کد خبر:۱۸۸۳۳۱
دومين شب دهه خط امام؛

عباسی: ‫آمریکا 16 تریلیون دلار بدهی دارد / بین سال های 2035 تا 2050 ایران ابرقدرت می شود

رئیس مرکز دکترینال تأکید کرد:‌ الان در سال 2012 هستيم و ايالات متحده نزديك 16تريليون بدهي دارد و این را قبلا پيش بيني كرده بودند.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، ويژه برنامه «دهه خط امام» به مناسبت ايام رحلت امام خميني (ره) در دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي از سوم تا 13 خرداد ماه برگزار مي‌شود.
 
حسن عباسي در دومين شب از این مراسم پيرامون دكترين امام خامنه‌اي به سخنراني پرداخت که در ادامه می آید:

آنچه كه با گذشت سي وسه سال از انقلاب و بيش از بيست سال از زعامت مقام معظم رهبري قابل مشاهده است این می باشد که بر خلاف تصور دشمنان، انقلابي با نام اسلام صورت گرفت، آنچه آرزوي انبياء و ائمه بوده است در بخش‌هايي محقق شد.

اگر به تاريخ نگاهي بياندازيم مي‌بينيم هيچ پيامبري سي و چند سال فرصت براي ايجاد جامعه و حكومت ديني نداشت و هيچ امامي هم فرصت پيدا نكرد؛ به استثناء چهار سال حكومت امام علي كه آن هم با حجم گسترده فشارها و جنگ‌هايي كه به ايشان تحميل شد، مانع از آن شد كه بتواند نمونه‌اي از جامعه ديني را براي ما رقم بزند.
 
برخلاف تصور دشمنان بشريت، بالاخره اين انقلاب به سي و سه سالگي خود رسيد و اين نوجواني مي‌رود تا به دوران پختگي برسد و ان شاءالله حركت رو به جلو را ادامه خواهيم داد.

ماه خرداد به عنوان ماه حركت و ماه قيام و ماه 15 و 14 خرداد است، هرسال نوعي تجديد ميثاق و پيمان با امام راحل و با مقام معظم رهبري در ادامه حركت پرشور نظام مقدس جمهوري اسلامي ارائه مي‌شود، اين مراسم ميثاق مجدد نياز به بازخواني و خوانش مجدد انقلاب اسلامي دارد.

من به عنوان  يك طلبه استراتژيست كه ناظر به آينده حرف مي‌زنم در صدد بحث تاريخي نيستم، اما مي‌دانيم كه انقلاب اسلامي از 15 خرداد شروع نشد، بلكه از صدر اسلام  و در عدم تحقق غدير شروع شد، يك  دوره طولاني كه در آن حقي از بشريت دريغ شد را رقم زد كه بايست امام معصومي حكومت را عهده دار مي‌شد و الگويي براي اداره بشريت ارائه مي‌كرد؛ اين رنجي كه امروز مي‌بريم برگردن كساني است كه عدم تحقق غدير را زقم زدند.

امروز كه بعد از هزار و چهارصد سال انقلاب اسلامي به پيروزي رسيده و از گردنه‌هاي صعبي مثل دفاع مقدس و گردنه‌هاي فكري و فرهنگي عبور كرده و به رشد و بالندگي خودش رسيده است، لازم است كه ساختارهاي با ثبات و جهت گيري‌هاي كلاني را با فكر و قلب‌هاي جوان در ميان بگذاريم تا اينها مسير آينده حركت نظام را بهتر بشناسند.

از اين جهت ما بايد، دكترين امام جامعه و تفكر استراتژيك را در راس نظام جستجو كنيم.

اين از چه ضرورتي بر مي‌خيزد؟ از اينكه برخي كشورها خودشان دكترين 25 تا صد ساله دارند، ما در شرايطي نيستيم كه براي كشور دكترين نويسي كنيم، تلاش‌ها و اقدامات سال‌هاي اخير كه در نظام صورت گرفته قطعا در سال‌هاي آينده  به نتيجه خواهد نشست.

ما كف سيستم‌هاي نظام را كه حدود صد و چهل ريز سيستم هست را بايد دكترين نويسي كنيم كه احتمالا در يكي دو دهه آينده به درازا خواهد كشيد.

آنهايي كه باور نمي‌كردند كشوري مثل ايران امكان فضا رفتن يا پيشرفت هسته‌اي داشته باشد، هيچگاه باور نمي‌كردند ايران در استقلال به جايي برسد كه بتواند انديشه استراتژيك و دكترينال را در جامعه خودش توليد كند و آينده بالا 25 و 75 سال را رقم بزند.

كشورهاي جهان سومي بودن، از نگاه آنها يعني كشوري كه آنقدر درگير مسائل داخلي است، درگير فقر و  تروريسم و نا به ساماني داخلي و جا به جايي دولت‌هاست كه هيچ گاه نخواهد توانست خودش براي خودش تصميم بگيرد.

امروز به حمدالله نسلي در اين حوزه در حال تربيت شدن است كه مي‌رود اين ادبيات استراتژيك را بازتوليد كند.

اما هر جامعه اي بايد طرح اداره جامعه خودش را ارائه كند، اين طرح در قالب  طرح دكترين ملي جمهوري اسلامي و ابر دكترين نظام اگر قرار باشد روزي ظهور و بروز كند، ما بايد اجزا و لايه‌هاي خردمان را تهيه كرده باشیم كه در حركت از جز به كل رفته باشيم.

از اين جهت تا آن روز بيايد، فاصله زياد داريم چون هنوز درگير تبيين دكترين لايه‌هاي خرد و مياني هستيم و اين زمان زيادي از ما خواهد گرفت و يك جامعه با ثبات مهم ترين دليلش براي ثبات اين است كه مي‌تواند بنشيند براي دراز مدتش برنامه ريزي كند.

يك خانواده براي كودك سه ساله‌اش حداقل تا بيست و هفت سالگي برنامه ريزي مي‌كند، چطور جامعه ايران براي 50 سال آينده برنامه نداشته باشد.

از برنامه تك تك شهروندها برنامه ملي درمي‌آيد و برنامه ملي در برنامه دراز مدت كشور تاثير مي‌گذارد، اين يك شق قضيه بود اما شق مهم‌تر اين است كه اگر شما برنامه نداشته باشيد و باري به هر جهت باشيد، نمي رسيد براي مقاطع بعدي زندگي تان برنامه ريزي كنيد.

جامعه جهان سومي تكليفش با چند ماه آينده خودش روشن نيست، اما جامعه بالنده و جامعه با ثبات مي‌داند به كجا مي‌خواهد برود، نفيا يا اثباتا مسير آينده خودش را مي‌داند.

راه میانبر جمهوری اسلامی چیست؟
 
ما الان داريم لايه‌هاي خرد و مياني را تبيين مي‌كنیم تا برسيم به سطح كلان، يكي دو دهه طول مي‌كشد.

چه كار كنيم؟ كشور بدون جهت جلو برود؟ خير، ما يك راه ميانبر داريم كه در انحصار كشورهايي شبيه ماست، آن راه ميانبر، مفهومي به نام رهبري است.

طرح جامع اداره کشور همان دکترین امام جامعه است
 
حالا كه ما طرح جامع براي اداره كشور نداريم، طرح جامع رهبري را براي اداره جامعه اگر تبيين و ترسيم كنيم مي‌شود طرح جامع كشور؛ در واقع دكترين امام جامعه، در مقاطع ميانبر و برد بلند، يعني مقاطع 40 سال مي تواند طرح جامع كل كشور باشد، اين كوتاه‌ترين راه است.

اگر ما 140 ريزسيستم نظام را دكترين‌هايش را در چند سال آينده تهيه كرديم، بعد از آن پلني  كلي را طراحي كرديم، آن روز طرح با ثباتي براي اداره كشور در صد سال آينده داريم اما تا آن روز بايد اجازه دهيم  كشور در حركت رو به جلو دچار اعواج بشود؟ يك راه ميانبر داريم و آن اين است كه دكترين امام جامعه را مد نظر داشته باشيم؛ يعني امروز يك توافق جمعي وجود دارد كه تا رسيدن به آن مرحله كه  كشور طرح جامع با ريز جزييات داشته باشد دكترين امام جامعه مد نظر باشد.

البته در مباحث آينده شناختي 25 سال زماني نيست، ممكن است برخي  فكرهاي جوان براي رسيدن به بالندگي و عمران عجله داشته باشند، اين استكمال طلبي قابل تقدير است اما در تفكر استراتژيك حوصله و صبر جايگاه ويژه‌اي دارد.

نتيجه اين مي شود كه بدانيم بالاخره در اين هفتاد ميليون نفر يكي هست كه براي آينده برنامه ريزي دارد و مي داند كه جامعه را كجا مي‌خواهد ببرد و تلقي دقيقي از صحنه دارد.

نقشه کلی اداره جامعه توسط رهبری چگونه است؟
 
گاهي اينها را در قالب برخي  نكات و سخنراني‌ها مطرح مي كند و گاهي در قالب شعار سال و تلاش‌هاي عمومي براي آن صورت مي گيرد.

اما اين نقشه كلي كجاست؟ چنين نقشه جامعي كه الان مواد اوليه اش  در سخنراني‌هاي سال‌هاي گذشته بدست آمده كجاست كه انعكاس بدهيم و به مردم بگوييم كه 40 سال آينده زندگي‌شان را با اين نقشه تنظيم كنند و در نسبت با اين نقشه تصميم بگيرند.

به اين اصطلاحا در طرح ريزي استراتژيك، ترندگذاري و يا تعيين مسيرهاي كليدي‌تر مي‌گويند؛ اين ساده و سبك‌ترين راه در طرح ريزي استراتژيك است.

افق سال 2050 ايالات متحده نقشه ايست كه در آن ترندها، طرح ريزي شده اند و مانند نقشه يك شهر ميادين اصلي دارد و خيابان‌هايي از اين ميادين منشعب مي‌شوند كه با هم تقاطع دارند، ساكنين پيرامون هر چهارراه از موهبت نزديكي به برخي مكان‌ها و دوري از بعضي مكان‌هاي ديگر در سختي هستند.

در ترند گذاري نقاط كليدي به نسبت اهميت به چهار دسته تقسيم مي‌شود: مگاترند، ماكرو ترند، ميكرو ترند، نانو ترندها.

به طور مشخص مقام معظم رهبري هر چهار لايه اين ترندها را دارد، شما هر شعار سال را بگيريد يك ترند، اينها كوتاه مدت و يكساله است، در بيست و چند ساله گذشته هر سالي نامي داشته است. برخي ابر ترندها را هم ايجاد كرده‌اند.

مگاترندهای جامعه جهانی طبق طرح ریچارد واتسون چیست؟
 
ايالات متحده در اين ترند گذاري 50 سال آينده‌اش سيزده مگا ترند گذاشته و جالب است كه اكثر آنها ترندهايي سلبي و نااميد كننده‌اند و اين براي جامعه‌اي كه ادعاي ثبات مي‌كند فاجعه است، اين ترند گذاري طراحي ريچارد واتسون است.

آمریکا 16 تریلیون دلار بدهی دارد
 
الان كه در سال 2012 هستيم و ايالات متحده نزديك 16تريليون بدهي دارد و این را قبلا پيش بيني كرده بودند. يكي از اين ابرترندها بدهي است، يعني يكي از اين ميدان‌هاي اصلي حركت ايالات متحده و جهان بدهي است، در اين نقشه بدهي مهم‌ترين نقطه كليدي است.

يكي ديگر، استرس و فشار رواني است، همين الان در نسل شما نسبت به نسل قبل استرس بيشتر است و قطعا در سال 2050 يكي از مشكلات جهان استرس است.

امروز اين بدهي خودش را نشان داده، بدهي جهان 140 تا است و درآمد جهان 145 تا و اين يعني ورشكستگي دارد جامعه جهاني را نابود مي‌كند.

يك ترند را به نام پيري و كهولت را مطرح مي‌كند، در كشور ما هم طي يكي دو سال گذشته شروع شده است، سن ازدواج بالا رفته، زاد و ولد كم شده و اميد به زندگي هم بالا رفته است.

يك ترند ديگر تغييرات زيست محيطي است. هرچه ترندهایی که گذاشته اند نااميد كننده و سلبي است، ترند ديگر شهرگرايي است كه ديگر در آن سال عمده مردم شهر نشين‌اند.

خطرناك ترين اين ترندها تفرد است، انسان‌ها از تنهايي مفرط رنج مي‌برند و در سال 2035 تا 2050 تعداد حيوانات خانگي از انسان‌ها بيشتر مي‌شود.

در سال 2035 تا 2050 يكي از كشورهايي كه به عنوان ابرقدرت مطرح مي‌شود ايران است، اين پيش بيني خودشان است.

چراكه شتاب پيشرفت ايران از بيرون  كاملا محسوس است و با يك جهش عظيم در اقتصادو صنعت و تكنولوژي مواجه است.

اين ترند گذاري سالي يك بار به روز مي‌شود، ما به چنين ترندي براي كشور نياز داريم، البته اين ساده ترين شكل طرح ريزي است.

ادامه دارد ...
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار