کد خبر:۱۱۹۳۴۳
توسط محققان مركز رشد دامغان صورت گرفت؛

استفاده از پوست پسته در صنعت

يكي از شركت‌هاي مستقر در مركز رشد دامغان براي نخستين بار در دنيا موفق  شد از پوست پسته ماده گياهي توليد كند  كه در صنايع داروسازي، رنگ سازي، چرم سازي و صنعت نفت كاربرد هاي  متعدد دارد.
مهندس شهرام فداييان، مجري اين طرح در گفت‌وگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به اينكه پوست پسته از ضايعات دور ريز مشكل آفرين براي باغداران است، گفت: پوست پسته تازه به سرعت كپك زده و با ايجاد زهرآبه اي از نوع قارچ، مضراتي را براي پسته ها بخصوص انواع صادراتي پسته به همراه دارد كه افزايش آن از ميزان كمي و كيفي صادرات پسته ايران مي كاهد، به همين دليل استفاده از پوست پسته از مبداء مي تواند از ايجاد اين قارچ جلوگيري كند.
 
وي افزود: تانن ماده اي گياهي است كه در صنايع داروسازي، رنگ سازي، چرم سازي و صنعت نفت كاربرد فراواني دارد.
 
مجري اين طرح اظهار داشت: تاكنون تانن مورد نياز كشور از كشورهاي ايتاليا و روسيه وارد مي شده و توليد آن در كشور نيز از نوعي بلوط بوده است، ولي از طريق طرح جديد توليد تانن از پوست پسته مي توانيم ميزان بيشتري از تانن مورد نياز كشور را در داخل توليد كنيم.
 
فداييان ادامه داد: براي اجراي اين طرح 11 سال كار پژوهشي انجام داده ايم و تاكنون نيز 10 ميليون تومان هزينه صرف شده است.
 
وي ابراز اميدواري كرد تا مسئولان بيش از پيش به كارهاي پژوهشي بها دهند تا زمان، علم و سرمايه مادي محقان بي نتيجه صرف نشود.
 
مجري اين طرح در پايان گفت: توجه بيشتر به طرح هاي محققان داخلي مي تواند از واردات و هدر رفتن ارز كشور جلوگيري كرده و سبب اشتغال زايي در كشور نيز بشود./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار