افزایش ۶ برابری ذخیره اقلام دیالیزی در ایلام
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۵۲۷۷۱

افزایش ۶ برابری ذخیره اقلام دیالیزی در ایلام

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام از افزایش ۶ برابری ذخیره دارو و اقلام مصرفی بیماران دیالیزی در استان خبر داد و گفت: موجودی این اقلام حیاتی از ۱۵ روز به سه ماه افزایش یافته است.
ایلام/علوم پزشکی

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، عباس قیصوری رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار کرد: در یک سال گذشته، مجموعه سلامت استان تلاش کرده است با مدیریت تنگنا‌های موجود در چرخه تأمین، دسترسی بیماران به دارو و اقلام حیاتی بدون وقفه ادامه داشته باشد.

وی افزود: محدودیت ورود برخی مواد اولیه، کاهش یا محدودیت عرضه دارو‌های خارجی، افزایش قیمت‌ها و تأخیر در پرداخت مطالبات بیمه‌ای از مهم‌ترین چالش‌های تأمین دارو در کشور است و در برخی موارد پرداخت مطالبات بیمه‌ای تا ۹ ماه نیز به طول انجامیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: همه کمبود‌های دارویی به معنای نبود دارو در کشور نیست، بلکه گاهی دارو در شبکه توزیع موجود است، اما به دلیل مشکلات اعتباری و تأخیر در پرداخت مطالبات، ارسال آن به مراکز درمانی و داروخانه‌ها با وقفه مواجه می‌شود.

قیصوری گفت: با مدیریت شرایط موجود، سهمیه دارویی استان به صورت حداکثری جذب و موجودی اقلام ضروری به شکل مستمر پایش می‌شود تا کمبود‌های مقطعی به دغدغه جدی برای بیماران تبدیل نشود.

وی اضافه کرد: در مواقع کمبود، از ظرفیت سایر داروخانه‌ها و جابه‌جایی موجودی درون استان استفاده می‌شود و در موارد فوری نیز معاونت غذا و دارو نسبت به خرید و تأمین اقلام مورد نیاز اقدام می‌کند.

ذخیره سه‌ماهه اقلام بیماران دیالیزی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به تقویت ذخایر مورد نیاز بیماران دیالیزی اظهار کرد: ست و صافی دیالیز، دارو‌های مخدر درمانی، سرم و برخی تجهیزات و اقلام پایه پزشکی ذخیره‌سازی شده‌اند تا در صورت بروز اختلال در شبکه توزیع، روند خدمت‌رسانی به بیماران متوقف نشود.

قیصوری تأکید کرد: تلاش مجموعه درمان این است که دارو و اقلام مورد نیاز بیماران در داخل استان تأمین شود تا شهروندان برای دریافت خدمات و دارو‌های مورد نیاز خود ناچار به سفر به تهران یا استان‌های همجوار نباشند.

وی همچنین از فراهم شدن زمینه فعالیت سه شرکت خصوصی پخش دارو در ایلام خبر داد و گفت: یک شرکت در آستانه آغاز فعالیت است و دو شرکت دیگر نیز مراحل اداری و اجرایی خود را طی می‌کنند که ورود این شرکت‌ها می‌تواند به تسریع و تقویت چرخه توزیع دارو در استان کمک کند.

پایش ویژه داروی بیماران خاص

قیصوری وضعیت دسترسی بیماران خاص و سخت‌درمان به دارو را مناسب ارزیابی کرد و افزود: توزیع دارو‌های مورد نیاز این بیماران به صورت ویژه پایش می‌شود تا روند درمان آنان با کمترین نگرانی همراه باشد.

وی همچنین با اشاره به ساماندهی خروج دارو‌های نسخه‌ای از مرز‌های استان گفت: برای جلوگیری از ایجاد کمبود در بازار داخلی، مهلت خروج این دارو‌ها توسط گردشگران سلامت عراقی از یک ماه به دو هفته کاهش یافته و نظارت‌ها در این زمینه تشدید شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تأکید کرد: هیچ برنامه‌ای برای اولویت دادن به بیماران خارجی در برابر بیماران ایرانی وجود ندارد و بازرسی‌های نامحسوس وزارت بهداشت نیز این موضوع را تأیید کرده است.

تقویت ذخایر دارویی مرز مهران

قیصوری در ادامه از تقویت ذخایر دارویی و تجهیزات مصرفی مراکز درمانی و داروخانه‌های مرز مهران خبر داد و گفت: پیش از آغاز موج سفر‌های اربعین، ذخایر این مراکز به شکل مطمئن تأمین و تقویت خواهد شد تا در زمان افزایش مراجعه و نیاز، خللی در ارائه خدمات درمانی ایجاد نشود.

وی یادآور شد: حدود ۱۰ هزار بیمار خاص و سخت‌درمان در استان ایلام با جمعیتی حدود ۶۰۰ هزار نفر، تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.

پربازدیدترین آخرین اخبار