کد خبر:۱۹۶۷۳۷
برنامه‌هاي روباه پيري كه دست از طعمه خود نمي‌كشد - 16

بعد از بمباران شیمیایی حلبچه، انگلیس اعتبارات بازرگانی به عراق را دو برابر كرد/ ابراز تاسف بلر از حضور کشورش در مقام حامی رژیم صدام

تونی بلر در نشستي در خصوص جنگ هشت ساله، ضمن ابراز تاسف از مساعدت غرب به صدام در جنگ علیه ایران، از حضور کشورش در مقام...
گروه دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو» - مسعود ابراهيمي؛ همان طور كه اسناد و شواهد تاریخی نشان می دهد، سیاست کشور انگلیس در قبال ایران همواره بر محور تفکر استعماری بوده است و هر گاه کوچکترین مانعی بر سر راه خود مشاهده می‌کردند بی‌درنگ در پی حذف آن برمی‌آمدند.

در عصر حاضر یا شاید بتوان ادعا کرد در تمام تاریخ، در روابط میان ایران و انگلیس هیچ واقعه‌ای به ‌اندازه روی کار آمدن دولت اسلامی ایران در سال 1357 منافع استعمارگر کبیر را به خطر نینداخته است.

از این زمان بود که انگلیس کینه‌توزی‌ها و دشمنی‌های خود علیه دولت نوپای اسلامی ایران را شروع کرد و همواره در صدد براندازی آن برآمد.

البته دولت اسلامی ایران در طی سال های بعد از انقلاب برای آن که حسن نیت خود را ثابت کند، بارها و بارها به برقراری ارتباطات مسالمت آمیز با این کشور مباردرت ورزیده، اما هر گاه زمینه برای تعامل میان دو کشور ایجاد شده، این کشور انگلیس بوده که با اقدامات خصمانه و گاه توهین‌آمیز خویش موجب انقطاع مجدد روابط دو کشور گرديده است.

یکی از قضایایی که از نقاط عطف تاریخ انقلاب اسلامی به شمار می آید هشت سال دفاع مقدس ایران در برابر تجاور رژیم منحوس بعث است؛ در این جنگ ظاهراً در یک طرف عراق و در طرف دیگر ایران قرار داشت، اما اسناد و بعضاً اعترافات متعدد بیانگر آن است که در جنگ مذکور نه عراق، بلکه خیل عظیمی از دولت های غرب و شرق در پی به زانو درآوردن جمهوری اسلامی ایران بودند.

در سال‌های جنگ، انگليس از هیچ کمکی به رژیم صدام کوتاهی نکرد

در سال‌های جنگ یکی از کشورهایی که از هیچ کمکی به عراق کوتاهی نکرد و همواره رژیم صدام را علیه ایران حمایت کرد، «انگلیس» بود.

در اینجا قصد داریم گوشه‌هایی از اقدامات خصمانه انگلیس علیه ایران در دوران جنگ تحمیلی بیان کنیم و نشان دهیم در پشت چهره آرام این کشور پس از انقلاب اسلامی چه موجود مخوفی پنهان شده است.

اعترافات مختلف مبنی بر حمایت های انگلیس از رژیم جنایتکار صدام علیه ایران در دوران جنگ تحمیلی:

در سال 1375 ه.ش بود که از جانب یکی از قضات انگلیسی مشهور به قاضی اسکات گزارشی 2000 صفحه‌ای به پارلمان انگلیس ارائه شد؛ در این گزارش آمده بود که دولت انگلیس برخلاف تمام تعهدات بین المللی مبنی بر عدم تامین تسلیحات طرفین درگیری در جنگ‌ها، در جنگ تحمیلی، عراق را با فروش میلیارها دلار اسلحه غیرمتعارف تجهیز كرده است.

انگليس در سال‌هاي جنگ رژیم صدام علیه ملت ایران نه تنها درباره به‌کارگيري سلاح‌های شیمیایی علیه ایران سکوت کرده، بلکه از صدام حمایت نموده است

همچنین در جریان اعتراضات مردم انگلیس به حضور نظامیان کشورشان در عراق در سال 1381ه.ش گروهی از معترضان انگلیسی با دسترسی به «گاه شمار» مربوط به سلسله رویدادهای جنگ تحمیلی حقایقی را فاش کردند که بیانگر این بود که کشورشان در دوران هشت سال جنگ خانمان‌سوز رژیم صدام علیه ملت ایران نه تنها نسبت به جنایات رژیم صدام و به ‌کار بردن سلاح های شیمیایی علیه ایران سکوت کرده، بلکه او را نیز مورد حمایت خود قرار داده است.

معترضان انگلیسی از قِبَل فاش کردن این مطلب به دنبال پاسخ به این سوال بودند که حال با گذشت چند سال از این همه حمایت تسلیحاتی انگليس از صدام چطور می‌شود که کشورشان به بهانه وجود سلاح‌های کشتار جمعی و حفظ امنیت بین المللی به سمت بغداد لشكرکشی می‌کند؟

تونی بلر در نشستي با موضوع جنگ ايران و عراق از حضور کشورش در مقام حامی رژیم منحوس صدام ابراز تاسف كرد!

همچنین تونی بلر که از مقامات بلندپایه انگلیس به شمار می‌رفت، طی نشستي در خصوص جنگ تحمیلی ضمن ابراز تاسف از مساعدت غرب به صدام در جنگ علیه ایران به طور ضمنی به کشور خود نیز اشاره کرده و از حضور کشورش در مقام حامی رژیم منحوس صدام ابراز تاسف می‌کند.

دیوید کرن: چند هفته بعداز بمباران شیمیایی حلبچه، دولت انگلیس اعتبارات بازرگانی اعطا شده به دولت عراق را دو برابر كرد

دیوید کرن نیز که از دیپلمات‌های سابق آمریکا در عراق بود، طی اشاره به گوشه‌ای از حمایت‌های انگلیس از صدام در جنگ تحمیلی چنین ابراز می‌دارد که: «تنها چند هفته از بمباران شیمیایی حلبچه توسط صدام نگذشته بود که دولت انگلیس نه تنها این اقدام ضد بشری صدام را محکوم نکرد، بلکه با اعزام یک وزیر کابینه به بغداد، اعتبارات بازرگانی اعطا شده به دولت سفاک عراق را به دو برابر افزایش داد.»

نگاهی به تجهیز نظامی عراق توسط انگلیس

1. فروش عدوات نظامی

انگلیس در طول سال‌های 1981 و 1982 (مصادف اوایل جنگ تحمیلی) قراردادهای بسیاری در زمینه فروش تسلیحات نظامی با رژیم عراق منعقد ساخت که به‌عنوان نمونه به موارد زیر اشاره می‌کنیم:

الف) قرارداد فروش تانک‌های جنگی به ارزش یک میلیارد دلار در مارس 1982
ب) قرارداد فروش 300 فروند هواپیما هاوک به ارزش دو میلیارد دلار
ج) متعهد شدن شرکت مارکنی انگلیس برای تجهیز عراق به فرستنده‌های مایکروویو نظامی شده
د) متعد شدن شرکت راکال انگلیس برای راه‌اندازی خط تولید پیشرفته‌ترین رادیو نظامی «جکوار» در عراق

2. مساعدت برای ساخت و استفاده سلاح‌های شیمیایی

گذشته از موارد فوق آنچه مستلزم توجه است، حمایت‌های بی‌دریغ انگلیس از رژیم بعث عراق جهت ساخت و استفاده سلاح‌های شیمیایی علیه ایران در سال‌های جنگ تحمیلی بود؛ بدین ترتیب که دولت انگلیس در طی سال‌های جنگ با ساخت چهار پایگاه توسط وزارت دفاع و با همکاری دانشگاه‌های خود در پی تحقیق و ساخت نسل جدید سلاح‌های شیمیایی برای رژیم بعث عراق و به كار بردن آنها علیه ایران بود.

3. پروژه ساخت پناهگاه برای حفظ تسلیحات نظامی عراق

یکی دیگر از مظاهر کمک بی‌دریغ انگلیس به عراق در جنگ تحمیلی اقدامات این کشور برای ساخت پناهگاه‌های زیرزمینی مدنظر صدام بود که به این ترتیب صدام قصد داشت تجهیزات مهم خویش را از حملات هوایی ایران حفظ کند و انگلیس با ارائه طرح‌های گوناگون، وی را در ساخت این پناهگاه ها حمایت می‌كرد.
 
منابع و مآخذ:
 
 
1. برگرفته از بخشی از کتاب «ما اعتراف می کنیم» ارائه شده در فضای سایبری
2. www.tajerian.ir
3. sanghar.parsiblog.com
4. پایگاه اطلاع رسانی حوزه/نوشته یدالله حاجی زاده
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار