کد خبر:۱۴۷۹۵۵
آغاز مذاکرات شورای امنیت درباره فلسطین/رای گیری یک ماه دیگر
شورای امنیت امروز نخستین جلسه خود را برای بررسی درخواست پیوستن کشور فلسطین به سازمان ملل متحد برگزار میکند، اما پيشبینی میشود رایگیری در این خصوص یک ماه دیگر انجام گيرد.
به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، در پی درخواست محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد، 15 عضو شورای امنیت از امروز مذاکرات خود را درباره این موضوع آغاز می کنند؛ مسئله ای که پیش از این با تهدید وتوی آمریکا مواجه شده بود.
بنا بر این گزارش، به اعتقاد منابع دیپلماتیک، رسیدن این موضوع به مرحله رای گیری در شورای امنیت، دست کم چهار هفته طول خواهد کشید.
آمریکا پیش از این هشدار داده بود که در صورت لزوم برای متوقف کردن این درخواست، طرح عباس را وتو خواهد کرد؛ امری که به نظر می رسد برای چهره تخریب شده آمریکا در خاورمیانه پیامدهای مثبتی را به همراه نداشته باشد.
کمیته چهارجانبه (آمریکا، اتحادیه اروپا، روسیه و سازمان ملل) نیز در این بین بیکار ننشسته و پیش از برگزاری جلسات شورای امنیت، بیانیه ای را درباره جدول زمانی از سرگیری مذاکرات مستقیم بین رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان صادر کرد.
براساس این بیانیه، مذاکرات بین طرفین تا یک ماه آینده آغاز می شود تا بتوانند قبل از پایان سال 2012 به نتیجه برسند.
تشکیلات خودگردان امیدوار است که حداقل به 9 رای در شورای امنیت دست یابد؛ موضوعي که به عنوان صدور مجوز برای مطرح شدن درخواست این تشکیلات در مجمع عمومی سازمان ملل خواهد بود؛ البته در چنین وضعیتی آمریکا با توجه به تهدید قبلی، این طرح را وتو خواهد کرد.
پیش از این شش عضو شورای امنیت یعنی چین، روسیه، برزیل، هند، لبنان و آفریقای جنوبی موافقت خود را با طرح عباس اعلام کرده بودند.
محمود عباس اعلام کرده است: در صورت شکست رای گیری در شورای امنیت، به راه حل جایگزین، یعنی درخواست رای گیری مستقیم در مجمع عمومی سازمان ملل روی خواهد آورد، تا پس از بدست آوردن اکثریت آرا، به عنوان یک کشور ناظر و غیر عضو در این مجمع پذیرفته شود و از وضعیت کنونی خود یعنی یک نهاد ناظر خارج شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.