
علی نژاد: پیگیر دوندهها هستیم/ پاداش بازیهای کشورهای اسلامی مشخص شد
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجو، نشست هیات اجرایی کمیته ملی المپیک برگزار شد و در این نشست پاداش پای سکوی مدالآوران بازیهای آسیایی جوانان بحرین و بازیهای کشورهای اسلامی مشخص شدند.
مهدی علینژاد، دبیر کل کمیته ملی المپیک، در این باره گفت: کمیته ملی المپیک بر اساس عرف، پاداش پای سکو پرداخت میکند که همزمان با رویداد به ورزشکاران مربوطه و مربیان به صورت ریالی اهدا میشود. در بازیهای کشورهای اسلامی ۲۰۰ میلیون تومان برای مدال طلا، ۱۰۰ میلیون تومان برای مدال نقره و ۵۰ میلیون تومان برای مدال برنز جایزه داده میشود. کادر سرپرستی و فنی نیمی از جوایز را دریافت میکنند و رییس فدراسیون بنا بر تشخیص خودش آن را تقسیم میکند. ورزشهای تیمی مانند انفرادی جایزه میگیرند و برای اولین بار است چنین اتفاقی میافتد. هر ورزشکاری بیش از یک مدال گرفت، تمام جوایز به او تعلق میگیرد.
او ادامه داد: در بازیهای آسیایی جوانان بحرین ۱۰۰ میلیون تومان برای نشان طلا، ۶۰ میلیون تومان برای مدال نقره و ۴۰ میلیون تومان برای مدال برنز پرداخت میشود.
مهدی علینژاد دبیرکل کمیته ملی المپیک در پایان نشست هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک اظهار داشت: جلسه هیئت اجرایی برگزار شد و موضوعات مهمی به تصویب رسید. یکی از موضوعات بااهمیت بحث میزان پاداش پای سکو در بازیهای کشورهای اسلامی و بازیهای آسیایی جوانان در بحرین بود. مستحضر هستید که جوایز اصلی در مراسمهایی که سالانه برگزار میشود، پرداخت خواهد شد، اما کمیته المپیک براساس رویهای که بوده، پاداش پای سکو پرداخت میکند که در گذشته به صورت دلاری بود، اما چند سالی است که به صورت ریالی همزمان با برگزاری آن رویداد به ورزشکار و مربی و سرپرست پرداخت میشود.
وی افزود: درباره بازیهای کشورهای اسلامی، ما رویهای که در دوره قبلی وجود داشت را بررسی کردیم. مقرر شد که ارقام تقریباً همان باشد، البته به صورت ریالی. ما ۲ هزار دلار برای طلا را ۲۰۰ میلیون تومان در نظر گرفتیم. در نتیجه پاداش طلا ۲۰۰ میلیون، نقره ۱۰۰ میلیون و برنز ۵۰ میلیون تومان خواهد بود. کادر فنی و سرپرستی هر تیم نیز نیمی از کل جوایز ورزشکارانشان به آنها تعلق میگیرد که به تشخیص رئیس فدراسیون بین کادر فنی تقسیم خواهد شد.
علینژاد گفت: برای اولین بار در رشتههای تیمی در بازیهای کشورهای اسلامی و بازیهای آسیایی جوانان، پاداش دقیقاً معادل رشتههای انفرادی پرداخت میشود. در گذشته به گونهای بود که اگر یک ورزشکار بیش از یک مدال بگیرد، بابت مدال دوم ۵۰ درصد و حتی پایینتر از آن یعنی ۲۰ یا ۱۰ درصد نسبت به مدال اول محاسبه میشد که این هم مصوب شد که در این دو رویداد اگر کسی بیش از یک مدال گرفت، پاداش مدالهای بعدی را کامل دریافت کند. ما شرایطی در هر دو رویداد داریم که ورزشکارانی میتوانند بیش از یک مدال بگیرند.
وی افزود: درباره پاداش بازیهای آسیایی جوانان در بحرین، با توجه به رده سنی پایه و ملاحظاتی که وجود دارد، قرار شد برای طلا ۱۰۰ میلیون، نقره ۶۰ میلیون و برنز ۴۰ میلیون پرداخت شود. معادل دلاری این پاداش، دو برابر آن چیزی است که در بازیهای ۲۰۱۳ چین پرداخت شد. در واقع معادل دلاری این پاداش را نسبت به دوره قبلی دو برابر افزایش دادیم.
علینژاد تصریح کرد: در جلسه شورای المپیک آسیا در کویت تصمیم گرفته شد که بازیهای ساحلی آسیا، اردیبهشتماه در ساینا (چین) برگزار شود. این بازیها قرار بود در سال ۲۰۲۰ برگزار شود که ابتدا به تعویق افتاد و سپس لغو شد. با تایید رئیس کمیته ملی المپیک و اعضای هیئت اجرایی، آقای آرش فرهادیان به عنوان سرپرست کاروان انتخاب شد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: با پیشنهاد آقای خسرویوفا، رئیس کمیته ملی المپیک و تائید هیئت اجرایی کمیته، آقای رضا شجیع به عنوان رئیس مرکز نظارت نظارت و برنامهریزی تیمهای ملی کمیته ملی المپیک انتخاب شد.
«درباره هندبال ساحلی مکاتباتی انجام شده تا سهمیه این تیم از دست نرود و اینکه ظاهرا به تازگی برای فدراسیونها واریزی جدید داشتهاید و میزان پرداختی به فدراسیونها به چند درصد رسیده است؟» وی در پاسخ به این سوال گفت: تیم هندبال ساحلی نوجوانان ما قرار بود در مسابقات جهانی شرکت کند. دقیقا در همان روزی که جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ایران آغاز شد، تیم نوجوان قرار بود اعزام شود ولی به دلیل لغو پروازها این تیم نتوانست اعزام شود. فدراسیون جهانی اعلام کرد که این رویداد کسب سهمیه المپیک داکار است ولی با توجه به اینکه بچههای ما این رویداد را از دست دادند فدراسیون ایران مکاتبهای با فدراسیون جهانی کرد تا این موضوع مورد توجه قرار بگیرد ولی این درخواست رد شد. بعد از آن من یک مکاتبهای با کمیته بینالمللی المپیک انجام دادم. در پاسخ به ما تشریح کردند که براساس سیاستهای کمیته بینالمللی المپیک رویدادی به عنوان کسب سهمیه درباره المپیک داکار نخواهیم داشت و تصمیمگیری درباره این المپیک را کمیته بینالمللی انجام خواهد داد؛ لذا این امیدواری را دادند که فرصت از ایران گرفته نشده و در وقت مناسب درباره این موضوع تصمیمگیری خواهد شد. ما این پیگیریها را ادامه خواهیم داد و امیدوارم بچهها به این سهمیه دست پیدا کنند.
وی افزود: درباره بودجه هم ما هفته گذشته ۱۰ درصد به فدراسیونها پرداختی داشتیم. تا الان هم به طور متوسط ۴۳ درصد بودجه فدراسیونها پرداخت شده است. امیدوارم با کمکی که سازمان برنامه بودجه و دولت محترم خواهد کرد به زودی به عددهای بیشتری برسیم.
دبیر کمیته ملی المپیک در پاسخ به سوالی درباره کمسیون ورزشکاران در کمیته المپیک و انفعال موجود در عملکرد این کمیته توضیح داد: دوره این کمسیون در آبانماه به پایان خواهید رسید و ما عملاً باید انتخابات داشته باشیم. البته با توجه به اینکه در آبان درگیر دو رویداد مهم هستیم، شاید کمی با تأخیر این انتخابات برگزار شود ولی عملاً در انتهای دوره کمسیون هستیم. همانطور که گفتیم موضوعاتی بوده که شاید مدتهاست کمیسیون عملکرد لازم را نداشته است. البته ما با سرپرست کمیسیون مرتب در تماس هستیم، اما حتما همه دوستان اذعان دارند که کار به شکلی که باید پیش نمیرود و آن انسجام وجود ندارد. ما هم با توجه به اینکه بنای برای دخالت نداریم ورود نکردیم. عملاً سه، چهار ماه بیشتر از این دوره نمانده و امیدواریم در دوره بعد کمسیون ورزشکاران یکی از کمسیونهای فعال کمیته ملی المپیک باشد.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از موضوعاتی که باعث افتخار جامعه ورزش بود، همدلی، اتحاد و یکانگی جامعه ورزش در دفاع از وطن بود. بسیاری از ورزشکاران، مسئولان و ... یک صدا مقابل این دشمن کودک کش ایستادگی کردند. هر کسی وظیفه خودش را انجام داد و ما هم در کمیته المپیک وظیفه داشتیم که علاوه بر اقدامات داخلی، در خارج از ایران هم دست به روشنگری و تبیین رویدادها بزنیم. این اتفاق هم از روز اول به طور مرتب در حال انجام بود. در نامه نگاری که با کمیته بین المللی المپیک تأکید شد که رژیم غاصب هیچ خط قرمزی ندارد و حتی به نزدیکی کمیته المپیک ایران حمله شده و آسیبها به طور مستند ارائه شد. در نهایت در نامهای که خانم کاونتری به کمیته المپیک ایران زدند به نظرم یک نامه تاریخی بود. او علاوه بر ابراز تسلیت و همدردی، ابراز حمایت و همبستگی کردند. این خیلی اتفاق مهمی است، وقتی جنگی رخ میدهد با یک طرف اعلام همبستگی میشود یعنی طرف خودت را نشان دادی. این در حالی است که سازمانهای بینالمللی دیگر که وظیفه داشتند این حرکت رژیم اشغالگر را محکوم کنند، ساکت بودند. تقریبا میتوانم بگویم کمیته بین المللی المپیک تنها سازمان بینالمللی بود که جنبه قارهای نداشت و رئیس آن چنین موضعی گرفت. من از ایشان تشکر میکنم بابت حمایتشان و ارسال چنین نامهای.
علینژاد در پاسخ به این پرسش که کمیته ملی المپیک ورودی به ماجرای پرونده دوومیدانیکاران ایران در کره جنوبی داشته است، گفت: حادثه تلخ بود و باعث ناراحتی و تاسف جامعه ورزش شد. با وزارت خارجه هماهنگ کردیم و فدراسیون را با وزارت امور خارجه متصل کردیم. سفارت ایران هم درگیر شد. وکلا و فدراسیون دوومیدانی هم به سفارت وصل شدند. ما اتصال اولیه را برقرار کردیم. خود کمیته ملی المپیک عملا نقشی ندارد و وکلا پیگیری میکنند. قانون هر کشور متفاوت هست و بر اساس شواهد و مستندات تصمیم میگیرند و رایزنی و گفتوگو خیلی تاثیر ندارد.
وی گفت: یکی از اقدامات خیلی خوبی که امروز در هیئت اجرایی صورت گرفت، دعوت از مهدی الفتی بود؛ قهرمان خوب ژیمناستیک. او یک حرکت جدید را با عنوان «الفتی ۱» به نام خود ثبت کرد که بسیار ارزنده بود. همچنین او برای اولین بار مدال طلا در مسابقات قهرمانی آسیا را کسب کرد که امروز از او تقدیر و پاداش ۱۰۰ میلیون تومانی پرداخت شد.
دبیر کمیته ملی المپیک تصریح کرد: فرآیند کسب سهمیه ادامه داد و ما منتظر هستیم که این به پایان برسد. البته ما بررسیهای خودمان را انجام داده و تصمیمات را گرفتهایم، اما با توجه به اینکه فرآیند کسب سهمیهها هنوز به پایان نرسیده، یک مقدار به مشکل میخوریم.
وی گفت: درباره بازیهای آسیایی جوانان در بحرین، تقریباً اکثر رشتههایی که باید اعزام شوند، مشخص شدهاند یکی دو رشته وضعیت مشکوک دارند که تلاش میکنند که باشند، اما آنهایی که حضور نخواهند داشت، تکبال، شتردوانی، اسب سواری، جوجیتسو هستند و عدم حضور آنها قطعی است. تعداد ورزشکاران اعزامی به بحرین نیز در حدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ نفر خواهد بود. همچنین پیشبینی حضور ۲۰۰ ورزشکار را نیز در ریاض داریم.
انتهای پیام/