پژوهشکده شهیده فرهانیان به عنوان مركز تحقيق و توسعه بسیج دانشجویی دانشکده فنی شریعتی نماد تلاش مضاعف و بدون بضاعت دانشجويان خلاق است كه با نبود امكانات نشان دادند كه ميتوانند.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ مركز تحقيق و توسعه بسیج دانشجویی دانشکده فنی شریعتی با نام پژوهشكده دانشجويي شهيده فرهانيان از سوي جمعی از دانشجویان بسیجی رشته مهندسی برق_الکترونیک این دانشکده در اوایل سال 86 شکل گرفت اما به طور رسمی نخستين کار خود را از خرداد87 آغاز كرد و پس از مدتی نیز با همکاری مسئولان دانشکده فنی شریعتی و بسیج دانشجویی مکان و تجهیزات در اختیار این پژوهشکده قرار گرفت ولي اين پژوهشكده به طور رسمي از سال89 در سازمان بسيج دانشجويي ثبت شد.
تلاش در زمینه تحقق جهاد علمي، حفظ معنویت در فضای علمی، رفع خلاء موجود در پیوند صنعت با دانشگاه و مصرفی سازی علم در عرصه فني و فناوري، ارتقاي تخصص و دانش نيروهاي متعهد در عرصه علم، جريان سازي علمي و تلاش براي تبديل گفتمان علمي به گفتمان مسلط در جامعه و انجام پروژه هایی که برای نیازهای فنی کشور در اولویت هستند در حد توانایی گروه از اهداف پژوهشكده دانشجويي شهيده فرهانيان است.
اين پژوهشكده به منظور گام برداشتن در مسير تحقق جنبش نرم افزاري و نهضت توليد علم، پرچم داري در زمينه علوم مختلف، ترويج و گسترش فعاليت هاي پژوهشي در دانشگاه و تربيت نيروي متخصص پژوهشگر، همچنين بهمنظور بهرهوري بيشتر از امكانات و دستاوردهاي پژوهشي و كاربردي كردن اين فعاليتها، بهارائه فعاليتهاي تحقيقاتي و خدماتي ميپردازد.
پژوهشكده دانشجويي شهيده فرهانيان با بضاعت اندك و امكانات كم همواره سعي داشته در راستاي تحقق اهداف نظام و نقشه جامع علمي كشور فعاليت هاي تحقيقاتي كاربردي ارائه دهد تا اين فعاليت ها و تلاش ها براي ارتقاي جامعه علمي كشور مورد استفاده قرار بگيرد و پژوهش هاي آن نيز بيشتر در زمينه رشته الکترونیک صنعتی بوده است.
ایده شکل گيري این پژوهشکده رویکرد پروژه محور دارد و دانشجویان فعال، مستعد و توانمند را در پروژه ها مشارکت می دهد.
همچنین اين پژوهشكده در حین پروژه های در دست کار با پذیرش کارآموز زمینه همکاری افراد را در پروژه های آتی فراهم می کند. پژوهشكده شهيده فرهانيان متشكل از 20 دختر دانشجو است كه با امكانات بسيار كم و تنها با تلاش خودجوش و خلاق براي ارائه پژوهش هاي كاربردي مي كوشند.
پروژه های دانشجویی-صنعتی «طراحی و ساخت کنترل دور موتور DC»، «طراحی و ساخت کنترلردور موتور القایی 3 فاز» و «طراحی و ساخت اینورتر تک فاز115 ولت 400 هرتز» از طرح هاي مهم اين پژوهشكده است.
پروژه شناسایی سیستم کانورتر استاتیک115 ولت،400هرتز، 500وات و ساخت مجدد آن را هم مي توان به عنوان يكي ديگر از طرح هاي مهم اين پژوهشكده نام برد.
همچنین در اين پژوهشكده در زمینه ساخت سلف، ترانس، مدارات چاپی، قطعات smd و چگونگی کار با نرم افزارهای تحلیل مدار در حد نیاز صنعت كشور تجربه کافی کسب شده است.
اين پژوهشكده عزم جدي دارد كه پژوهش هاي خود را به صورت كاربردي ارائه دهد تا هر كدام از آن ها نيازي از نيازهاي كشور را برطرف كند. بکارگیری دانش به دست آمده در زمینه های تخصصي به صورت کاربردی و در واقع مصرفی سازی الکترونیک صنعتی در کشور به عنوان چشم انداز پژوهشكده دانشجويي شهيده فرهانيان مطرح شده و اعضاي آن براي تحقق اين چشم انداز اقدام به ساخت محصولات تجاری در زمینه الکترونیک صنعتی مي كنند.
پروژه ساخت منابع تغذیه برای آزمایشگاه های الکترونیکی دانشکده ها و پروژه تحقیقاتی در زمینه منابع تغذیه مورد استفاده در LEDها از طرح هايي است كه در آينده از اين پژوهشكده مي بينيم.
پژوهشكده هاي دانشجويي؛ نيروي بالقوهاي كه با حمايت بيشتر به فعل خودكفايي تبديل مي شود
كلاگر، مسئول پژوهشكده دانشجويي شهيده فرهانيان در گفتوگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به تلاش مضاعف و بضاعت كم دانشجويان اين پژوهشكده مي گويد: مسئولان با اعتماد به نیروهای جوان فرصت شکوفایی ایده هاي نو را فراهم ساختند ولي اعتماد به جوانان اگر با بودجه مناسب براي انجام فعاليت هاي پژوهشي در اختيار دانشجویان دغدغه مند قرار بگيرد، با شکوفایی این ایده ها گام های عظیم تری براي ارتقاي علم و صنعت کشور برداشته مي شود.
وي گفت: در حال حاضر مبلغ كمي از سوي سازمان بسيج دانشجويي به پژوهشكده دانشجويي شهيده فرهانيان تعلق مي گيرد و دانشگاه نيز مكاني را براي انجام فعاليت ها در اختيارمان قرار داده ولي با توجه به اينكه تجهيزات پژوهشكده كامل نيست ما بايد با مذاكره با شركت ها تجهيزات مورد نياز را تامين كنيم.
كلاگر افزود: ما اساسنامه اي را در سازمان بسيج دانشجويي تكميل كرديم تا پژوهشكده شهيده فرهانيان ثبت رسمي باشد ولي براي انجام بعضي از كارها هنوز با مشكل رو به رو هستيم.
مسئول پژوهشكده دانشجويي شهيده فرهانيان گفت: دانشجويان پژوهشكده هاي دانشجويي با امكانات كم مي توانند كارهاي بزرگ انجام دهند ولي اگر حمايت بيشتري از اين پژوهشكده ها صورت بگيرد طرح هاي بزرگي ارائه مي دهند كه خودكفايي كشور در زمينه هاي مختلف را در بر دارد.
گفتني است، علاقه مندان از طريق آدرس اينترنتي sh.farhanian@gmail.com مي توانند با پژوهشكده دانشجويي شهيد فرهانيان ارتباط برقرار كنند.