پژوهشکده شهید علمالهدی با طراحي پمپ خلا 10 به توان منفي 12 كه در آزمايش هاي فيزيك كاربرد بسياري داردف ايران را به دومين كشور داراي ...
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ پژوهشکده شهید علم الهدی در آبان 1388 به همت جمعی از دانشجویان مومن و مستعد دانشگاه یزد راه اندازی شد و هم اکنون پس از گذشت حدود سه سال از تاسیس این مجموعه، دستاوردهای زیادی در زمینه های مختلف علمی و فرهنگی داشته است.
موضوع اصلی فعالیت این مرکز زمینه تخصصی مکاترونیک و رشته های مرتبط با آن است، اما این موضوع به اين معنا نیست که پژوهشکده شهید علم الهدی امکان یا اجازه ورود به دیگر زمینه ها را ندارد.
این پژوهشکده با توجه به برنامه های بلندمدت و کوتاه مدت خود که توسط هیئت مدیره آن تبیین می شود و از طرفی با توجه به نیاز دانشجو و صنعتگر مخاطب خود، زمینه های فعالیت دیگری نیز تعریف کرده که در قالب هسته های علمی و تیم های پژوهشی خود، آنها را پیگیری می کند.
این پژوهشکده از هسته های مکانیک، برق، مواد، کامپیوتر، صنایع، فیزیک، شیمی، نانو و رباتیک تشکیل شده است.
از دیدگاه پژوهشی، این مرکز به تیم های تخصصی خودرو شناورهای سطحی و زیرسطحی، مرکز تحقیقات آنتن، تیم طراحی موشک و تیم پهپاد تقسیم می شود.
اشاعه تفكر بسيجي در عرصه جهاد علمي، هدف اصلي پژوهشكده علم الهدي
این مرکز با داشتن حدود 800 عضو در سطح استان که شامل تقریباً 250 عضو کارشناسی فعال و 50 عضو کارشناسی ارشد فعال در تیم های تخصصی و 30 نفر مسئولان هسته ها و کادر اداری و مابقی اعضای عادی است و همکار بزرگترین مرکژ پژوهشی در استان یزد مي باشد، جایگاه ویژه ای در سطح کشور دارد.
سیاست های کلی پژوهشکده نيز طوري تقسيم بندي شده كه مي توان اين سياست ها را زیربنای فعالیت های پژوهشکده دانست.
شناسايي مسائل و مشكلات و ارائه راه حل و كمك به تصميم سازي در سطح منطقه اي و ملي، اشاعه تفكر بسيجي در عرصه علم و جهاد علمي، ارتقاي تخصص و دانش نيروهاي متعهد انقلاب اسلامي، تلاش براي توليد علم و نظريه پردازي، ايجاد تحول در نگرش به عرصه تحقيق و پژوهش در كشور و تبديل رويكرد آموزشي به رويكرد پژوهشي، تجاري سازي علم در عرصه فني و فناوري، جريان سازي علمي و تلاش براي تبديل گفتمان علمي به گفتمان مسلط در جامعه و ساماندهي ايده هاي دانشجويي براي كاربردي كردن آن ها از سياست هاي كلي اين پژوهشكده است.
اين مركز در سال های 88 و 89 مسئولیت اجرایی کنفرانس ملی نانو را داشته و در سال 89 همایش انگیزشی گام اول با حضور سید هادی حسینی، مخترع برتر سال 2009 جهان و دکتر پورصالح، دانشمند هسته ای رابرگزار كرده است.
در سال 88 برگزاری همایش انگیزشی گام دوم با حضور احمد مقیمی، نویسنده پایان نامه «دزدان جایزه نوبل» و احسان غلامی، دارنده مدال طلای المپیاد فیزیک و دکتر شاهین فرهنگ، صاحب نظریه شهادت آب و در سال 89 برگزاری کارگاه تخصصی مهندسی ارزش با حضور امیر شکاری، تئوریسین مهندسی ارزش، برگزاری دوره های آموزش نرم افزار MATLAB با حضور 120 نفر از دانشجویان، برگزاری دوره های آموزش نرم افزار CATIA با حضور 80 نفر از دانشجویان و برگزاری دوره آموزش نرم افزار اتوکد با حضور 60 نفر از دانشجویان از اقدامات اين پژوهشكده است.
برگزاری دوره های آموزشی رباتیک، برگزاری نخستین دوره مسابقات رباتیک استان یزد، برگزاری کنفرانس CPH با حضور دکتر جوادی، کاندیدای کسب جایزه نوبل، انعقاد قرارداد با مرکز تحقیقات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی براي شناسایی گیاهان گلسنگ در استان یزد، برگزاری دوره آموزش نانو، برگزاری دوره آموزش GIS و امضاي قرارداد با سازمان فنی حرفه ای استان یزد براي برگزاری دوره هماهنگ اتومکانیک نيز از ديگر اقدامات اين پژوهشكده است.
ارائه طرح هاي مختلف پژوهشي و طرحي كه ايران را به دومين كشور داراي تكنولوژي پمپ خلا تبديل كرده است
پروژه افزایش ضریب جذب سلول های خورشیدی با استفاده از فناوری نانو، پروژه تولید کاهگل ضد آب با استفاده از فناوری نانو، ساخت بتن مقاوم با استفاده از فناوری نانو، مقاوم کردن خاک های سست در هنگام زلزله با استفاده از نانو مواد و ساخت دو نمونه خودروی هوشمند از پروژه هاي اجرا شده در اين پژوهشكده است.
همچنين اين پژوهشكده مقام هاي مختلفي را هم در عرصه هاي علمي كسب كرده است؛ کسب مقام سوم در مسابقات میبد، کسب مقام نخست در رشته ربات مین یاب مسابقات میبد، کسب مقام نهم در میان 140 تیم شرکت کننده در لیگ مین یاب مسابقات ایران اپن 2009 و کسب مقام سوم در مسابقات رباتیک استان یزد از مقام هاي علمي اين پژوهشكده است.
اردوی بازدید از مرکز تحقیقات انرژی اتمی اصفهان، پژوهشکده رویان، پژوهشکده اپتیک و لیزر و ابررایانه دانشگاه صنعتی اصفهان، برگزاری دوره آموزشی رباتیک برای خواهران و برادران، برگزاری دوره های آموزشی CATIA و GIS، برگزاری دوره فشرده آموزش زبان انگلیسی برای دانشجویان بسیجی، همکاری در برگزاری چهلم شهید احمدی روشن با حضور خانواده ایشان و تقدیم حکم افتخاری ریاست پژوهشکده شهید علم الهدی برای شهید احمدی روشن به خانواده ایشان، برگزاری کلاس CNC با همکاری سازمان فنی و حرفه ای سری اردوهای بازدید از شرکت های صنعتی استان یزد برای دانشجویان رشته های فنی مهندسی، تکمیل مراحل ساخت دو نمونه زیردریایی بدون سرنشین هوشمند، تشکیل تیم هوافضای پژوهشکده و آغاز به کار روی موشک های سوخت جامد، تشکیل تیم تحقیقات کاربردی سلول های خورشیدی، ساخت ربات پرنده، تشکیل تیم ساخت هواپیما بدون سرنشین فوق سبک و پایان مراحل طراحی مفهومی ساخت دو نمونه هواپیما بدون سرنشین از طرح هاي اجرايي اين پژوهشكده است.
طراحی پمپ خلا 10 به توان منفي 12 که ایران را به دومین کشور دارای این تکنولوژی بعد از آمریکا تبدیل می کند، از مهم ترين طرح هاي اين پژوهشكده برشمرده مي شود.
اين پمپ خلا در تست ها و آزمايش هاي فيزيكي به خصوص در بخش ماهواره ها كابري بسياري دارد كه در حال حاضر مراحل فني و علمي آن به پايان رسيده و در حال ساخت است.
طراحی کامل خودروی صحرایی mini baja، امضاي قرارداد با مرکز آسیب های نخاعی اصفهان براي ساخت دستگاه کمکی حرکت معلولان، انعقاد قرارداد با پارک علم و فناوری یزد برای برگزاری کلاس های آموزشی در دانشگاه یزد، طراحی و ساخت آنتن پلاسما، ساخت دستگاه گیرنده و فرستنده وایمکس، ساخت دماسنج بسیار دقیق الکترونیکی، برگزاری مسابقه طراحی پلان در نرم افزار اتوکد و کسب رتبه اول در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشکده های کشور در دانشگاه خواجه نصیر نيز از فعاليت هاي انجام شده در اين پژوهشكده است.
فعاليت هاي متعدد پژوهشكده در سال 91، راهگشاي ارتباط با صنعت
عناوین فعالیت های انجام شده در سه ماهه ابتدای سال 1391 برگزاری همایش گام سوم با موضوع «دانشگاه موتور محرک صنعت» با حضور ابراهیم معقولی، صنعتگر نمونه کشور، برگزاری همایش «الگوی برتر» برای اولین بار در استان یزد و تجلیل از شش نفر از استادان نمونه از جهت علمی و مذهبی، برگزاری همایش آشنایی با ساخت بازی های رایانه ای، برگزاری کارگاه تخصصی ساخت بازی های رایانه ای به مدت دو روز با حضور بهترین بازی سازهای ایران، تشکیل تیم طراحی و ساخت بازی های رایانه ای همکاری با بزرگترین موسسه آموزش برنامه نویسی در آسیا «NIIT هندوستان»، برگزاری جلسه هماهنگی صنایع دفاع استان یزد و استادان دانشگاه و همکاری با اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان براي ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت نيز از ديگر فعاليت هاي اين پژوهشكده است.