رئيس شوراي سياستگذاري كنگره علوم انساني گفت: تحول در علوم انساني پس از پيروزي انقلاب با فراز و فرود برخي مسئولان وقت روبهرو بوده است ولي هيچگاه اين دغدغه از بين نرفته و ما در نقطه صفر قرار نداريم.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، حجتالاسلام غلامي امروز در نخستين كنگره بينالمللي علوم انساني اسلامي در سالن همايشهاي بينالمللي صدا و سيما با بيان اينكه موضوع تحول در علوم انساني موضوع تازهاي نيست، گفت: تحول در علوم انساني پس از پيروزي انقلاب با فراز و فرود برخي مسئولان وقت روبهرو بوده است ولي هيچگاه اين دغدغه از بين نرفته و ما در نقطه صفر قرار نداريم به نظر ميرسد امروز ناكارآمدي علوم سكولار باب تازهاي را براي گفتوگو باز كرده است و در حال حاضر خود متفكرين غربي بر اين ناكارآمدي دامن زدهاند.
وي افزود: تعاليم ناب اسلامي با محوريت قرآن مجيد و با مدد اجتهاد شيعه همواره بالقوه يا بالفعل از پويايي برخوردار بوده است از اين جهت توانسته در مقابل تمامي سوالات بشر جوابگو باشد، جولان علوم انساني سكولار در ايران در حال پيشرفت نميتواند عاقلانه به حساب بيايد.
رئيس شوراي سياستگذاري كنگره علوم انساني اين كنگره را از مهمترين رويدادهاي علوم انساني پس از پيروزي انقلاب دانست و گفت: اين كنگره بدفهميهاي مسئولان علمي از اسلامي كردن علوم انساني را نقد كرده است و براي اسلامي كردن علوم انساني بايد در عاليترين سطح يعني نظريهپردازي سرمايهگذاري كند.
غلامي با بيان اينكه اين كنگره به صورت سالانه يا دو سالانه ادامه خواهد يافت، اظهار داشت: مهمترين هدف اين كنگره عبور از بحث ضرورت و امكان و ايجاد نقشه و راه متقن و منسجم علمي ميباشد.
وي افزود: در اين كنگره 181 مقاله از ميان 406 مقاله انتخاب شده است كه بيشترين اين مقالات در زمينه فلسفه و روششناسي اسلامي است كه حاكي از تلاش پژوهشگران در اين عرصه ميباشد.
رئيس شوراي سياستگذاري كنگره علوم انساني گفت: افتتاح جايزه جهاني علوم انساني اسلامي به عنوان جايزه علمي غيردولتي در قلمرو علوم انساني براي تشويق پژوهشگران از مهم ترين برنامههاي اين كنگره ميباشد.