رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران با تاکید بر اینکه نمی توان گفت که بیماری های ژنتیکی در کشور افزایش یافته اند، از رشد روش های تشخیصی این نوع بیماری ها در ایران خبرداد.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، دکتر سعیدرضا غفاری با اشاره به برگزاری دومین کنگره ژنتیک پزشکی ایران در 30 و 31 خردادماه سال جاری در مرکز همایش های بیمارستان امام خمینی(ره) در خصوص وضعیت بیماری های ژنتیکی در کشور اظهار داشت: بیماری های ژنتیکی در چند دهه اخیر افزایش پیدا نکرده و با بهبود روش های تشخیص در حال حاضر تشخيص بیماری های ژنتیکی بسيار سریعتر و کم هزینه تر شده است.
وي با اشاره به كاهش چشمگير بیماری تالاسمی در کشور افزود: دلیل این امر بكارگيري روش های جدید تشخیصی در این بیماری بوده و بر اين اساس در حال حاضر چندین هزار تولد تالاسمی در سال در مقایسه با 20 سال گذشته پیشگیری شده است.
رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران در خصوص ژنتیک باروری و سقط های مکرر به عنوان یکی از عناوین کارگاه های کنگره اضافه کرد: بیش از 50 درصد سقط هایی که در سه ماه اول بارداری اتفاق می افتد به دلیل اختلالات ژنتیکی بوده و این درحالی است که اين مسئله با روشهای ژنتیکی قابل تشخیص هستند.
غفاری بیشتر از 10 موارد زوج هایی که با هم ازدواج می کنند در امتداد و معرض ناباروری قرار دارند که هم علل محیطی داشته و هم علل ژنتیکی دارند که با تشخیص ژنتیکی می توان از بروز آنها پیشگیری کرد.
وی با بیان اینکه با مداخله ژنتیکی می توان قبل از بارداری از مشکلات باروری پیشگیری کرد، گفت: برخی از بیماری ها درظاهر علامتی از خود نشان نمی دهند و ناقل بیماری های ژنتیکی هستند و زمانی پس از ازدواج به دلیل اینکه آن ژن نهفته است منجر به ناباروری یا سقط های مکرر می شود.
رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران ادامه داد: در حال حاضر قبل از ازدواج یا قبل از باروری می توان این بیماری ها را تشخیص داد؛ بنابراین بر خلاف گذشته که خیلی از زوج ها که مشکلات باروری داشته و محکوم به بچه نداشتن بودند در حال حاضر با تشخیص به موقع درصد بالایی از آنها درمان می شوند.
غفاري با اشاره به ارسال 400 مقاله به دومين کنگره ژنتيک پزشکي اظهار داشت: حدود 35 مقاله به صورت سخنرانی و بیش از 308 مقاله به صورت پوستر ارائه می شود و 16 سخنران نيز جهت ارائه تحقیقات خود به کنگره دعوت شده اند./انتهاي پيام/