کد خبر:۱۲۲۵۷۷
مصباحی مقدم در موافقت با کلیات لایحه بودجه:
بودجه امسال با برنامه پنجم توسعه همخوانی بیشتری دارد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از نقاط مثبت بودجه امسال در مقایسه با بودجه سالهای گذشته این است که با تدابیر توسعهای برنامه پنجم توسعه همخوانی بیشتری دارد.
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، غلامرضا مصباحی مقدم که به عنوان نخستین موافق کلیات لایحه بودجه سال 1390 کل کشور سخنرانی کرد، در صحن علني مجلس اظهار داشت: اگر چه با کلیات لایحه بودجه موافقم، اما این به آن معنا نیست که چشم بسته حرف می زنم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: در مواردی نیز نقاط ضعفی در لایحه می بینم که بعد از تصویب کلیات می توان درباره آنها بحث کرد.
وي گفت: درباره اصلاح قیمت حاملهای انرژی در بودجه سال جاری قانون ملاک بوده؛ یعنی سهم مالیات و عوارض حفظ شده است.
مصباحی مقدم با بیان اینکه بودجه سلامت در لایحه بودجه امسال تا 2000 میلیارد تومان افزایش یافته است، افزود: برای تقویت بنیه دفاعی کشور هم الزامات بررسی شده، و با توجه به تحولات جاری منطقه، اعتبارات لازم در بودجه تخصیص یافته است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در لایحه بودجه امسال از تخصیص بودجههای بیحساب و کتاب برای نهادهای غیرمرتبط با فرایند توسعه کشور از جمله شورای عالی ایرانیان جلوگیری، و بودجه پیشنهادی برای این بحث کاملا حذف شد.
وی افزود: دستگاه قضایی برای نوسازی اماکن، زندانها و استخدام 5000 قاضی نیازمند بودجه قابل توجهی بود که برای بهبود فضای دستگاه قضایی با مقتضیات این سازمان نیز موافقت شد.
مصباحی مقدم گفت: در کمیسیون تلفیق همچنین با تخصیص حداقل 20 درصد از درآمدهای نفتی برای تقویت صندوق ملی موافقت شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: برای توسعه قطار شهری تهران و دیگر کلانشهرها هم در جلسات کمیسیون تلفیق مباحثی مطرح شد و اعتبارات لازم تخصیص یافت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: برای تقویت و بهینهسازی فضای آموزشی کشور از جمله مدارس و دانشگاهها، دولت 700 میلیارد تومان پیشنهاد کرده بود که بنا به الزامات بررسی شده در کمیسیون تلفیق، این میزان تا 1000 میلیارد تومان افزایش یافت.
وی افزود: برای تامین آب شرب روستاها و مهار کردن آبهای مرزی اعتباراتی تخصیص یافت و برای آزادسازی زندانیان هم 80 میلیارد تومان در نظر گرفته شد.
مصباحی مقدم گفت: دولت برای تامین اعتبارات بیمه شخص ثالث و تامین خسارت بدنی 25 میلیارد تومان پیشنهاد داده بود که کمیسیون تلفیق این رقم را به 225 میلیارد تومان ارتقا داد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بودجه سال جاری در مقایسه با سالهای گذشته از شفافیت و قابلیت بیشتری برای تامین الزامات توسعه کشور برخوردار است.
وی در عین حال به برخی نقاط ضعف لایحه بودجه اشاره کرد و افزود: در لایحه بودجه امسال آن گونه که انتظار می رفت اتکای بودجه به نفت کم نشده است.
مصباحی مقدم گفت: براساس برنامه پنجم باید تا پایان این برنامه اتکای بودجه جاری به نفت به صفر برسد؛ یعنی باید سالی 20 درصد کم شود، اما متاسفانه وابستگی بودجه جاری امسال به این نسبت کم نشده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: دولت برای درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها رقم 62 هزار میلیارد تومان را پیشنهاد کرده است که با این رقم مخالفم و آن را غیرقابل تحقق می دانم.
وي همچنین بودجه عمرانی لحاظ شده در لایحه را غیرواقعی و گزاف دانست و گفت: اگر چه این رقم در کمیسیون 10 درصد کم شد، اما باز هم زیاد است./انتهای پیام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.