریم؟"
تأثیر فضای مجازی بر تصمیمات باشگاه
فتحاللهزاده در این گفتوگو به نقش فضای مجازی در تصمیمگیریهای نادرست اشاره کرد و گفت: "وقتی در فضای مجازی حمله میشود، نمیتوانیم شرایط را مدیریت کنیم و تصمیمات غلطی میگیریم. وضعیت این روزهای استقلال هم از این قاعده مستثنا نیست."
تصمیم غلط درباره ساپینتو
وی با اعتراف به اشتباه خود در زمان حضور ساپینتو در استقلال اظهار داشت: "در زمان آقای ساپینتو تصمیم غلطی گرفتم. من احساس کردم که هر کاری برای او انجام میدهم، او آن را نمیبیند. من شش ماه مدیرعامل بودم، ولی او مصاحبه میکرد که هشت ماه است پول نگرفته. افراد نزدیک به او هم در فضای مجازی سر و صدا میکردند."
پشیمانی از ترک باشگاه
فتحاللهزاده در ادامه تأکید کرد: "من باید میماندم و ساپینتو را عوض میکردم. این تصمیم اشتباه من بود. اگر میماندم، قطعاً یک جام میگرفتم
ایستادگی در مقابل تغییر مربی
فتحاللهزاده در این گفتگو با اشاره به موضوع تغییر سرمربی استقلال گفت: "اگر امروز مدیرعامل استقلال بودم، پای سرمربی میایستادم. چون ما در آستانه دربی هستیم و از طرفی هم بازیهای آسیایی را در پیش داریم. "
صبر برای نتیجهگیری در دربی
وی افزود: "من اجازه میدادم که دو بازی دیگر و دربی هم برگزار شود. اگر میبردیم که چه بهتر، ولی اگر میباختیم، خود هواداران میگفتند این مربی را نمیخواهیم. اما اکنون فضا دو قطبی شده است. "
چالش تغییرات پیدرپی مربیان
فتحاللهزاده همچنین در مورد چالشهای احتمالی تغییر مربی گفت: "فرض کنید نکونام را عوض کردیم و مربی دیگری آوردیم و او هم نتیجه نگرفت. سپس به سراغ فرهاد مجیدی رفتیم و او گفت که من تیم را جمع نکردم. حالا تکلیف ما چیست؟ "
حاشیهها و افت تمرکز بازیکنان
وی درباره مشکلات حاشیهای استقلال اشاره کرد و اظهار داشت: "تمرکز بازیکنان استقلال بههم خورده است. میتوانستیم پشت پرده مسائل را حل کنیم. استقلال خیلی بیدلیل به حاشیه رفته است. "
فتحاللهزاده: اینکه سرخابیها وارد بورس شدند، خوب است. آنها نزدیک به هزار میلیارد تومان بدهی داشتند و هیچکس توان پرداخت آنها را نداشت. از این لحاظ، ورود به بورس مثبت است، اما این به معنای واقعی خصوصیسازی نیست. اگر مدیران هلدینگ را برداریم، آیا صاحب استقلال خواهند بود؟ اگر الآن آنها را تغییر دهیم، دیگر هیچکاره هستند؛ اما در حال حاضر همهکارهاند.
مدیریت فوتبال و جایگاه آن در کشور
او درخصوص مدیریت فوتبال گفت: "من احساس میکنم که هنوز فوتبال و صنعت فوتبال در کشور ما نتوانستهاند جایگاه شاخص خود را به اثبات برسانند. این عدم اطلاع از حوزه ورزش به خصوص فوتبال، اهالی فوتبال را آزار میدهد و کشور را از این پتانسیل بسیار قوی که میتوان از آن استفاده کرد، محروم میکند. "
وی افزود: "به رئیسجمهور وقت گفتم اجازه بدهید تعدادی از مدیران متخصص فوتبالی در هیأت دولت حاضر شده و نیم ساعت با وزرای مربوطه صحبت کنند و بگویند که فوتبال به لحاظ جایگاه اقتصادی در کشور در رتبه نهم یا دهم قرار دارد و حتی از برخی صنایع مانند پالایشگاه نیز بالاتر است. "
افت سطح هیئتمدیره استقلال
فتحاللهزاده درباره تغییرات در هیئتمدیره باشگاه استقلال گفت: "آدمهایی که اخیراً مدیرعامل و عضو هیئتمدیره استقلال شدند، کسانی هستند که یک زمانی آرزو میکردند که من به آنها حکم مشاور مدیرعامل بدهم. "
وی به مقایسه سطح هیئتمدیره گذشته و حال استقلال پرداخت و گفت: "سطح هیئتمدیره باشگاه استقلال در زمان من بسیار بالاتر بود. آقای دکتر علی آقامحمدی، آقای دکتر ایروانی و آقای مهندس میرولد اعضای هیئتمدیره بودند. آقای آقامحمدی و آقای ایروانی اکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند و آقای مهندس میرولد رئیس دیوان محاسبات کشور شد. "
فتحاللهزاده ادامه داد: "الان سطح هیئتمدیره باشگاه استقلال به قدری پایین آمده که اگر به من بگویند بیایم مسئولیت بگیرم، شک میکنم که بیایم یا نه. آدمهایی را آوردهایم که یک زمانی آرزویشان این بود که از من حکم مشاور مدیرعامل بگیرند، ولی ما سختگیری میکردیم و نمیدادیم. حالا متأسفانه بعضی از آنها مدیرعامل و عضو هیئتمدیره شدهاند. "
روایت فتحاللهزاده از جذب مهدی هاشمینسب: تنور گرم بود و نان را چسباندیم!
فتحاللهزاده، مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال، در گفتوگو با دانشجو، درباره نحوه جذب مهدی هاشمینسب گفت: «مهدی هاشمینسب یکی از سوپراستارهای زمان خود بود و تا الان کسی نتوانسته چنین مهرهای را جابجا کند.»
مذاکرات با هاشمینسب و فضای مثبت
وی افزود: «وقتی متوجه شدم مشکلاتی بین کادر فنی و آقا مهدی وجود دارد، آقای نظری، آقای امیری و آقای منزوی را مأمور کردم تا با او صحبت کنند. بعد از صحبتها دیدیم که فضا مثبت است.»
تصمیم به عقد قرارداد؛ استفاده از فرصت داغ
فتحاللهزاده با اشاره به اینکه شرایط برای استقلال مهیا بود، گفت: «آقا مهدی معرفت داشت و گفت که آقای نبی تا فردا صبح با او تماس خواهد گرفت، اما اختلافات دوگانهای وجود داشت. من هم که مدیرعامل استقلال بودم، دیدم تنور داغ است و نان را چسباندیم و با مهدی قرارداد بستیم.»
گل بینظیر هاشمینسب در دربی؛ یک معجزه فوتبالی
فتحاللهزاده در ادامه درباره گل تاریخی هاشمینسب در دربی گفت: «گل هاشمینسب در دربی یک معجزه بود. آقای احمد عابدزاده دروازهبان بود و افشین پیروانی دفاع؛ یلی برای خودشان بودند. در این میان، یک مدافع با سر گل بزند؛ واقعاً این گل بینظیر بود.»
فتحاللهزاده: کمپ ناصر حجازی که با دوندگی گرفتم، 3000 میلیارد تومان ارزش دارد
فتحاللهزاده، مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال، در گفتوگو با دانشجو درباره ارزش کمپ ناصر حجازی گفت: «سالها دوندگی کردم تا توانستم زمین کمپ ناصر حجازی را مجانی بگیرم. این زمین حدود 4 هکتار است و ارزش آن 3 هزار میلیارد تومان است. ساخت آن نیز مجانی انجام شد.»
مصوبه هیئتمدیره و سهم فتحاللهزاده
وی در ادامه افزود: «ما مصوبه هیئتمدیره را داریم که اگر انجام بشود، ۱۰ درصد از قیمت زمین که 3 هزار میلیارد تومان است، مال من است.»
مطالبه مالی و گرفتن وکیل برای وصول طلب
فتحاللهزاده همچنین درباره طلب خود توضیح داد: «الان بین 30 تا 35 میلیارد طلب دارم و وکیل گرفتم تا ظرف 5-6 ماه آینده این پول پرداخت شود.»
پیگیری حقوق خود؛ پاسخ به اتهامات
او با اشاره به ضرورت پیگیری طلبش گفت: «من مجبور شدم دنبال طلب خودم بروم؛ باید چه کار میکردم؟ هم پول بدهم و هم تهمت بزنند و آبروی من را ببرند؟ مجبور شدم دنبال طلب خودم بروم.»
فتحاللهزاده: فوتبال ما مریض است و زالوها به جان آن افتادهاند
فتحاللهزاده، مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال، در گفتوگو با دانشجو، به وضعیت نگرانکننده فوتبال ایران اشاره کرد و گفت: «تمام کشور و مسئولین باید دست به دست هم بدهند. تیمهای ایرانی که به آسیا میروند، دیگر تیم معمولی نیستند؛ تیم ایران هستند. ما به بازی با تیمهای حاشیه خلیج فارس میرویم که برای ما حساسیت دارد. جوانها با برد تیمهای ایرانی روحیه میگیرند و نشاط به آنها تزریق میشود، ولی اگر ببازند، غصهدار، ناراحت، عصبی و مریض میشوند.»
انتظار کارشناسی دقیق از آقای پزشکیان
وی در ادامه افزود: «امیدوارم آقای پزشکیان که دائم گفته کار کارشناسی انجام میدهد، واقعاً بیاید و کارشناسی بکند. فوتبال ما الآن مریض است و زالوها به جان این فوتبال افتادهاند و خون آن را میمکند.»
فیلم کامل گفتوگو
انتهای پیام/