کد خبر:۱۵۲۴۳۷
نشست «رويكرد تمدني به مهدويت»-بخش اول
محمدهادي همايون: مصر منبر تبلیغی امام عصر(عج) در آخرالزمان است
عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) گفت: مصر از روز اول یک سرزمین تمدنساز بوده و در آخرالزمان منبر تبلیغی امام عصر(عج) است؛ از این جهت باید در حرکتهای بیداری مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، دكتر محمدهادي همايون عصر پنجشنبه در پنجاه و ششمين نشست موعود كه در موسسه موعود برگزار شد، به موضوع «رویکرد تمدنی به مهدویت» پرداخت و با بيان اينكه موضوع قیام امام زمان(عج) محدود به چند قیام در چند کشور نميشود، گفت: قيام امام (عج) بحث یک انتقال تمدنی است كه از ابتدا در عمق و باطن آفرینش وجود داشته است و انبیا نه تنها از آن مطلع بودند، بلکه مأموریت داشتند که مقدمات آن را فراهم کنند.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به نگاه پوزیتویسم که بسیار رایج بوده است، گفت: اين نگاه كه تمدنها کنار رودخانهها جريان داشته و از شرک و جهل شروع شده، غلط است؛ زيرا ما معتقدیم که انبیا متصل به هم، منتظر و در پی یک هدف آمدهاند؛ همان هدفي که ما الان در آستانه آن هستیم.
وي با بيان اينكه ارتباط قوی بین حادثه عاشورا و قیام امام زمان (عج) وجود دارد، گفت: در زیارت عاشورا و دعای ندبه به ظهور منتقم اشاره شده و در روایات ظهور هم حادثه عاشورا برجسته مي باشد و پرچم قیام کنندگان «یالثارات الحسین» است.
همايون با اشاره به زمان ظهور كه مردم فوج فوج به اسلام میپیوندند، گفت: در اين زمان، مردم شعار «یالثارات الحسین» را بیان میکنند؛ يعني اولا این حادثه را میشناسند و ثانيا ارتباط عمیقی با آن برقرار میکنند؛ به نحوی که برای انتقامگیری خون سیدالشهدا قیام میکنند.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) افزود: اما سوال این است که انتقام از چه کسی گرفته می شود، در پاسخ اين سوال در روایت نام سوفیانی آمده که از نسل بنی امیه است؛ اين در حالي است كه اگر موضوع دشمنی، قتل باشد از نظر شرعی و قانونی نمی توان فردی را به خاطر جرم اجدادش مجازات کرد، اما اگر موضوع غصب باشد، آن فرد در گناه اجدادش شریک می شود.
وي با طرح اين سوال كه دشمن اصلی امام، بنی امیه است یا یهود یا اینکه این دو یکی هستند، گفت: برخلاف داستان هایی که هاشم و امیه را برادر دوقلو معرفی می کند، امیه فرزند خوانده عبد شمس بوده است.
همایون در ادامه با معرفي و تشریح پنج سرزمین مهم در جریان تمدن سازی، کوفه را به عنوان اولين سرزمين جريان ساز معرفي كرد و گفت: قوم حضرت نوح در این سرزمین بوده اند و مقدمات طوفان نوح همانجا ایجاد شد و نهایتا کشتی نوح در کوفه فرود آمد.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) پس از طرح فلسطین به عنوان دومين شهر جريان ساز گفت: حضرت یعقوب فلسطین را به ارث برد و جایگاه فلسطین و بیت المقدس را در معراج شاهديم.
وي سپس مکه را به عنوان سومين سرزمين معرفي كرد و گفت: حضرت ابراهیم مسئول شد در بیابان های حجاز، توسط یک زن ، ذخیره آخرالزمانی را ایجاد کند؛ دحوالارض نيز از این سرزمين اتفاق افتاده، کشتی نوح نيز اول بار به مکه آمده و پس از طواف به کوفه رفته است.
همايون ادامه داد: سرزمین مكه روی صفحه عربی قرار گرفته، صفحه اي که جزو ثابت ترین سرزمین هاست و هیچ گاه زلزله در آن رخ نمي دهد؛ به همین خاطر بسيار خشک است؛ در یک طرف این صفحه سرزمین ژاپن قرار دارد و در سمت دیگر سانفرانسیسکو که هر دو با وجود سرسبزي زمین های بسيار ناآرامي هستند.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: قرار بود در سرزمین فلسطین حضرت یعقوب، دین خدا را توسط 12 پسرش همه گیر کند، اما شیطان بین برادران اختلاف انداخت تا این جریان را به وقفه بیندازد و این مسئله نشان می دهد که آن قوم در آن زمان آماده نبوده و باید شرايط مهيا مي شده؛ به همین خاطر به سرزمین چهارم که سرزمین مصر است، می رسیم.
وي پس از بيان مصر به عنوان سرزمين چهارم گفت: مصری ها بسیار متفاوت بوده و آدم های بسیار فهمیده ای هستند، مصر از روز اول یک سرزمین تمدن ساز بوده و در آخرالزمان منبر تبلیغی امام عصر (عج) در مصر است و از این جهت باید در حرکت های بیداری مورد توجه قرار گیرد.
همايون گفت: اولین حکومت فاطمیون در مصر بوده و دانشگاه الازهر هم توسط آنها تأسیس شده است.
ادامه دارد ...
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.