کد خبر:۱۸۴۷۷۶
محقق در نشست «مفاخر ايران و اسلام در انديشه شهيد مطهري»:

خاطرات یار دیرینه مطهری از استاد شهید / نقش شهيد مطهري مانند خواجه نصير در رصدخانه مراغه است

یار دیرینه شهید مطهری به بیان خاطرات خود از استاد شهید مرتضی مطهری پرداخت و گفت: نقش استاد مانند خواجه نصير در رصدخانه مراغه بود.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، یکی از یاران دیرینه شهید مطهری عصر دیروز در نشست علمي «مفاخر ايران و اسلام در انديشه فرزانه شهيد آيت الله مرتضي مطهري» به بيان جايگاه شهيد مطهري در پاسخگويي به مسائل و شبهات روز پرداخت.
 
مهدي محقق با اشاره به برگزاري همايش حكمت مطهر در سال‌هاي گذشته گفت: همان سال كه دكتر لاريجاني همايش حكمت مطهر را برگزار كرد، خاطرات خودم از شهيد مطهري را نوشتم.

وي درباره شنيدن خبر شهادت ايشان گفت: استاد مطهري با من تماس گرفت و گفت به كتاب قبسات ميرداماد كه من تازه آنرا چاپ كرده‌ام، نياز مبرمي دارد.شب به منشي‌ گفتم كتاب را براي ايشان بفرستد. منشي صبح به من خبر داد ايشان ديشب ترور شده و به شهادت رسيده‌اند.

نقش شهيد مطهري مانند خواجه نصير در صدخانه مراغه است

یار دیرینه شهید مطهری نقش استاد را مانند خواجه نصير در رصدخانه مراغه دانست و گفت: مرحوم پدرم به دعوت آيت الله بروجردي در قم منبر مي‌رفت و چون مرحوم پدرم خراساني بود، بيشتر طلاب خراساني اطراف ايشان جمع مي‌شدند و به پدرم مي‌گفتند، ما در مشكلاتمان چه مادي و چه علمي به مطهري مراجعه مي‌كنيم؛ از همان جا بود كه من با ايشان آشنا شدم.

وی افزود: موقعيت شهيد مطهري در ميان طلاب خراساني مانند موقعيت خواجه نصير در رصدخانه مراغه بود. با وجود او افراد ياد خانواده را فراموش مي‌كردند.

محقق با اشاره به ورود ايشان به تهران گفت: ايشان از قم به تهران آمدند و من با سابقه دوستي كه با ايشان داشتم، شاگرداني كه مي‌خواستند شرح منظومه حاج ملاهادي را بخوانند به استاد مطهري معرفي كردم و ايشان در مسجد معيري شرح مي‌گفت.

وي افزود: وقتي ايشان به تهران آمدند، مشكل مسكن داشتند و من مشكل را با پدرم در ميان گذاشتم و به شهيد مطهري گفتم در خانه ما دو اتاق تو در تو هست و اگر مايل باشند مي‌توانند پيش ما زندگي كنند، شهيد مطهري هم استقبال كرد. حدود يك و نيم سال در منزل ما زندگي كردند و من از نزديك شاهد تلاش‌هاي ايشان بودم.

یار دیرینه شهید مطهری درباره حضور مطهری در دانشگاه گفت: زماني كه به دانشگاه رفتيم در جلسات وزارت علوم، من نماينده دانشكده ادبيات و شهيد مطهري نماينده دانشكده الهيات بود. در يك جلسه مي‌خواستند طرحي بريزند كه بزرگان شرح حال خود را بنويسند تا الگوي جوانان باشد. شهيد مطهري در آن جلسه گفت، اميد جوانان مملكت از بزرگان قطع شده و به قدری پستي و مال اندوزي از آنها ديده‌اند كه اگر شرح حال آنها را بخوانند مي‌گويند چه كنيم كه مانند آنها نشويم.

وی در پايان با اشاره به سفر ايزوبسو به ايران گفت: شهيد مطهري را به خواست خودشان با دانشمندان خارجي كه به ايران مي‌آمدند آشنا كردم. همان زماني كه ايشان شرح منظومه را نوشتند، من و پروفسور ايزوبسو آن را به انگليسي ترجمه كرديم و بعد از هشتاد سال يك نظام منسجم فلسفي از ايران به غرب رفت.

محقق در ادامه افزود: شهيد مطهري را با ايزبسو آشنا كردم و با هم بحث و گفتگو كردند؛ سپس نظر ايزبسو راپرسيدم، گفت روحاني‌ترين فضايي بود كه در عمرم تجربه كرده بودم.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار