کد خبر:۲۱۰۷۱۶
کلام‌هایی کوتاه و پر محتوا از امام جواد (ع)

نتیجه جواب رد دادن به خواستگار با تقوا و متدین چیست؟ / سه خصلتی که موجب جلب محبت می‌شود

امام جواد (ع) فرمود: هر که به خواستگاری دختر شما آید و به تقوا و تدین و امانتداری او مطمئن می باشید با او موافقت کنید وگرنه ...
گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ کلمات گوهربار اهل‌بیت (ع) بالاترین پشتوانه فرهنگ بالنده انقلاب اسلامى است که توصیه‌های فراوانی به فراگیری و بکارگیری آنها در زندگی روزمره شده است. در اینجا چند کلام کوتاه و پرمحتوا از امام جواد (ع) ارائه می‌گردد.

عاملی که سبب نورانیت دل و شکوفایی عقل می‌شود

1. قالَ الإمام الجواد (ع): مُلاقاهُ الاْخوانِ نَشْرَهٌ، وَ تَلْقیحٌ لِلْعَقْلِ وَ إنْ کانَ نَزْراً قَلیلا.

امام جواد (ع) فرمود: ملاقات و دیدار با دوستان و برادران - خوب - موجب صفای دل و نورانیّت آن می‌گردد و سبب شکوفائی عقل و درایت خواهد گشت، گرچه در مدت زمانی کوتاه انجام پذیرد.
«امالی شیخ مفید، ص 328، ح 13»

نتیجه جواب رد دادن به خواستگار با تقوا و متدین چیست؟

2. قالَ الإمام الجواد (ع): مَنْ خَطَبَ إلَیْکُمْ فَرَضیتُمْ دینَهُ وَ أمانَتَهُ فَزَوِّجُوهُ، إلاّ تَفْعَلُوهُ تَکْنُ فِتْنَهٌ فِی الاْرْضِ وَ فَسادٌ کَبیرْ.

امام جواد (ع) فرمود: هر که به خواستگاری دختر شما آید و به تقوا و تدین و امانتداری او مطمئن می‌باشید با او موافقت کنید وگرنه شما سبب فتنه و فساد بزرگی در روی زمین خواهید شد.
«تهذیب الأحکام، ج 7، ص 396، ح 9»

3. قالَ الإمام الجواد (ع): مَوْتُ الاْنْسانِ بِالذُّنُوبِ أکْثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالاْجَلِ، وَ حَیاتُهُ بِالْبِرِّ أکْثَرُ مِنْ حَیاتِهِ بِالْعُمْرِ.

امام جواد (ع) فرمود: فرارسیدن مرگ انسان‌ها، به جهت معصیت و گناه، بیشتر است تا مرگ طبیعی و عادی، همچنین حیات و زندگی ـ لذّت بخش ـ به وسیله نیکی و احسان به دیگران بیشتر و بهتر است از عمر بی نتیجه.
«کشف الغمّه، ج 2، ص 350»

با انجام این عمل وحشت قبر بر انسان وارد نمی‌شود

4. قالَ الإمام الجواد (ع): مَنْ أتَمَّ رُکُوعَهُ لَمْ تُدْخِلْهُ وَحْشَهُ الْقَبْرِ.

امام جواد (ع) فرمود: هرکس رکوع نمازش را به طور کامل و صحیح انجام دهد، وحشت قبر بر او وارد نخواهد شد.
«الکافی، ج 3، ص 321، ح 7»

سه خصلتی که موجب جلب محبت می‌شود

5. قالَ الإمام الجواد (ع): ثَلاثُ خِصال تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّهُ: الاْنْصافُ فِی الْمُعاشَرَهِ، وَ الْمُواساهُ فِی الشِّدِّهِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلی قَلْب سَلیم.

امام جواد (ع) فرمود: سه خصلت جلب محبّت می‌کند: انصاف در معاشرت با مردم، همدردی در مشکلات آن‌ها، همراه و همدم شدن با معنویات.
«کشف الغمّه، ج 2، ص 349»

6. قالَ الإمام الجواد (ع): من هجر المداراة قاربه المکروه.

امام جواد (ع) فرمود: کسی که سازش و مدارا با مردم را رها کند، ناراحتی به او روی می‏آورد.
«مسند الامام الجواد، ص 243»

عزت و شخصیت مومن در چه چیزی است؟

7. قالَ الإمام الجواد (ع): عِزُّ الْمُؤْمِنِ غِناه عَنِ النّاسِ.

امام جواد (ع) فرمود: عزّت و شخصیّت مؤمن در بى نیازى و طمع نداشتن به ـ مال و زندگى ـ دیگران است.
«بحارالأنوار: ج 72، ص 109»

8. قالَ الإمام الجواد (ع): عَلَیْکُمْ بِطَلَبِ الْعِلْمِ، فَإنَّ طَلَبَهُ فَریضَةٌ وَالْبَحْثَ عَنْهُ نافِلَةٌ، وَ هُوَ صِلَةُ بَیْنَ الاْخْوانِ، وَ دَلیلٌ عَلَى الْمُرُوَّةِ، وَ تُحْفَةٌ فِى الْمَجالِسِ، وَ صاحِبٌ فِى السَّفَرِ، وَ أُنْسٌ فِى الْغُرْبَة.

امام جواد (ع) فرمود: بر شما باد به تحصیل علم و معرفت، زیرا فراگیرى آن واجب و بحث پیرامون آن مستحب و سودمند است. علم ارتباط میان دوستان و برادران، نشانه مروّت و جوانمردى، تحفه مجالس و محافل، همدم و رفیق انسان در سفر و انیس و مونس او در تنهایى است.
«حلیة الأبرار، جلد 4، صفحه 599»

9. قالَ الإمام الجواد (ع): التَّواضُعُ زینَهُ الْحَسَبِ، وَالْفَصاحَهُ زینَهُ الْکَلامِ، وَ الْعَدْلُ زینَهُ الاْیمانِ، وَالسَّکینَهُ زینَهُ الْعِبادَهِ، وَالْحِفْظُ زینُهُ الرِّوایَهِ.

امام جواد (ع) فرمود: تواضع و فروتنى زینت بخش حسب و شرف، فصاحت زینت بخش کلام، عدالت زینت بخش ایمان و اعتقادات، وقار و ادب زینت بخش اعمال و عبادات و دقّت در ضبط و حفظ آن، زینت بخش نقل روایت و سخن مى‏باشد.
«کشف الغمّه: ج 2، ص 347، س 19، بحار: ج 75، ص 80، ح 65»

سه چیز که هر کس مراعات کند پشیمان نمی‌شود

10. قالَ الإمام الجواد (ع): ثلاث من کن فیه لم یندم: ترک العجلة و المشورة و التوکل علی الله عند العزم.

امام جواد (ع) فرمود: سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند پشمیان نگردد: 1- اجتناب از عجله 2- مشورت کردن 3- توکل بر خدا در هنگام تصمیم گیری.
«مسند الامام الجواد ، ص 247»

11. قالَ الإمام الجواد (ع): لاتُعاجِلُوا الْأمْرَ قَبْلَ بُلُوغِهِ فَتَنْدَمُوا وَلایَطُولَنَّ عَلَیْکُمُ الْأمَدُ فَتَقْسُو قُلُوبُکمْ وَارْحَمُوا ضُعَفاءَکُمْ وَاطْلُبُوا مِنَ اللّه‏ِ الرَّحْمَةَ بِالرَّحْمَةِ فیهمْ.

امام جواد (ع) فرمود: در هیچ کارى قبل از آن که وقتش برسد، عجله نکنید که پشیمان خواهید شد و زمان انجام آن طولانى نشود که سنگدل خواهید شد و به ضعیفان رحم کنید و با این کار رحمت خدا را به دست آورید.(یعنى اگر به افراد ناتوان رحم کردید، خداوند به شما رحم خواهد کرد). 
«العقول المهمة 274/275»

12. قالَ الإمام الجواد (ع): توسد الصبر و اعتنق الفقر و ارفض الشهوات و خالف الهوی، و اعلم أنک لن تخلو من عین الله فانظر کیف تکون؛
امام جواد (ع) فرمود: صبر را بالش کن! و فقر را در آغوش گیر! و شهوات را به دور انداز! و با هوای نفس مخالفت کن! و بدان که در برابر دیده خدایی، پس بنگر که چگونه‏ای؟
«تحف العقول، ص 478»

سه چیز که بنده را به رضوان خدا می‌رساند

13. قالَ الإمام الجواد (ع): ثلاث یبلغن بالعبد رضوان الله تعالی: کثرة الاستغفار و لین الجانب و کثرة الصدقة.

امام جواد (ع) فرمود: سه چیز است که بنده را به رضوان خدا می‌رساند: 1- زیادی استغفار 2- نرمخویی 3- صدقه بسیار دادن.
«مستند الامام الجواد، ص 247»

14. قالَ الإمام الجواد (ع): اِیاک و مصاحبة الشریر ، فاِنه کالسیف المسلول یحسن منظره و یقبح اَثره

امام جواد (ع) فرمود: از همراهی و رفاقت با آدم شرور بپرهیز، زیرا که او مانند شمشیر برهنه است که ظاهرش نیکو و اثرش زشت است.
«مسندالامام الجواد،ص243»
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار