آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۱۱۱۴
مصباحی مقدم در جمع خبرنگاران:

احمدی‌نژاد فقط 6 ماه مسئول است نه بیشتر

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: اینکه رئیس‌جمهور می‌گوید امور را به من بسپارید حرف درستی نیست چون ایشان تنها 6 ماه در کشور مسئول هستند.
احمدی‌نژاد فقط 6 ماه مسئول است نه بیشتر

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بعد از پایان جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس با حضور در جمع خبرنگاران از اظهارات شب گذشته رئیس‌جمهور انتقاد کرد و گفت: رئیس‌جمهور باید تسلیم قانون باشد چرا که در کشور ما همه باید خود را با قانون هماهنگ کنند تا رویه کشور ادامه داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور باید تسلیم قانون مجلس درباره هدفمند کردن یارانه‌ها باشد افزود: قانونگذاری در اختیار مجلس است نه دولت.رئیس جمهور رئیس دستگاه اجرایی است و باید امور مربوط به خود را پیگیری کند.

 

رئیس‌ کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه جمع قانونگذاری، اجرا و تعیین سیاست‌های کلان در رئیس‌جمهور بی‌معناست، تصریح کرد: اگر قرار است به قانون اساسی عمل کنیم هر قوه‌ای باید به وظایفش عمل کند مگر اینکه ما قانون اساسی را کنار بگذاریم و قانونگذاری را به رئیس‌جمهور بسپاریم.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه قانون اساسی رئیس‌جمهور را به عنوان منتخب مردم در امور اجرایی و نمایندگان مجلس را به عنوان منتخبان مردم در امور قانونگذاری انتخاب کرده‌اند، خاطرنشان کرد: تاکید آقای رئیس‌جمهور بر اینکه یک دستگاه و یک نفر باید مسئول امور اقتصادی کشور باشد و تمام مباحث اقتصادی متمرکز بر قوه مجریه باشد در حالیست که چنین چیزی در قانون اساسی نیامده است.

 

وی با بیان اینکه اقتصاد در حوزه اجرا ،مدیریت واحد دارد و مسئول آن رئیس‌جمهور است تاکید کرد: اینکه رئیس‌جمهور می‌گوید امور را به من بسپارید حرف درستی نیست چرا که ایشان تنها 6 ماه در کشور مسئول هستند و نه بیشتر؛ رئیس‌جمهور نباید مطالبه کند که قانون مطابق میل او باشد چرا که رئیس‌جمهور باید مطابق قانون مجلس عمل کند.

 

مصباحی مقدم درباره اظهارات رئیس‌جمهور درباره امکان افزایش 5 برابری یارانه‌های پرداختی به مردم گفت: مقام معظم رهبری فرمودند تا روز انتخابات هر کس احساسات مردم را تحریک کند به کشور خیانت کرده است و  گفتن این حرفها، تحریک کردن احساسات مردم است.

 

وی افزود: این حرفها قرار دادن مردم در مقابل مجلس است و معنا و مفهومش این است که رئیس‌جمهور به جای اینکه با مجلس صحبت کند با مردم صحبت می‌کند و به آنها می‌گوید که مجلس در مقابل دولت است.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توزیع پول بین مردم باید مبتنی بر مبانی نظری، فکری و علمی و کارشناسی باشد خاطرنشان کرد: در هیچ کشور دنیا به شکلی که دولت با هدفمند کردن یارانه‌ها برخورد می‌کند برخورد نمی‌شود؛ دولت می‌گوید یارانه‌ها پول ملت است اگر اینطور است خب مالیات هم پول ملت است. ما می‌توانیم طرحی در مجلس مطرح کنیم که نقدینه مالیات توزیع شود. آیا این کار را می‌توان پذیرفت؟

 

مصباحی مقدم گفت: اگر قرار باشد 300 هزار میلیارد تومان یارانه به مردم بپردازند یعنی که می‌خواهند 100 هزار میلیارد تومان از مردم بگیرند. خوب است آن طرف مسئله را هم روشن کنند. آیا مردم آمادگی دارند چنین مبلغی را بپردازند. اگر مردم آمادگی دارند 300 هزار میلیارد تومان به دولت بپردازند قبول است اما باید گفت که آیا برای مردم اشتغال و بهداشت مهم نیست، تولید مهم نیست.

 

وی با بیان اینکه جوانانی که بیکار هستند بیکاری جوانان و تعطیلی کارخانجات دغدغه مردم است، اظهار داشت: باید پول‌هایی که از یارانه‌ها کسر شده به سمت تولید رونق پیدا کند، اگر تولید باشد اشتغال جوانان فراهم می‌شود.

 

مصباحی مقدم افزود: اگر از 40 هزار میلیارد تومانی که سال گذشته دولت به مردم داد 20 هزار میلیارد آن به بخش تولید اختصاص می‌یافت با توجه به اینکه کشور ما ظرفیت بسیار بالایی برای تولید دارد تورم مهار می شد. چرا که وقتی تولید بالا می‌رود عرضه و تقاضا بالانس می‌شد.

 

مصباحی مقدم درباره اظهارات رئیس‌جمهور درباره پرداخت 13 هزار میلیارد تومانی بخش تولید پرسید که وی در پاسخ گفت: آن مبلغی که رئیس‌جمهور می‌گوید برای تولید پرداخت کرده مبلغ کمی بوده است.

 

وی با بیان اینکه 10 درصد کارخانجات کشور کارخانجات بزرگ است و این کارخانجات غالبا دولتی و یا شبه دولتی هستند، افزود: این کارخانجات به دلیل اینکه با یارانه‌های دولتی اداره می‌شوند با مشکلی مواجه نشدند اما کارخانجات متوسط و کوچک که سهم 10 درصدی از ارزش افزوده دارند با مشکل مواجه شدند و بیش از 50 درصد کارخانجات کوچک و متوسط که 90 درصد کارخانجات کشور را تشکیل می‌دهند مورد غفلت وارد شده‌اند.

 

مصباحی مقدم در پاسخ به این سوال که رئیس‌جمهور برخی آمارهای ارائه شده از سوی نمایندگان را غلط ارزیابی کرده است گفت: من هم می‌گویم آمارهای دولت غلط است.

 

این نماینده مجلس درباره اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اختلاس نبودن فساد اخیر بانکی پرسید که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: این بحث‌ها از مفاهیم حقوقی است و قوه قضائیه هم واژه تخلف را برای این موضوع صادق می‌داند.

 

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین گفت: مجلس 2 سال پیاپی یک مصوبه ماده 28 قانون بودجه سال 90 و 91 را که درباره مطالبات بانکها از تولید‌کنندگانی که از روی ناچاری با مشکل روبرو شده‌اند داشت و بر اساس آن استمهال بدهی‌های آنها را تا 5 سال اجازه داد. این بند از بودجه در محل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که تحت اداره آقای رحیمی معاون اول رئیس‌جمهور اداره می‌شد با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر دادگستری و نمایندگان قوه مقننه در این ستاد مطرح شد.

 

در این جلسه این پیشنهاد مطرح شد و مجلس نیز این پیشنهاد را تصویب کرد. سیستم بانکی هم از این مصوبه راضی بود اما اگر بانکها سوءاستفاده کردند ما تکلیف نکرده بودیم لذا اینکه آقای رئیس‌جمهور این بحث را اینگونه تعبیر می‌کنند که ما پول را به تجار داده‌ایم درست نیست و نشان می‌دهد که مدیریت‌ها غلط بوده نه قانون.

 

نماینده مردم تهران با بیان اینکه معوقات بانکی برای دیروز و امروز نیست و 4_ 5 سال است که پیگیری می‌شود و البته ارقام آن نیز رشد می‌کند، افزود: آقای رئیس‌جمهور لیست بدهکاران بانکی را دارد و برخورد با بدهکاران بانکی نیز در اختیار قوه مجریه است. بنابراین دولت نباید فرافکنی کند و معوقات بانکی را به جای دیگری احاله کند.

 

مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه مجلس هیچگاه دولت را مکلف به استمهال کردن بدهی‌های بانکی تولید‌کنندگان نکرده بود، خاطرنشان کرد: مجلس دولت را مجاز به استمهال کردن بدهی‌های بانکی تولید‌کنندگان کرده بود تا دولت چنین اجازه‌ای داشته باشد؛ هیئت مدیره بانک‌ها آنجا که مصلحت دیدند این کار را انجام دادند اگر تخلف کردند زیر چتر مدیریت رئیس‌جمهور هستند اما اگر درست عمل کردند چرا رئیس‌جمهور از آن دفاع نمی‌کند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: معوقاتی که به طور عمده به وجود آمده برای تعداد کسانی است که بزرگ بدهکاران بانکی هستند و اسامی آنها نیز مشخص است. به جای آنکه آنها را معرفی کنند به دستگاه قضایی فرافکنی می‌کنند که این درست نیست.

 

وی درباره اینکه شما با توجه به اینکه به پایان دولت چند ماه بیشتر نمانده چه راهکاری را برای تعامل مجلس و دولت در رسیدن به یک نظر مشترک درباره هدفمند کردن یارانه‌ها پیشنهاد‌ می‌کنید گفت: راهکار تنها اجرای قانون است. ما قانون داریم. قانون می‌گوید هدفمند کردن یارانه‌ها باید 5 ساله و به تدریج انجام شود.

 

ما نشست و جلسات مشترک زیادی با دولت برگزار کردیم اما آقایان نتیجه آن نشست‌ها را برنمی‌تابند بلکه دنبال مطرح کردن یکطرفه مسائل هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار