کد خبر:۱۹۰۱۲۱
تكرار//
«ثريا» امشب هم به سراغ استادان دانشگاه ميرود
برنامه «ثريا» امروز، 18 خرداد در دوازدهمين قسمت خود، كارآمدي و ميزان تاثير روشهاي تدريس استادان، وضعيت امتحانات و فرمهاي ارزيابي اساتيد را بررسي ميكند.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، برنامه علمي «ثريا» كه چهارشنبه هر هفته از ساعت 23 از شبكه يك سيما پخش مي شود، امروز، 18 خرداد در دوازدهمين قسمت خود به ادامه بررسي كارآمدي و ميزان تاثير روش هاي تدريس، امتحانات و فرم هاي ارزيابي اساتيد مي پردازد.
اين برنامه هفته گذشته و در يازدهمين قسمت، به موضوع وضعيت تدريس استادان و نظام آموزشي دانشگاه ها اختصاص داشت كه اين هفته ابعاد تازه اي از اين بحث بررسي مي شود.
با توجه به اينكه كيفيت پايين آموزشي و استفاده از روش هاي ناكارآمد در تدريس برخي اساتيد سبب به وجود آمدن انتقادات زيادي از سوي دانشجويان شده، در دوازدهمين قسمت برنامه «ثريا»، دانشجويان به ارزيابي اساتيد خود مي پردازند و كيفيت امتحانات دانشگاهي و ارتباطشان با محتواي آموزشي نيز نقد مي شود.
در اين برنامه مستندي از ازهري، يكي از استادان موفق عمران دانشگاه تهران كه با برقراري ارتباط خوب با دانشجويان، در تدريس خود نيز از روش هاي موثري استفاده مي كند، پخش مي شود.
يكي از بخشهاي جذاب برنامه اين هفته پخش كميك استريپي از مجيد شهرياري، دانشمند شهيد هسته اي است كه علاوه بر آن، شاگردان و دوستان اين استاد شهيد نيز به بيان خاطرات خود از وي مي پردازند.
ميهمان اين برنامه نادری منش، معاون آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است كه در رابطه با موضوعات آموزشي در دانشگاهها پاسخگوي سوالات برنامه ثرياست.
موضوع كيفيت تدريس اساتيد و نظام آموزشي كشور در يازدهمين قسمت برنامه «ثريا» نيز بررسي شد كه در آن برنامه رضا روستاآزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به سوال مجری برنامه در خصوص ارزیابی وضعیت تدریس در کلاس های این دانشگاه و همچنین امتیازدهی به آن گفت: اصل و اساس برنامه راهبردی دانشگاه صنعتی شریف این نیست که دانشجو بعد از چهار سال وارد بازار شود.
روستاآزاد افزود: هدف این است که بعد از چهار سال دانشجو وارد مقاطع بالاتر شود و به مقام استادی برسد تا بتوانیم از نیروی آن استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: البته همه نمی توانند وارد این جرگه شوند و برخی از چرخه ادامه تحصیل خارج می شوند.
وي همچنین درباره درست اجرا شدن این وظیفه افزود: ما سند راهبردی اساسی برای دانشگاه پیدا نکرده ایم، بنابراين وقتی برنامه ای وجود نداشته باشد دانشگاه خود تصمیم گیرنده است، اما هدف ما این نیست که فقط مدرك دکتری بگیریم.
همچنين روستاآزاد به فاصله قابل توجه دانشگاه شريف در حجم مبادلات با صنعت و دیگر دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: در حدود شش سال پیش درصد ارتباط استادان با صنعت 35 درصد بوده است و اميدواريم تا پایان برنامه پنجم توسعه تقریباً چیزی حدود 70 تا 80 درصد اساتید این دانشگاه با صنعت ارتباط پیدا كنند.
رئيس دانشگاه صنعتي شريف گفت: کاهش کیفیت تدریس می تواند به هر دلیلی از جمله عوامل خانوادگی، کاری و غيره بستگی داشته باشد، بنابراين براي استادی که تا سه سال ترفیع نگیرد، حکم بازخریدی و یا بازنشستگی صادر مي شود.
همچنين در برنامه گذشته «ثريا» كبگانيان، عضو کمیته آموزش و تدوین نقشه جامع علمی کشور و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به چگونگی شاخص های کیفی موجود در تدوین سند نقشه جامع علمی کشور گفت: در وضعیت موجود کشور از کیفیت آموزش در دانشگاه های خوب و بالاتر راضی هستیم؛ البته این صحبت به معنی نداشتن آسیب ها نیست.
وي با بيان اينكه ما آسیب بزرگی به نام ارتباط صنعت و دانشگاه را داريم، ادامه داد: در بخش اجرایی ما اقتصاد، منبع پایه است؛ به طوري كه مسئولان ما از علم و فناوری بی نیاز شده اند و اين بسیار ضربه زننده است.
عضو کمیته آموزش و تدوین نقشه جامع علمی کشور افزود: صنعت امیدی به حل مشکلات خود در دانشگاه ها ندارد.
ایرانمنش، رئیس مرکز هیئت امنای ارتقاي اساتید نيز در گفتوگوي تلفني با برنامه «ثريا» در هفته گذشته، در رابطه با این مسئله که چرا همه فرم های ارزیابی اساتيد برای رشته های مختلف یکسان است، گفت: در این آیین نامه سوالات از طریق دانشجویان، فارغ التحصیلان، مدیران آموزشی و غيره تنظیم می شود و به کلیات می پردازد.
عضو هیئت ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ما تغییرات را در اختیار خود دانشگاه ها قرار داده ایم، بنابراين سوالات نیز باید متناسب با رشته باشد.
لازم به ذكر است، مستندات برنامه ثریا از طريق سايت اين برنامه به آدرس اینترنتی sorayatv.ir قابل دسترسی است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.