سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت نسبت به تبليغات غير واقع، مردم فريب و جبران ناپذير در خصوص مصرف نمكهاي طبيعي (نمك دريا و سنگ نمك) را تهديد جدي براي سلامت آحاد مردم عنوان كرد.
به گزارش گروه علمي«خبرگزاري دانشجو»، زهرا عبداللهي، سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، گفت: يد يكي از ريز مغذي هاي اساسي است كه با شركت در توليد هورمون تيروئيد و تاثير اين هورمون ها در سلامت و اعمال حياتي انسان از دوران جنيني، كودكي و بلوغ دليل عمده اهميت يد است.
وي افزود: كمبود يد سبب بروز اختلال وسيعي مي شود كه مهم ترين آنها اثر مخرب بر توانايي هاي ذهني و جسمي افراد جامعه و به خصوص كودكان و نوجوانان است.
اين متخصص تغذيه گفت: شايع ترين عارضه كمبود يد به صورت گواتر بوده كه با كمبود شديد يا اختلال عملكرد اين غده نيز توام مي شود اما بسياري از اثرات كمبود يد در كاهش فعاليت مغزي است كه ممكن است ظاهرا نمايان نباشد.
وي افزود: تبليغات ناآگاهانه و وسيع انواع نمك دريا با عنوان نمك هاي طبيعي و داشتن خواص درماني و عدم تأثير مصرف در بيماران داراي فشار خون بالا، بيماران قلبي، ديابتي و زنان باردار و هزار و يك خاصيت غير واقع، غير منطقي و غير علمي توسط برخي افراد ناآگاه و سودجو كه نمونه هاي آن در سايت هاي خبري مشاهده مي شود، به عنوان يك تهديد جدي براي مردم عزيز كشورمان شده است.
عبداللهي گفت: عوارض جبران ناپذير عدم وجود يد از يك سو، وجود فلزات سنگين همچون سرب، كادميوم و جيوه كه باعث بروز انواع سرطان و بيماري هاي كليوي مي شود و همچنين وجود گچ و شن و ماسه به عنوان يك ناخالصي غير محلول در نمك هاي معرفي شده به عنوان نمك هاي طبيعي، باعث گمراهي مردم شده و مصرف آن تهديد جدي براي سلامت مردم كشور است.
وي تاكيد كرد: مصرف نمك هاي غير يدي و غير تصفيه كه فاقد پروانه ساخت از وزارت بهداشت است، باعث بازگشت عوارض جبران ناپذير كمبود يد و همچنين تحميل هزينه هاي درماني سنگين به دوش دولت و خانواده ها است.