کد خبر:۱۷۰۳۶۲
ابتدای درس خارج، آقا چه میگویند؟ – 2
نحوه مواجهه با تمجیدهای مردم
مقام معظم رهبری در ابتدای درس خارج فقه خود به بیان نکات اخلاقی برجستهای میپردازند که ذکر گوشهای از این نکات حکمتآموز برای رهروان انقلابی بسیار کارگشاست.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، مقام معظم رهبری در ابتدای کلاسهای درس خارج فقهشان که بهطور مرتب از سال 69 برگزار شده است، هر روز چند دقیقهای بحث اخلاقی دارند که بنا داریم در این سلسله نوشتارها به بیان این نکات بپردازیم.
از امتیازات درس مقام معظم رهبری آن است که اجازه میدهند شاگردان بدون هیچ ترس یا احساس ابهتی، به راحتی سوالاتشان را بپرسند و ایشان نیز با صبوری پاسخ میدهند؛ همچنین در این کلاس حضور و غیاب جدی وجود دارد.
از امتیازات درس مقام معظم رهبری آن است که اجازه میدهند شاگردان بدون هیچ ترس یا احساس ابهتی، به راحتی سوالاتشان را بپرسند و ایشان نیز با صبوری پاسخ میدهند؛ همچنین در این کلاس حضور و غیاب جدی وجود دارد.
من مواعظ علی بن الحسين عليه السلام: كم من مفتونٍ بحسن القول فيه، و كم من مغرورٍ بحسن الستر عليه، و كم من مستدرجٍ بالإحسان عليه؛ چقدر از فریفتهها که فریب تعریف کردن مردم از آنها را خوردهاند و چه بسیار از گولخوردنهایی که گول پوشش خدا را خوردهاند و بسا از غفلتزدهها که از تلاش و سعی دست بازداشتهاند به واسطه اینکه به آنها کمک شده (و نمیدانند که نیکی و لطف خدا به واسطه اتمام حجت است نه اینکه شایسته آن بودهاند.) (1)
چه بسا افرادى كه فريب تعريفها و تحسينهايى كه مردم از آنان مىنمايند را مىخورند. انسان نبايد فريفته قضاوتهاى مردم درباره خودش شده و به خاطر تساويل نفسانى، از قضاوت صحيح در مورد خودش غفلت ورزد؛ توجه به اين مسئله، بخصوص براى مسئولان حائز اهميت است.
همچنين انسان نبايد از اينكه خداوند عيوب او را پوشانده، مغرور شود و خيال كند كه هميشه بديهاى او مستور مىماند. چه بسا خداوند در همين دنيا آنها را فاش كند و اگر در اين دنيا هم با لطف و احسان خود فاش نكرد در قيامت (روزى كه باطن افراد ظاهر مىشود) آشكار مي كند، لذا ائمه عليهم السلام همان طور كه در دعاى شعبانيه نقل شده از خدا مىخواستند كه «الهى لا تفضحنى يوم القيامة على رؤس الاشهاد.»
چه بسا افرادى كه در اثر نعم الهى گرفتار استدراج مىشوند، «و سنستدرجهم من حيث لا يعلمون»، پس نبايد ما به خاطر تمجيدهاى مردم و ستر الهى و اعطاى نعم او از قضاوت صحيح در مورد خود غفلت كنيم.
پی نوشت:
1- تحف العقول؛ صفحه 281
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.