کد خبر:۱۸۹۴۵۷
با حضور سلطانخواه:
سامانه جامع الكترونيكي مديريت امور و ارتباط با نخبگان راهاندازي شد/ارائه خدمات از امشب
سامانه جامع الكترونيكي مديريت امور و ارتباط با نخبگان و استعدادهاي برتر بنياد ملي نخبگان با عنوان «سامانه ثريا» در بنياد ملي نخبگان راهاندازي شد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، مراسم راهاندازي مرحله اول سامانه جامع الكترونيكي مديريت امور و ارتباطات با نخبگان و استعدادهاي برتر بنياد ملي نخبگان با نام «سامانه ثريا» عصر امروز با حضور دكتر سلطانخواه، معاون علمي رياست جمهوري و مسئولان بنياد علمي نخبگان در اين نهاد برگزار شد.
در ابتداي اين جلسه، سيدحسن حسيني، معاون فرهنگي واحد نخبگان بنياد ملي نخبگان با اشاره به ضرورت و اهميت ساماندهي اطلاعات نخبگان در يك بانك اطلاعاتي گفت: اينكه هنوز روشهاي كاغذي و حتي حافظهاي در سازماني نظير بنياد ملي نخبگان مرسوم است، جاي تعجب دارد و به دليل مواجه بنياد ملي نخبگان با اطلاعات بسيار زياد نزديك به 11 هزار نخبه و افزايش روز به روز اين اطلاعات، امكان الكترونيكي كردن آن تاكنون صورت نگرفته بود ولي در سال گذشته به دستور دكتر سلطانخواه، رئيس بنياد ملي نخبگان سامانه جامع الكترونيكي مديريت امور و ارتباط با نخبگان و استعدادهاي برتر بنياد ملي نخبگان با عنوان «سامانه ثريا» آماده طراحي شد.
وي افزود: آمار متناقضي كه در رابطه با نخبگان به خصوص در مورد خروج نخبگان از كشور نيز بيان ميشود، انگيزه ديگري براي راهاندازي يك بانك اطلاعاتي كامل در مورد نخبگان بود.
معاون فرهنگي واحد نخبگان بنياد ملي نخبگان افزود: برخي اخبار كه در رابطه با خروج نخبگان از كشور اعلام ميشود مربوط به يك جامعه آماري 91 نفره است؛ در صورتي كه دارندگان مدالهاي طلا، نقره و برنز مسابقات علمي 4200 نفر هستند كه 961 نفر از آنها مدال طلاي مسابقات علمي كشور را كسب كردند و 461 نفر نيز مدال جهاني آوردند.
حسيني گفت: آماري كه درمورد خروج نخبگان از كشور اعلام ميشود، اشتباه است؛ زيرا برخي از افراد اعلام شده در داخل كشور هستند و حتي از بنياد ملي نخبگان هزينه تحصيلي دريافت ميكنند.
وي گفت: از تعداد 461 نفر كه در مسابقات جهاني مدال آورده اند، 255 نفر از بنياد ملي نخبگان هزينه تحصيلي ميگيرند و به اين بنياد متصل هستند كه البته برخي از اين تعداد در ترم گذشته فارغالتحصيل شدند.
معاون فرهنگي واحد نخبگان بنياد ملي نخبگان افزود: البته خروج از كشور و تحصيل در دانشگاههاي خارجي كار ناپسندي نيست؛ زيرا برخي دانشگاههاي خارج از كشور پيشرفته هستند و افراد براي تحصيل به آنجا ميروند ولي پس از تحصيل به كشور خودمان باز ميگردند و حتي برخي از مسئولان كشور نيز تحصيل كرده دانشگاههاي خارجي هستند.
برنامه نبياد ملي نخبگان براي حمايت از دانشجويان محصل خارج از كشور
حسيني تاكيد كرد: بنياد ملي نخبگان برنامههايي را براي حمايت از دانشجوياني كه در دانشگاههاي خارج از كشور تحصيل ميكنند دارد؛ تا آنهايي كه منتظر فرصت براي بازگشت به كشور هستند، بتوانند شرايطي را براي بازگشت داشته باشند.
وي گفت: اين برنامه ازطريق كميته دائمي هيئت امنا در حال پيگيري است و اميدوارم زودتر به مرحله اجرا برسد.
تسهيلات ثريا از امشب ارائه ميشود
معاون فرهنگي واحد نخبگان بنياد ملي نخبگان با اشاره به ضرورت راهاندزاي «سامانه ثريا» براي تسهيل در ارائه خدمات به نخبگان گفت: برخي تسهيلات «سامانه ثريا» از امشب ارائه ميشود.
در ادامه اين برنامه اميني، مدير پروژه «سامانه ثريا» گفت: از سال 85 كه بنياد ملي نخبگان شكل گرفت، پروندههايي در اين بنياد تشكيل شد و روز به روز تعداد آنها بيشتر ميشد و از آن زمان فكر تشكيل نرمافزار مناسب مطرح شد، ولي با شركتهاي متفاوتي مذاكره كرديم كه به نتيجه نرسيديم و از سال 90 توانستيم كار پروژه را آغاز كنيم.
وي گفت: سامانه ثريا در بخشهاي دانشآموختهگان برتر، استادان و دانشجويان برتر، مخترعان، تسهيلات نظام وظيفه و تسهيلات مسكن و بانك اطلاعات نخبگان خدمات ارائه ميدهد.
مدير پروژه «سامانه ثريا» افزود: همچنين روند اعطاي اعتبار پژوهشي مرحوم كاظمي آشتياني نيز از طريق اين سامانه قابل پيگيري است.
اميني گفت: «ثريا» مجموعهاي شامل چند نرمافزار است كه گزارش الكترونيكي كارها، گزارشگيري و بانك اطلاعات الكترونيكي، ارتباط الكترونيكي به صورت ايميل، پيامك و درگاه الكترونيكي از اين طريق ممكن ميشود و تسريع در ارائه خدمات به نخبگان و به حداقل رساندن خطاها از اهداف اين سامانه است.
وي افزود: بررسي نتايج عملكرد بنياد بر رفتارهاي كلي نخبگان، گزارش مداوم ميزان شناسايي نخبگان و حمايتهاي انجام شده، تجزيه و تحليل نظرات، پيشنهادات و انتقادات نخبگان از ديگر خدمات اين سامانه است.
در پايان اين مراسم دكتر نسرين سلطانخواه، معاون علمي رياست جمهوري و رئيس بنياد علمي نخبگان در جمع خبرنگاران گفت: «سامانه ثريا» يك درگاه ارتباطي مستمر و دائم بنياد با كساني است با اين نهاد ارتباط دارند و يك بانك اطلاعاتي براي ارتباط با فعاليتهاي بنياد است.
وي گفت: فعاليتهاي بنياد در يك فرايند دو ساله از مرز دو برابر گذشته است؛ زيرا در حال حاضر، تعداد نخبگان تحت حمايت بنياد به 11 هزار نفر رسيده است.
معاون علمي رياست جمهوري گفت: تفاوت اربابرجوعان بنياد ملي نخبگان با ارباب رجوع هاي ساير دستگاهها اين است كه نخبگان با ما به طور دائم در ارتباط اند و روزبهروز نيز بر تعداد آنها افزوده ميشود و بنابراين نياز به يك درگاه ارتباطي هوشمند و داراي حافظه براي بنياد ضروري بود.
سلطانخواه گفت: در حال حاضر، ما 20 نوع تسهيلات به نخبگان ارائه ميكنيم و تا به حال، بيش از 11 هزار تقاضاي اختراع علمي داريم كه از اين تعداد بيش از 7000 تقاضا در سامانه بنياد در حال انتظار براي تأييد علمي هستند.
وي ادامه داد:البته از زماني كه بنياد ملي نخبگان در استانها نيز راهاندازي شده بسياري از ارتباطات ما از طريق دفاتر استاني انجام ميشود و ارتباطات فيزيكي بسيار كمتر شده است.
در سال 91 در چند دانشگاه دفتر بنياد نخبگان راهاندازي ميشود
معاون علمي رياست جمهوري گفت: براساس برنامهريزي سال 91، در نظر داريم كه امسال در چند دانشگاه به خصوص دانشگاه تهران، دفتر بنياد ملي نخبگان راهاندزاي كنيم تا برقراري ارتباطات بين نخبگان و بنياد راحتتر شود.
سلطانخواه گفت: مقدمات اجراي طرح «شهاب» براي شناسايي دانشآموزان نخبه نيز اجرا شده و با همكاري آموزش و پرورش و استانداري مربوط، امسال در 12 استان پيادهسازي ميكنيم و حتي قرار است در مصوبات دور چهارم استاني نيز مصوبات طرح «شهاب» مطرح شود.
وي خاطرنشان كرد: در طرح «شهاب»، دانشآموزان برتر شناسايي شده و براي پرورش استعدادهاي آنها برنامهريزي ميشود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.