مرکز تحقیق و توسعه شهید شریف راه اندازي شد تا از طريق ايجاد شبکه قوی و یکپارچه میان گروه های تخصصی بسیجی، بستری برای ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه ايجاد كند.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ مرکز تحقیق و توسعه شهید شریف با گردآوري نیروهایی که بطور فعال اما جزیرهای، مشغول به انجام وظیفه بودند، در سال 1389 تاسيس شد تا با به وجود آوردن شبکه قوی و یکپارچه مناسب میان گروه های تخصصی بسیجی، بستری برای ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه ايجاد كند.
جمعی از فعالان و نخبگان بسیجی دانشگاه صنعتی شریف، در سال 89 پس از مطالعه و آسیب شناسی مراکز و پژوهشکده های بسیجی موجود در فضای خدمت رسانی به انقلاب که در واقع رویکرد اصلی آن ها فعاليت جهادی و علمی است، اقدام به تاسیس مجموعه ای کردند که تا حد امکان از آسیب های موجود به دور بوده و بتواند به بهترین نحو در فضای فنی – مهندسی، مدیریتی و سیاستگذاری به انقلاب اسلامی، با توجه به نیازهای زمان آن خدمت كند.
یکی از آن آسیب ها، وجود داشتن گروه ها و افراد علمی و متخصص قوی، اما پراکنده بود، که نیاز مبرم به آن داشتند تا ذیل یک چتر واحد قرار گرفته و با یک توان جمعی که نتایج بهتری را در پیش خواهد داشت، به خدمت رسانی مشغول شوند تا از کنار هم قرار گرفتن این تخصص ها، توان فعالیت های علمی بین رشته ای نیز بوجود بيايد که یکی از مسائل اصلی در ادبیات پیشرفت و استراتژی های توسعه صنعتی نیز می باشد.
مرکز تحقیق و توسعه شهید شریف برای شبکه سازی نیروهایی که بطور فعال اما جزیره ای، مشغول به انجام وظیفه بودند، در سال 1389، با تجمیع این نیروها و ایجاد یک ساختار اولیه آغاز به کار كرد.
به وجود آوردن شبکه قوی و یکپارچه مناسب میان گروه های تخصصی بسیجی، ایجاد بستری برای ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه، برطرف كردن ضعف فعالیت های علمی و تخصصی در میان تشکل های بسیج دانشجویی و لزوم تحرک جدی در این راستا، برطرف كردن نیازهای متعدد کشور در حوزه های مختلف صنعتی و مدیریتی به ویژه با آغاز دور جدید تحریم ها، ایجاد فضای جهادی مناسب و جلوگیری از سردرگمی نیروهای بسیجی بابت نبود بستر مناسب کاری و درصد بالای خروج نخبگان دانشجو از کشور به ویژه از دانشگاه های اصلی تهران و تلاش برای معکوس کردن آن با ارضای پژوهشی نخبگان از اهداف تاسيس اين پژوهشكده است.
چشم انداز اين پژوهشكده در 2 بخش ترسيم شده به اين صورت كه اين پژوهشكده در نظر دارد در حوزه تخصصي، از حیث تاثیرگذاری بر کشور، در سیاست گذاری در حوزه علم و تکنولوژی گام بردارد، اما برای رسیدن به این نقطه مطلوب، گذر از مباحث تکنسینی ( فنی – مهندسی) به مباحث مدیریتی و بعد گذر از مباحث مدیریتی به مباحث سیاستگذاری در سیر تطوری مجموعه لحاظ شد که علت اصلی این طراحی ضعف عمده معدود مجموعه های سیاست گذار کشورمان و عدم شناخت زیر ساختار ها می باشد که با لحاظ کردن این سیر تطوری تاحدی این آسیب برطرف می شود.
در حوزه نیروی انسانی نيز ایجاد شبکه قوی از نیروهای موجود بسیجی و تاسیس شرکت های دانش بنیان متعدد، با توجه به قابلیت های نیروی انسانی مرکز از اهداف اين مركز بوده است.
شعار اصلی این مرکز تحقیقاتی نيز از ابتدای تاسیسش تاکنون، ورود در حوزه هایی بوده است که برای کشور از لحاظ اقتصادی، سیاسی و یا امنیتی حساسیت ویژه ای را داشته باشد و با توجه به تعریف رهبری از نیروی بسیجی که حضور در میدان ها و حوزه های روی زمین مانده می باشد، حداکثر تلاش مرکز بر آن است که از حوزه هایی که نهادهای تخصصی کافی در آن وجود دارند، پرهیز كند.
با توجه به شرایط فعلی کشورمان که مورد تحریم های دشمنان انقلاب اسلامی قرار گرفته، این مرکز تلاش كرده است تا ضمن جمع آوری افرادی متخصص و کارآمد از میان دانشجویان بسیجی دانشگاه های تهران و کشور، برای مقابله با تحریم ها تمام تلاش خود را به کار گیرد.
مرکز تحقیق و توسعه شهید شریف در ادامه فعالیت های خود، با همین نام ذیل سازمان تحقیقات صنعتی سپاه نیز اقدام به تاسیس یک هسته پژوهشی كرد و بعد در سال 1390، به همت جمعی از دانشجویان بسیجی فعالِ بسیج دانشگاه شریف، امیرکبیر و غيره و با همکاری سازمان بسیج مهندسین، پژوهشکده صنعت، معدن و تکنولوژی را در آن سازمان تاسیس كرد.
هدف از تشکیل این پژوهشکده در سالی که از سوی مقام معظم رهبری نیز به عنوان سال جهاد اقتصادی نام گرفته بود، شبکه سازی دانشجویان و همچنین مهندسین بسیجی کل کشور در راستای تجمیع ظرفیت این نیرو ها برای برداشتن گامی بلندتر در راستای ایجاد لشگر مبارزه با تحریم بود، که تاکنون توفیقات خوبی حاصل شده است.
همچنین این مرکز در طی این مدت توانسته است، پروژه های متعددی را با مجموعه های مختلف کشور اخذ كند که بخشی از آنها تمام شده و بخش دیگری نیز در حال انجام و یا اتمام است.
همچنین با توجه به اهمیت رسانه و توانایی آن در جریان سازی، مطالبه گری و گفتمان سازی در حوزه های مختلف، پژوهشکده صنعت، معدن و تکنولوژی، اقدام به تاسیس یک وب سایت مجازی با آدرس WWW.IMTI.IR كرد که با وجود عمر کوتاه پنج ماهه خود، مورد استقبال خوب پژوهشگران و نخبگان بسیجی قرار گرفته و توانسته است ارتباط خوبی را با آنها برقرار كند.
پژوهشکده صنعت، معدن و تکنولوژی (گروه شهید شریف) هم اکنون دارای 8 زیر گروه تخصصی است؛ گروه مهندسی مواد و متالوژی، گروه مهندسی مکانیک، گروه مهندسی هوافضا، گروه مهندسی صنایع، گروه مهندسی شیمی و انرژی، گروه مهندسی معدن، گروه شیمی و گروه رسانه گروه هاي فعال در اين پژوهشكده هستند.
گروه مهندسی مواد
جوشکاری غیر همجنس فولادهای مقاوم به حرارت رفورمرهای مجمتع فولاد مبارکه اصفهان، تولید ورق آلومینیومی دریایی منیزیم دار از ریخته گری تا نورد، شبیه سازی بسیار دقیق و مطابق واقع سازه های هوایی، اصلاحات ریزساختاری و حذف فازهای مضر در آلیاژ هوایی A356 از فعاليت هاي اين گروه است.
گروه مهندسی مکانیک
مدلسازی سوخت جامد، ربات تکچرخ دو زيست، کنترل هوشمند دمپرها یا لکترومغناطیسی شاسینيز از فعاليت هاي اين گروه است.
گروه مهندسی هوافضا
طراحی و ساخت نمونه آزمایشی عمود پرواز (Ducted Fan)، طراحی و ساخت اتوپایلوت و سیستم هدایت و ناوبری و توسعه هوش مصنوعی سیستم جهت انجام عملیات امداد و شناسایی هوایی، طراحی و پیاده سازی سامانه کنترل رایانه ای و زمینی پهپادها، همکاری در پروژه ماهواره رصد با مرکز تحقیقات فضایی- دانشگاه مالک اشتر، مشارکت در پروژه بهینه سازی برج های خنک کننده نیروگاه شازند اراک، فعاليت هاي گروه مهندسي هوافضا است.
گروه مهندسی صنایع
تدوین سند راهبردی و برنامه استراتژیک انستیتو پاستور ایران، تدوین سند راهبردی معاونت علمی سازمان بسیج دانشجویی، شبیه سازی انبار شرکت ایران خودرو، تهیه نرم افزار زمان سنجی از پیش تعیین شده مرکز کارآفرینی دانشگاه شریف، طراحی سیستم ارگانیک تولید تجهیزات پزشکی در داخل با همکاری وزارت بهداشت نيز از كارهاي اين گروه است.
گروه مهندسی معدن
تحلیل پایداری چاه های ژئوترمال مشکین شهر با همکاری سازمان انرژی هاي نو ایران(سانا)
گروه رسانه
راه اندازی سایت IMTI.ir و به روز رسانی آن
همچنين دانشگاه شریف، دانشگاه مالک اشتر، وزارت بهداشت، انستیتو پاستور ایران، معاونت تحقیقات صنعتی سپاه پاسداران، سازمان بسیج دانشجویی، سازمان بسیج مهندسین، سازمان بسیج علمی، شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ایران خودرو، سازمان های تحقیقات و خودکفایی مختلف نظامی، سازمان انرژی هاي نو ایران(سانا) و وزارت نفت نهادهایی هستند که گروه شهید شریف تاکنون با آنها بطور رسمی ارتباط داشته است.
علاقه مندان در مقطع کارشناسی نیز می توانند برای گذراندن دوره کارآموزی خود به این مرکز مراجعه كنند.
برای برقراری ارتباط با این مرکز می توان به آدرس Imti.ir@gmail.com و یا با تماس تلفنی با شماره 66576361 - 021 با این گروه همکاری كنند.