کد خبر:۱۲۵۸۹۳
عباسي عنوان كرد:

نابودي اعتقاد به معاد، غيب و شك به روح در سريال فرينچ

رئیس موسسه بررسی‌های دکترینال امنیت بدون مرز گفت: سريال فرينچ با بيان چهار مفهوم اساسي «جهان موازی»، «ترنس مدرنیته»، «ذهن» و «جنگ دنیاها» منجر به نابودي اعتقاد آخرت و معاد، غيب و ملائكه و شك به روح مي‌شود.
به گزارش خبرنگار گروه انديشه «خبرگزاري دانشجو»، دكتر حسن عباسي پنجشنبه در جلسه دويست و هفتادم از سلسله كلاس‌هاي «طرح‌ريزي استراتژيك كلبه كرامت» به تحليل قسمت‌هاي آخر سریال فرینچ پرداخت و گفت: اين سريال منجر به نابودي اعتقاد به معاد، غيب و شك به روح مي‌شود.
 
وي گفت: به‌ منظور درك روح غرب شناسی ضروري است تا شأن تاریخی غرب را بر اساس سه پارادایم در نظر گرفت كه در دوره اول در غرب، اصالت به انسان داده مي‌شود و انسان مبنای همه چیز قرار مي‌گيرد، اين عصر به عصر پاگانیسم معروف است و در اين دوره امانيسم موضوعيت دارد.
 
رئیس موسسه بررسی‌های دکترینال امنیت بدون مرز ادامه داد: دوره دوم غرب، عصر ایمان است که در طی 1200 تا 1300 سال به شکلي تحریف شده؛ در اين دوره اصالت به جاي خدا به کلیسا داده مي شود كه در آن تئولوژي موضوعيت پيدا مي‌كند.
 
عباسي افزود: دوره سوم غرب، عصر نئوپاگانیسم است که دوباره اصالت به انسان داده می‌شود؛ در این دوره انسان به دوران طلایی خود در رنسانس بازمی‌گردد؛ اين دوره به کفرکیشی جدید معروف است و 400 سال است که ادامه دارد.
 
اصالت دادن به عام بشر در عصر امانيسم و اصالت دادن به تك تك افراد در عصر پست مدرن
 
وي گفت: عصر امانیسم اصالت را به عام بشر می‌دهد، در حالي كه در پست امانیسم - پست مدرنیته اصالت از آن عام بشر نیست، بلکه متعلق به تک‌تک افراد است.
 
در تیتراژ فصل اول سریال «فرینچ» ترنس امانیسم، ماوراي بشر، ترنس مدرنیسم و نئو پاگانیسم مطرح، و در محتوا و متن نيز به آن اشاره می‌شود. بايد توجه داشت كه در اين سريال ماوراي انسان به معنای غیب نیست.
 
در سریال «فرینچ» به چهار مفهوم مهم جهان موازی، ترنس امانیسم، ذهن و جنگ دنیاها پرداخته مي‌شود.
 
 
بخشی از شبهاتی که از طريق قسمت‌های پایانی سریال «فرینچ» در یک جامعه خدامحور وارد می‌شود، عبارتند از:
 
1- این سریال با مطرح کردن جهان موازی، به بیان جنگ بین جهان ما (Prime Universe) و جهان موازی (Parallel Universe) می‌پردازد؛ این سریال با استفاده از عنوان علوم سعی بر آن دارد تا بیننده را متقاعد کند که آخرتی پشت دنیا نیست، بلکه دنیایی به موازات دنیای ما وجود دارد. طبق فيلم دنیا از بین رفتنی است و این امر منجر به نابودی اعتقاد به معاد در انسان موحد می‌شود. ظرافت کار در این است که در فیلم سعی شده است اهل دنیای ما بر اهل آخرت يعني موحدان فائق آیند.
 
2- جهان موازی در ذهن وجود دارد، لذا ممکن است چنين استنباط شود که اصحاب کهف هم 300 سالی که در دنیا خواب رفتند، در جهان موازی بودند و امام زمان در زمان غیبت در جهان موازی زندگي مي‌كند.
 
3- در قسمت 10 با موضوع کرم شب تاب، فطرت و ربوبیت و هدایت الهی زیر سوال می‌رود. نقش افراد کچل در سریال (Observers) امامت زمان و حفظ تعادل عالم است، نقشی که در اندیشه اسلامی برای ملائکه قائل هستيم.
 
4- در قسمت 14 با موضوع آپارتمان 6B، یقین انسان به روح تبدیل به شک می‌شود. در این قسمت با مطرح شدن رابطه ضربدری بین یک پیرزن در این دنیا و فرد مشابه همسر مرده‌اش در دنیای موازی این عقیده در انسان شکل می‌گیرد که عالم موازی وجود دارد.
 
رئیس موسسه بررسی‌های دکترینال امنیت بدون مرز گفت: در عالم موازی فردی شبیه هر یک از ما هست و چه بسا وقتی شخصی را که مرده است در خواب می‌بینیم، شايد خود او نباشد، بلکه شخص مشابه او در عالم موازی باشد، روح از عالم برزخ نمی‌آید، در این سریال از واژه Ghost به جای روح استفاده شده که چیزی بین روح و ذهن است و در این تلقی روح انرژی بدن پنداشته می شود.
 
وي به دلايل تحليل فیلم‌های غربی پرداخت و بيان كرد: هدف از تحليل اولا یافتن شیوه مواجهه با اين نوع فیلم ها و ثانيا خطر هجوم این فیلم‌ها به اعتقادات دینی از طریق انگاره های علمی اثبات نشده است.
 
عباسي در ادامه به بيان سومين دليل پرداخت و گفت: اعتقادات و حرف‌های مهم را نمی‌توان به صورت روان و در قالب فیلم و سريال منتقل کرد؛ برای کار تبلیغاتی و فرهنگی باید تکنیک‌ها را گرفت و محتواهای اصیل خود را در آن‌ها ریخت و عرضه نمود؛ به اين ترتيب اغلب کسانی که در کشور کار رسانه می‌کنند، اسیر خودشان هستند، در نتیجه نمی‌توانند کار خوبي انجام دهند. 
 
رئیس موسسه بررسی‌های دکترینال امنیت بدون مرز به نقل از آیت الله حائری شیرازی گفت: در زمان معاویه و پسر او یزید، شام مملو از کلاس‌های توحیدی بود كه به الاالله می‌پرداختند؛ زیرا این مباحث به معاویه و یزید کاری نداشت؛ امام صادق (ع) فرمودند بروید شرک درس بدهید، یعنی لا اله را تبیین کنید./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار