کد خبر:۱۷۲۶۰۷
گزارش ورود زالو درماني از طب سنتي به طب مدرن؛

زالو درمانی؛ آغازی برای پیوند طب سنتی و مدرن

کارش مکیدن خون است، ظاهری زشت دارد و مایعی لزج از خود ترشح می‌کند، اما همین ترشحات لزج بیش از 100 نوع ماده ویژه درمانی را در خود نهفته است و این خواص درمانی باعث شده طب مدرن...
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ کارش مکیدن خون است، ظاهری زشت دارد و مایعی لزج از خود ترشح می‌کند، اما همین ترشحات لزج بیش از 100 نوع ماده ویژه درمانی را در خود نهفته است و این خواص درمانی باعث شده طب مدرن با وجود رابطه نه چندان خوب خود با طب سنتی امروز زالو را به عنوان یکی از اجزای اصلی اتاق‌های عمل خود بپذیرد.
 
پی بردن به خواص درمانی زالو مربوط به امروز و دیروز نیست، بلکه بیش از 2500 سال است که ویژگی های درمانی این موجود در بهبود بسیاری از بیماری ها مورد توجه قرار گرفته و در طب سنتی ایران نیز همیشه به عنوان یکی از روش های موثر درمانی مورد تایید همگان بوده است.
 
از حکيم جرجاني و شیخ الرئیس ابو علی سینا گرفته تا موسسات تحقیقاتی پیشرفته پزشکی امروز همه بر خواص درمانی این موجود لزج صحه گذاشته و در بسیاری از موارد، از آن برای درمان بیماری ها استفاده کرده اند؛ محققان همچنان به دنبال کشف خواص دیگر این موجود در درمان بیماری های مختلف هستند.
 
وجود بیش از 100 ماده درمانی در بزاق زالو
 
هيرودين Hirudin یکی از مهمترین مواد موجود در بزاق زالو است که خاصیت ضد انعقادی به آن می دهد و به همین دلیل می تواند در بسیاری از موارد در درمان بیماری ها موثر واقع شود.
 
توانايي بالای زالو در توليد بزاق باعث می شود تا به محض چسبیدن به بدن بیمار، بزاقی حاوی بیش از 100 نوع ماده درمانی از زير بدن آن سرازير ‌شود که یکی از این مواد همان هيرودين است که توانايي زيادي در ممانعت از انعقاد خون دارد؛ به واسطه وجود این ماده، چند قطره از بزاق دهان زالو قادر است مقدار زيادي خون را به صورت مايع نگه دارد و مانع انعقاد آن شود.

بيماري هاي پوستي و جوش، صدمات و کوفتگی ها، جراحي پلاستيك و پيوند اعضا، بيماري هاي دستگاه حركتي، آرتروز، رماتيسم مفصلي، بيماري هاي چشمي، تورم چشم ها، بيماري هاي شنوایی، ناراحتی های قلبي-عروقي و تنگي عروق، اختلال گردش خون و اسپاسم و دردهاي عضلاني از جمله ناراحتی هایی هستند که زالو درمانی در بهبود آنها قطعاً موثر است.
 
همچنین بر اساس مقالات پزشکي داخل و خارج کشور برخي سرطان هاي بدخيم نظير ملانوما، اگزماي پوستي، سکته هاي مغري و قلبي، فشار خون، سلوليت، کمر درد و دردهاي سياتيکي، زخم معده، هماتوم، ضعف اعصاب و حتی وسواس نیز مي توانند با زالو درمان شوند.
 
به دلیل همین تاثیرات فراوان است که زالو درمانی که یکی از روش های طب سنتی است، با وجود جدال دیرینه طب مدرن با روش های درمانی طب سنتی، امروز در اتاق های عمل مجهزترین بیمارستان های دنیا جایگاه ویژه ای برای خود پیدا کرده است.
 
در حال حاضر در بسیاری از کلينيک هاي معتبر اروپا و آمريکا از زالو براي رقيق شدن خون در مواردی چون آنژيوپلاستي قلب، گرافت هاي پوستي و پيوند اعضا (براي تسريع خون رساني موضع و پيشگيري از انعقاد خون در عروق)، واريس، ضايعات پوستي و زيبايي پوست و حتي تقويت سيستم ايمني بدن استفاده طبي می شود.

زالودرمانی روشی موثر در بهبود تمام بیماری‌ها؛ از سرماخوردگی تا سرطان
 
دکتر ابوالحبیب، کارشناس طب سنتی با تاکید بر اینکه زالودرمانی برای بهبود اکثر بیماری ها از سرماخودگی تا سرطان موثر است، می گوید: برخی از روش های درمانی در زمینه مشکلات ریز و موضعی و برخی دیگر برای درمان مشکلات بزرگ و سیستمی کاربرد دارند، در حالی که زالودرمانی امروز برای تمامی مشکلات اعم از موضعی و سیستمی به کار مي رود.
 
وی می افزاید: زالو یک وسیله مهم در تخلیه خون کثیف است و همچنین مقدار زیادی مواد بیوشیمیایی مفید را وارد بدن می کند.
 
این کارشناس طب سنتی با بیان اینکه بیش از 1000 ماده بیوشیمیایی مفید در بزاق زالو وجود دارد، تصریح می کند: تا کنون حدود 106 مورد از این مواد شناسایی شده است.
 
ابوالحبیب اصلاح طبع را از دیگر خاصیت های زالودرمانی دانسته و می گوید: البته این روش درمانی در مواردی چون زنان در دوران قائدگی، افراد کم خون و افرادی که فاکتور هموفیلی ندارند، محدودیت استفاده دارد.
 
یکی از نکات اصلی در استفاده از روش زالودرمانی دقت در استفاده از زالوهای طبی است؛ بر همین اساس، زالوهايي طبي هستند که نوارهاي سبز زيتوني تا سبز لجني در پشت آنها مشاهده مي شود؛ به اين ترتيب زالوهاي سياه رنگ يا سرمه اي رنگ و يا زالوهاي بسيار درشت ( بزرگ تر از 12 سانتي متر) اغلب نامناسب و خطرناکند.
 
به گفته محققان طب سنتی زالو بيشتر از حجامت، خون و مواد را از عمق بدن بيرون مي‌كشد و براي اينكه بتواند خونخواري كند بايد مانع لخته شدن خون بشود و بر همین اساس بزاق خود را همزمان با مكيدن به داخل محل تزريق مي‌كند، بنابراين بدن بيمار از خواص بزاق زالو نيز بهره‌مند مي شود.

زالو درمانی روش کمکی در جراحی‌های پیوند اعضا
 
دکتر مریم منفرد، محقق طب سنتی نیز با اشاره به استفاده از زالودرمانی در مراکز درمانی معتبر کشور های پیشرفته می گوید: امروزه در جراحی های پیوند اعضا از زالو به عنوان درمان کمکی استفاده می شود و این روش درمانی در موفقیت آمیز بودن عمل پیوند تاثیر بسزایی دارد؛چرا که بزاق زالو باعث افزایش خون رسانی و در نهایت بهبود در گرفتن عضو قطع شده می شود.

وی اضافه می کند: در ایران نیز استفاده از این روش درمانی در اتاق های عمل تا حدودی آغاز شده است، اما هنوز جبهه گیری هایی در این زمینه وجود دارد.
 
این محقق طب سنتی با تاکید بر اینکه زالودرمانی نیز مانند سایر روش های درمانی فعالیتی کاملاً تخصصی است، تصریح می کند: مسئله مهم در درمان بیماری ها با استفاده از زالودرمانی، انجام این کار توسط افراد متخصص است، بنابراين بیماران باید به مراکز معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت مراجعه کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار