به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از الجزیرة، پس از گذشت چند روزه آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی، امروز قرار است درباره کشور ناظر غیرعضو فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل رایگیری شود.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین قرار است امروز از مجمع عمومی سازمان ملل بخواهد جایگاه فلسطین را از یک «نهاد ناظر» به یک «کشور ناظر غیرعضو» ارتقا دهد.
همزمان با شصت و پنجمین سالگرد رای سازمان ملل متحد به تقسیم سرزمین فلسطین میان صهیونیستها و فلسطینیان، رئیس تشکیلات خودگردان، درخواست تبدیل شدن فلسطین به «کشور ناظر غیرعضو» را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه خواهد داد.
براساس گزارش ها، بیشتر کشورهای جهان با این پیشنهاد موافق هستند، با این حال بعضی از کشورهای اروپایی با تردید و دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز به صراحت مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده اند.
این درخواست تنها چند روز پس از فروکش کردن آتش جنگ میان صهیونیستها و فلسطینیان ارائه میشود و دو طرف را وارد یک نبرد دیگر کرده است، نبردی دیپلماتیک که شاید هزینه آن برای صهیونیستها بیشتر از هزینه جنگ غزه باشد و پیروزی طرف فلسطینی قطعی به نظر میرسد.
سازمان آزادی بخش فلسطین، به رهبری محمود عباس از مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواهد خواست که جایگاه فلسطین را از یک «نهاد ناظر» به یک «کشور ناظر غیرعضو» ارتقا دهد.
در همین راستا وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: ما از این طرح حمایت میکنیم؛ زیرا از دیدگاه ما چنین اقدامی گزینه جایگزینی در فرآیند صلح خاورمیانه به شمار نمیرود.
روسیه تاکید کرد: تلاشهای بینالمللی در حال حاضر باید در راستای از سرگیری مذاکرات میان اسرائیل و فلسطین در کوتاهترین زمان ممکن متمرکز شود.
دستگاه دیپلماسی روسیه اعلام کرد: مسکو در تماس با طرفین اسرائیلی و فلسطینی در سازمان ملل و همچنین کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه خواهد کوشید فرآیند صلح خاورمیانه را تسریع بخشد.
پیشتر لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه طی نشستی در گردهمایی مجمع ملی این کشور اعلام کرده بود که پاریس از عضویت کشور مستقل فلسطینی در سازمان ملل متحد حمایت میکند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی که پرسشی درباره موضع فرانسه در قبال عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد مطرح میشود پاسخ پاریس مثبت خواهد بود.
وزیر امور خارجه فرانسه تصریح کرد: ما خواستار ادامه مذاکرات بیهیچ پیش شرطی هستیم تا از این طریق به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی به یک حقیقت تبدیل شود.
در 29 نوامبر سال 1947 زمانی که طرح تقسیم این سرزمین به تصویب رسید، صهیونیستهایی که این اراضی را به اشغال خود در آورده بودند، این مصوبه را پذیرفتند و از آن استقبال کردند.
بهار سال بعد، در ماه مه 1948، اسرائیل بر اساس مصوبه سازمان ملل، استقلال خود را اعلام کرد، بخشی از فلسطینیها امیدوار بودند که استقلال کشورشان از طریق سازمان ملل اعلام شود و سال ها در سراب موفقیت گفتوگوی سیاسی با صهیونیستها بودند، گفتوگوهایی که مشخص بود هیچگاه به نتیجه نخواهد رسید.
زمانی که همه تلاشهای دیپلماتیک و مذاکرات به اصطلاح صلح سالهای اخیر نیز نتیجه بخش نشد و مذاکرات بر سر تصمیم دولت نتانیاهو به ادامه شهرکسازیها در اراضی اشغالی فلسطینی قطع شد، محمود عباس عزم خود را جزم کرد تا امسال درخواست سیاسی را برای ارتقای جایگاه فلسطین در سازمان ملل به ناظر غیر عضو ارائه کند.
انتظار میرود که بین 130 تا 150 کشور با وجود مخالفت شدید رژیم صهیونیستی و آمریکا به این درخواست رای مثبت بدهند.
به این ترتیب، برای اولین بار رتبه فلسطین در سازمان ملل متحد با جایگاه واتیکان برابر خواهد شد.