مركز علم و فناوري طوي با هدف عمل به فرمایشات و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری پیرامون جهاد علمی، شناسایی و تربیت کادر هم طراز انقلاب اسلامی تاسيس شده و در حال حاضر به عنوان پژوهشكده مادر در استان خوزستان مشغول به فعاليت است.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ مرکز علم و فناوری طوی از دی ماه سال 1388 در دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان (شهرستان اهواز) در زمینه های پژوهشی، علمی، تحقیقاتی، کارآفرینی و آموزشی با محوریت علوم وابسته به کشاورزی و منابع طبیعی به طور رسمي فعاليت خود را آغاز كرد.
فعاليت هاي اين مركز در صورت فراهم بودن شرایط، در زمینه های پژوهشی، علمی، تحقیقاتی، کارآفرینی و آموزشی در سطح استان خوزستان و در صورت توان در سطح کشور انجام مي شود.
حدود 90 درصد اعضای این پژوهشکده دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد، دکترا و غيره) هستند و با توجه به ظرفیت و توانمندی بالای علمی این پژوهشکده و با موافقت سردار شاهوارپور، فرماندهی سپاه استان خوزستان و سرهنگ نظر پور، مسئول وقت بسیج دانشجویی استان خوزستان این پژوهشکده به عنوان پژوهشکده مادر در استان خوزستان شروع به فعالیت و عضو گیری از بین دانشجویان مستعد دانشگاه های سطح استان خوزستان كرد.
ساختار کلی این پژوهشکده در حال حاضر به به صورت مسئول پژوهشکده، معاونت پژوهشی، معاونت آموزشی، معاونت عمرانی، معاونت پشتیبانی، معاونت مالی و اداری، معاونت حقوقی، معاونت فرهنگی، معاونت نیروی انسانی، مسئولان گروه های تخصصی پژوهشکده و رئیس هیئت علمی پژوهشکده تنظيم شده که بیشترین تعداد اعضا در قسمت پژوهشی در حال فعالیت هستند.
اين پژوهشكده با اهداف و وظايف اجرايي نظير؛ عمل به فرمایشات و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری پیرامون جهاد علمی، شناسایی و تربیت کادر هم طراز انقلاب اسلامی، کمک به اجرای برنامه های پدافند غیرعامل، تقویت زیر ساخت های کشور و تضمین حرکت با ثبات و شتابدار، حرکت در جهت بومی سازی، تولید و صدور علم و در نهایت صدور فرهنگ والای اسلام ناب محمدی، ایجاد بستر مناسب جهت اجرای پروژه های تحقیقاتی متناسب با نیاز کشور و حرکت در مسير خودکفایی کشور، ایجاد بستر مناسب جهت اشتغال نیروهای دانش پژوه بسیجی، شرکت در پروژه ها، طراحی، اجرا، مزایده ها و غيره، بررسی نقاط ضعف در پروژه های اجرایی کشور براي کمک به برطرف کردن آنها و ایجاد بستر مناسب براي شکوفایی استعدادها و خلاقیت های ناب و ذاتی افراد و استفاده از ایده های نو براي کارهای فنی و تحقیقات و همکاری موثر جهت ثبت ایده های نو فعاليت مي كند.
همچنين اين پژوهشكده فعاليت هايي نظير تفکیک ایده پردازان در کارگروه های مربوطه و متمرکز كردن ایده های کاربردی به منظور مدیریت علمی و اجرای آن، ایجاد و برگزاری دوره های آموزشی مناسب براي عموم افراد، بهره گیری از علم و تعهد اساتید علوم مختلف در امر تحقیقات و تولید علم، بالا بردن آمار مقالات و اختراعات کاربردی در حوزه علوم مهندسی و کشاورزی، جلوگیری از خروج ارز از کشوربه همت نخبگان، اساتید، دانشجویان و غيره براي نوآوری در ساخت قطعات مورد نیاز، ایجاد زمینه همکاری با واحدهای تحقیقاتی موفق در استان و خارج از استان، طبقه بندی تمام متقاضیان جهت شناسایی میزان نخبگی و ارائه راهکارهای پژوهشی متناسب با توان علمی، به کارگیری نیروهای خلاق و استعدادیابی افراد، جذب افراد موفق و محقق براي انجام کارهای تحقیقاتی و استقلال مالی پژوهشکده از محل اجرایی پروژه ها و جریان نقدینگی آن ها را نيز انجام مي دهد.
تامین بودجه کافی براي ثبت اختراع بدون وابستگی به بودجه های دولتی، ایجاد زمینه افزایش توان مالی واحد به واسطه تولیدات بیشتر، ایجاد کارگاه های تحقیقاتی و آزمایشگاهی اختصاصی با رویکردهای جدید و آمادگی براي شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی براي معرفی توان علمی مخترعان از ديگر فعاليت هاي اين مركز است.
در بعد منابع مالی نيز اين پژوهشكده اهداف خاصي را مدنظر قرار داده و بر اين اساس برنامه ریزی اولیه این پژوهشکده با دیدگاه هشت ساله بسته شده است و بر سیستم ارتقا و بهبود مستمر تاكيد دارد.
برنامه این پژوهشکده در بعد مالی بدین صورت مطرح می شود که 100 درصد امکانات و تجهیزات مورد نیاز پژوهشکده در 3 سال اول، براي اجرایی شدن برنامه ها، علاوه بر سازمان بسیج دانشجویی و دانشگاه از سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی دریافت می شود.
70 درصد درصد هزینه ها درسال چهارم، 40 درصد هزینه ها در سال پنجم و 10 درصد هزینه ها در سال ششم و در سال هفتم به خودکفایی می رسد و در سال هشتم شروع به سود دهی در سطح گسترده می كند.
فعاليت هاي انجام شده به منظور تحقق اهداف پژوهشكده
- تشکیل یک تیم رباتیک در زمینه ماشین آلات کشاورزی و منابع طبیعی
– تشکیل یک تیم هوا و فضا جهت طراحی هواپیماهای مدل قابل کاربرد در علوم کشاورزی و منابع طبیعی
- نامه نگاری با وزارتخانه های علوم، صنعت و معدن و دفاع براي حمایت مالی از پروژه ها و طرح های پژوهشی
- هماهنگی با ادارات و سازمان های مختلف شهرستان اهواز و دریافت عناوین پژوهشی مورد نیاز ادارات و هدایت پایان نامه های دانشجویی در مقاطع تحصیلات تکمیلی
- جذب اساتید و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی
– انتشار فصلنامه علمی – تخصصی شامل مجموعه مقالات کشاورزی و منابع طبیعی
- دریافت چند هکتار زمین در منطقه پمپاژ شهید چمران از فرماندهی محترم سپاه حضرت ولیعصر (عج ) جهت احداث یک منطقه ویژه براي پروژه های تحقیقاتی
- خاک برداری و خاک ریزی به میزان 2.8 هکتار براي احداث حوضچه های تحقیقاتی پرورش ماهی
- احداث ورودی های آب هشت عدد حوضچه تحقیقاتی و 3 عدد حوضچه پرورشی
-احداث دیواره بتنی به ارتفاع یک متر و طول 70 متر براي شکستن فشار آب ورودی از پمپ ها
- شرکت در جشنواره و نمایشگاه ممتازین و مبتکرین بسیج دانشجویی کشور در دانشگاه خواجه نصیر طوسی
تسطیح 2000 متر مربع زمین براي احداث یک عدد گلخانه تحقیقاتی 15
برگزاري دوره هاي آموزشي در زمينه هاي مختلف
- طراحی و برگزاری دوره های آموزشی یوروگپ ( استاندارد کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی ارگانیک )
- طراحی و ساخت یک دستگاه خودکار کنترل پمپ های آب
برنامه هاي در دست اجراي اين پژوهشكده
- طراحی و احداث گلخانه تحقیقاتی گیاهان دارویی در منطقه پمپاژ شهید چمران
- طراحی و احداث گلخانه تحقیقاتی گیاهان زینتی در منطقه پمپاژ شهید چمران
- طراحی و احداث یک قطعه دامداری تحقیقاتی در منطقه پمپاژ شهید چمران
- طراحی و احداث آکواریوم های تحقیقاتی پرورش ماهی زینتی در منطقه پمپاژ شهید چمران
- طراحی و مطالعه و تحقیق در خصوص تهیه و استخراج آمینو اسیدهای موجود در بدن کرم خاکی
– طراحی و اجرای طرح تبدیل ضایعات کشاورزی و زباله تر شهری به ورمی کمپوست
- تولید کود مایع از پساب خروجی ورمی کمپوست
-آماده سازی 2 کتاب در زمينه كشاورزي
– ارائه و چاپ مقالات تحقیقاتی پژوهشی از سمت دانشجویان عضو در پژوهشکده در نشریات معتبر علمی
لازم به ذكر است، مركز علم و فناوري طوي آمادگي دارد تا فعاليت هاي پژوهشي شركت هاي تحقيقاتي را هم انجام دهد.
شماره تلفن 06113334232 و ايميل AND_SHAHADAT@yahoo.com راه هاي ارتباطي با اين مركز هستند.