کد خبر:۲۱۲۸۸۱
مشروح نشست تشکل های دانشجویی:

نامگذاری هفته جنبش دانشجویی، عدالت و استکبارستیزی / جنبش دانشجویی پیاده نظام گروه های سیاسی نشود

نشست نمایندگان تشکل های دانشجویی با موضوع بررسی عملکرد جنبش دانشجویی درباره پیام 6 آبانماه رهبر معظم انقلاب در سال 81 برگزار شد.
نامگذاری هفته جنبش دانشجویی، عدالت و استکبارستیزی / جنبش دانشجویی پیاده نظام گروه های سیاسی نشود

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در نشست خبری نمایندگان دانشجویی که صبح امروز با موضوع بررسی عملکرد جنبش دانشجویی درباره پیام 6 آبانماه رهبر معظم انقلاب در سال 81  در دفتر جنبش عدالتخواه دانشجویی برگزار شد، نمایندگان و فعالان تشکل های مختلف دانشجویی کشور، پیشنهاد دادند که 6 آبان ماه (سالروز پیام رهبری به جنبش دانشجویی) تا 13 آبان ماه (تسخیر لانه جاوسسی توسط دانشجویان) به عنوان هفته «جنبش دانشجویی، عدالتخواهی و استکبار ستیزی» نام گذاری شود.

 

براساس این گزارش این پیشنهاد که از طرف نماینده بسیج دانشجویی و جنبش عدالتخواه دانشجویی مطرح شد، مورد تایید نماینده های تشکل های دانشجویی حاضر در نشست قرار گرفت.

 

 حامد: ورود به مصادیق، جنبش دانشجویی را ابزار گروه‌های سیاسی می‌کند

 

مهند حامد که صبح امروز به نمایندگی از بسیج دانشجویی در نشست نمایندگان تشکل های دانشجویی در دفتر جنبش عدالتخواه، سخن می‌گفت، با اشاره به سالروز صدور پیام رهبری به جنبش دانشجویی در ششم آبان ماه سال 1381 گفت: صدور این پیام در آبان 81 بیان کننده واقعیت‌هایی از جامعه اسلامی بود.

 

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به شرایط کشور در آن زمان گفت: در آن زمان مسئولان به دنبال مسابقات رفاه‌طلبی با یکدیگر بودند و فاصله طبقاتی بین غنی و فقیر به شکل کاملاً مشهود و جدی قابل توجه بود.

 

این فعال دانشجویی با بیان اینکه فرمان رهبری به جنبش دانشجویی روح تازه‌ای بخشید و باعث جمع شدن بساط مسابقات رفاه‌طلبی مسئولان شد، خاطرنشان کرد: البته پیام ایشان لحظه‌ای نبود و نمی‌توان گفت مربوط به آن برهه خاص بوده است؛ زیرا در سال‌های بعد رهبری تکمله آن را به دانشجویان اعلام کردند.

 

حامد ادامه داد:‌ رهبری در سخنان بعدی خود خطاب به دانشجویان از آنها می‌خواهند که وارد مصادیق نشوند و البته در مسیر عدالت‌خواهی خستگی به خود راه ندهند. مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه مصداق‌سازی دانشجویان را ابزار دست جریان‌ها و گروه‌های سیاسی می‌کند، گفت: اگر ما امروز به روسای قوا انتقاد می‌کنیم که با یکدیگر اختلاف نداشته باشند، به این معنی نیست که طرفدار جناح دیگری هستیم؛ البته جریان دانشجویی همواره دنبال عدالت‌طلبی است و بروز اختلافات را مخالف آن می‌داند.

 

وی با بیان اینکه پیام رهبری به دانشجویان تنها خطاب به دانشجویان نبود و مسئولان را نیز در بر می‌گرفت، گفت: مردمی بودن انقلاب اسلامی و اسلامی بودن در کنار عدالت‌خواهی آن، باعث الگوگیری مردم منطقه از انقلاب اسلامی ایران می‌شود. این فعال دانشجویی در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد داد که جنبش دانشجویی روزی از ششم آبان (سالروز پیام رهبری به جنبش دانشجویی) تا 13آبان‌ ماه ( سالروز تسخیر لانه جاسوسی) را به‌عنوان هفته عدالت‌ و عدالت‌خواهی در فضای دانشجویی کشور مطرح کند.

 

حامد در ادامه به برخی از اقدامات بسیج دانشجویی در حوزه عدالت‌خواهی اشاره کرد و گفت: بسیج دانشجویی دانشگاه تهران تلاش های زیادی را در خصوص پرونده استاد اویل انجام داد و به‌صورت جدی به آن پرداخت.

 

وی با بیان اینکه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در حال حاضر مشغول پیگیری یکی دیگر از پرونده‌های مشابه‌ پرونده استاد اویل است ادامه داد:‌ این پرونده در حال پیگیری است و بسیج دانشجویی تهران در صورت لزوم آن را اعلام می‌کند.

 

این فعال دانشجویی در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بسیج دانشجویی چه اقداماتی را در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری انجام داده و به چه دستاوردهایی رسیده ‌است، گفت: بسیج دانشگاه صنعتی شریف کارگروهی را با عنوان اقتصادی مقاومتی در دانشگاه ایجاد کرده و جزوه‌های پژوهش هایی که در این زمینه انجام داده را به نهادهای متولی مباحث اقتصادی کشور ارجاع داده است. حامد از تشکیل کارگروهی در بسیج دانشجویی دانشگاه تهران درباره مطالبات رهبری و بیداری اسلامی نیز خبر داد و گفت: این کارگاه در ابتدای فعالیت خود است.

 

 

کدیور: جنبش دانشجویی پیاده نظام گروه های سیاسی نشود

 

سلمان کدیور نیز در نشست نمایندگان تشکل‌های دانشجویی با بیان اینکه اصل پیام رهبری در ششم آبان ماه سال 81 خطاب به دانشجویان بوده است، گفت: باید دید دانشجویان در فاصله زمانی 81 تا به حال در این زمینه چه کرده‌اند.


عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه مسئولان و احزاب نیز باید خود را نسبت به پیام رهبری پاسخگو بدانند، گفت: البته جنبش دانشجویی نیز باید پاسخگویی برای این پیام داشته باشد.


این فعال دانشجویی با انتقاد از اینکه فضای دانشگاه‌های ما با گذشت چندین سال از صدور این پیام هنوز سیاسی است نه آرمانی، تاکید کرد: فضای دانشگاه‌های ما با گذشت چندین سال از صدور این پیام همچنان سیاسی است، نه منطبق با آرمان‌های انقلاب و آرمانی.


کدیور با اشاره به عملکرد جنبش‌دانشجویی طی سال‌های گذشته خاطرنشان کرد: طی سال‌های گذشته جریان دانشجویی مبارزات و برخوردهایی داشته، اما همواره با عامل فساد و مصادیق آن برخورد کرده، نه سیستمی که فساد را ایجاد کرده است.


عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه جریان دانشجویی امروز ما سیاسی است نه مردمی، گفت: در این پیام حتی حساسیت‌هایی که باید جامعه دانشگاهی نسبت به مسائل جاری جامعه داشته باشد، عنوان شده است.


وی ادامه داد: هیچ جای این پیام این کد را به دانشجویان نمی‌دهد که به گونه‌ای عمل کنید که به فضای سیاسی کشور دامن بزنید، در حالی که در برخی از مقاطع جریان دانشجویی این گونه عمل نکرده است.


کدیور با بیان اینکه متن اصلی پیام رهبری، نقش جنبش دانشجویی را در مباحث اقتصادی کلان کشور نیز مشخص می‌کند، گفت: پس از صدور این پیام جریانی در کشور با گفتمان عدالت‌خواهی ایجاد شد، اما به مرور زمان به گونه‌ای عمل کرد که حاصل کار آن چندان موافق با گفتمان عدالت نبود.


عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: اگر کسی بد عمل کرده یا با عملکرد خودش عدالت را لکه‌دار نموده است، دلیل بر این نیست که بر کارهای عدالتخواهانه برچسب چپ زده شود.


وی با بیان اینکه در بخشی از این پیام مسئله اقتصادی کشور مطرح می‌شود، گفت: جنبش دانشجویی باید برای مسابقات رفاهی مسئولان برنامه دهد.


این فعال دانشجویی با اشاره به شرایط اقتصادی امروز کشور و نقش اقتصاد مقاومتی در این بین گفت: درست است که ما در تحریم بسر می‌بریم، اما جریان دانشجویی باید نوک پیکان خود را در رصد وضعیت اقتصادی کشور، بخصوص تولید و توزیع قرار دهد.


کدیور با بیان اینکه جریان دانشجویی باید بدنه خود را به پیکره مستضعفین جامعه که هنوز به نظام وفادار هستند، نزدیک کند، گفت: در چنین شرایطی که برخی از کارخانه‌ها و شرکت‌ها به تعدیل نیرو روی آورده‌اند و کارمندان و کارگران جزء خود را اخراج می‌کنند، جریان دانشجویی باید به عنوان یک نیروی مردمی خواستار و پیگیر مطالبات آنها باشد.


وی ادامه داد: جریان دانشجویی حاضر سیاسی است و باید در برنامه خود تجدیدنظر اساسی کند و برنامه‌ای برای آینده کشور ارائه دهد.


عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: جریان دانشجویی که به عنوان پیکره نخبگانی کشور محسوب می‌شود، نباید از وضعیت قشرهای مختلف جامعه بی‌خبر باشد.


کدیور ضمن انتقاد از عملکرد برخی از جریان دانشجویی ادامه داد: برخی از جریان دانشجویی کشور در حال حاضر پیاده نظام برخی از گروه‌های سیاسی کشور شده‌اند که این باعث می‌شود به جریان جنبش دانشجویی ضربه وارد شود و ما بشدت نسبت به این مسئله تذکر می‌دهیم.


وی به بحث اصلاح قانون انتخابات نیز اشاره کرد و گفت: این قانون ذاتاً در پیکره خودش مافیای قدرت و ثروت را به همراه دارد.


عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه جریان دانشجویی نباید با این قانون به شکل سیاسی برخورد کند و باید آن را در مسیر درست خود پیگیری نماید، گفت: این قانون، انقلاب را در مصادره برخی اشخاص و گروه‌های خاص قرار می‌دهد، بنابراین با شرایطی که عنوان شده است فقط اشخاصی مانند لاریجانی و بادامچیان در آن تعریف می‌شوند.


کدیور با بیان اینکه ترس ما از این است که این قانون به مجلس خبرگان نیز تسری یابد، گفت: اگر جنبش دانشجویی در این زمان مقابل این قضیه به خوبی واکنش نشان دهد یا با آن برخورد سیاسی کند نه آرمانی، به طور قطع عملکرد خوبی در این زمینه نداشته است.


وی در ادامه ضمن استقبال از پیشنهاد این نماینده بسیج مبنی بر نامگذاری هفته عدالت و استکبارستیزی در بین جنبش دانشجویی نیز گفت: فاصله زمانی ششم تا سیزدهم آبان ماه این ظرفیت را دارد که به عنوان هفته عدالتخواهی و استکبارستیزی نامگذاری شود و محملی باشد برای کسانی که در این زمینه فعالیت‌های را انجام داده و می‌دهند.


عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در ادامه به بخشی از عملکرد این جنبش در فرمایشات رهبری اشاره کرد و گفت: ما با برخی از نمایندگان مجلس جلساتی را ترتیب دادیم و در این بین به این نتیجه رسیدیم که برخی از لوایح قانونی که توسط نمایندگان در حال بررسی است، در اختیار جنبش عدالتخواه دانشجویی قرار می‌گیرد و آنها با بررسی بیشتر، لایحه موجود را در کارگاه‌های تخصصی که در زمینه مسائل سیاسی فعالیت می‌کنند، بررسی کرده و به این ترتیب طرحی پخته‌تر و منطبق با نیازهای جامعه به وجود آید.


کدیور از تشکیل کمیسیون‌هایی با عنوان صنعت و معدن در جنبش عدالتخواه دانشجویی خبر داد و گفت: در این کمیسیون مباحث مختلف صنعتی که دانشجویان با آن دست به گریبان هستند مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

 

 

 

امیریان: نباید از چاله بی‌تدبیری به چاه پیرسالاری بیفتیم

 

مهدی امیریان نیز در این نشست با بیان اینکه جنبش‌های دانشجویی نتوانستند به خوبی مطالبات رهبری را پیگیری کنند، گفت: ‌از اینکه نتوانستیم به‌خوبی با فساد مبارزه کرده و ظرفیت‌های شایسته‌ای را به وجود بیاوریم، عذرخواهی می‌کنم.


وی با بیان اینکه فساد و مبارزه با آن صرفا یک بحث اقتصادی نیست، افزود: ‌همان‌طور که عدالت صرفا اقتصادی نیست، باید در نگاه خود به سیاست نیز عدالت را جاری کنیم.


دبیر دفتر تحکیم وحدت بیان داشت: لازمه مبارزه با فساد، کشف شبکه‌های قدرت و ثروت است و همچنین داشتن نگاهی نمادین نیز از دیگر لازمه‌های آن است.


امیریان افزود: امیدوارم لیست اسامی مفسدین اقتصادی که در جیب آقای رئیس جمهور است، نزدیک ایام انتخابات بیرون نیاید، البته نمی‌توان با این رفتارها عوام‌فریبی کرد.


وی با طرح این پرسش که آیا ثروت افراد به اعتبار سیاسی آنها می‌افزاید یا برعکس، یادآور شد: سیاسیون به واسطه اعتبار و اقتدار سیاسی خود ثروت‌اندوزی می‌کنند.


دبیر دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه در ساختارهای سیاسی و اقتصادی موجود، جای برخی افراد اشتباه شده است، افزود: به‌طور مثال در مجمع تشخیص مصلحت نظام که باید فصل‌الخطاب باشد، مدیرعامل یک بانک خصوصی و یا در اتاق بازرگانی، سیاسیون حضور دارند که این سوال مطرح می شود که آیا این موضوع شبه فساد ایجاد نمی‌کند.


امیریان در ادامه به انتقاد از عملکرد اتاق بازرگانی پرداخت و گفت: آیا این نهادها به وظایف خود عمل می‌کنند؛ برخی از آنها در کوران حوادث جنگ احتکار کردند و در دهه 70 به ساز دولت سازندگی رقصیدند و زمانی که گرانی رخ داد، گفتند ما نبودیم.


وی ادامه داد: در چند سال گذشته همه آقایان طرفدار هدفمندی یارانه‌ها بودند، حال که به مشکل برخورده می‌گویند ما حامی این قانون نبودیم.


این فعال دانشجویی تصریح کرد: مشکل امروز ما چیست که در اتاق بازرگانی سرمایه‌دار، ‌کارگزار سازندگی، اصولگرا و اصلاح‌طلب حضور دارند، اما صدای مردم از این اتاق بیرون نمی‌آید.


امیریان گفت: چطور می‌توان در این شرایط از پیشرفت و عدالت سخن گفت و آیا در این شرایط، تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی محقق خواهد شد، آیا اتاق بازرگانی و اعضای آن واقعا تولیدکننده و صادر کننده هستند و یا خدایی نکرده دلال.


وی افزود:‌ بر اساس قانون اساسی نیازی نیست آقایان حرف‌های ثقیلی چون اقتصاد اسلامی را بیان کنند، بلکه بهتر است بروند ببینند کدام بانک دولتی و خصوصی متکی به سیستم ربوی نیست.


این فعال دانشجویی با بیان اینکه از اتاق بازرگانی انتظار نداریم که به سخنان ما توجهی کند، بلکه از نمایندگان ملت می‌خواهیم پاسخ این سوال را بدهند و در بعد نظارت وظیفه خود را انجام دهند.


امیریان نشان لیاقت برخی نمایندگان مجلس را لقب اقتصاددان بی‌سواد از سوی احمدی‌نژاد دانست و ادامه داد: ‌طرفداران و حامیان آیت الله مصباح آیا به انتقاد وی در خصوص ربا پاسخی داده‌اند.


وی ادامه داد: آیا این افراد در مقابل روابط برخی مفسدین اقتصادی با برخی از لایحه‌های دولت واکنشی نشان داده‌اند.


این فعال دانشجویی افزود: حساب سیاسی و اخلاقی موجود که قوای سه‌گانه را به جنگ زرگری انداخته، عملا باعث شده که مطالبات رهبری روی زمین گذاشته شود.


امیریان در ادامه با طرح این پرسش که آیا اولویت کشور بازدید از اوین است، اگر هم باشد عطف به چه کسی است، ضمن انتقاد از طولانی شدن مراحل قانونی رسیدگی به پرونده متهمین کهریزک گفت: ما نسبت به طولانی شدن این پرونده‌ها انتقاداتی داشتیم؛ وقتی پاشنه‌آشیل دستگاه قضا از وجود و محبت شما دارای مسند می‌شود، چه خبری ممکن است در اوین باشد، چرا که حوادثی مانند کهریزک به تازگی رخ نداده است.


وی تأکید کرد: رئیس جمهوری که متکی به رای 24 میلیون ایرانی است، چرا مصالح ملت را فدای منافع یک نفر کرده است.


دبیر دفتر تحکیم وحدت وقوع چنین اتفاق‌هایی را در جهت تحقق عدالت و پیشرفت منفی ارزیابی کرد و افزود: البته ملت‌ هوشیار است و نیز نخبگانی هستند که مطالبات رهبری را پیگیری می‌کنند که باید راه را برای این لایه‌های دلسوز باز گذاشت.


امیریان با انتقاد از قانون اصلاح انتخابات ریاست جمهوری یاد آور شد: اگر قرار باشد کاندیدای ریاست جمهوری حداقل 45 سال سن داشته باشد، این به معنای بستن راه جوانان است و روال دولت‌های گذشته ادامه خواهد یافت.


وی خاطرنشان کرد: امیدواریم که نمایندگان به این طرح رای ندهند و شورای نگهبان نیز نظارت کافی داشته باشد تا شاهد کاندید شدن لایه‌های سنتی کشور نباشیم؛ چرا که باید مراقب باشیم از چاله بی‌تدبیری امروز به چاه پیرسالاری نیفتیم و در همین راستا امیداریم قانون اصلاح انتخابات مورد تأیید قرار نگیرد.

 


 

 

رئیسی: شیب افول عدالت و معنویت در دوران اصلاحات تند شد

 

همچنین معین رئیسی در نشست تشکل‌های دانشجویی گفت: هر نظام سیاسی در دنیا باید پاسخگوی دو سوال باشد که یکی از آنها مشروعیت نظام و دیگری میزان کارآمدی و اثرگذاری آن نظام است.


وی با بیان اینکه در فقه شیعه، عدالت سنگ محک و اثبات‌کننده اثرگذاری نظام اسلامی است، افزود: در ابتدای انقلاب عدالت مسئله اصلی بود همانطور که در گفتمان و ادبیات حضرت امام(ره) کلمات مستضعف و مستکبر بکار برده می‌شد.


رئیسی با بیان اینکه بعد از جنگ با اتفاقی ناگوار در سطح مسئولان مواجه شدیم، خاطرنشان کرد: تضعیف گفتمان عدالت‌طلبی و مسابقه برای کسب قدرت و ثروت که جزو ارزش‌ها محسوب می شد، موید این نکته است.


نماینده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: در دوره اصلاحات با شیب تند افول عدالت و معنویت روبرو شدیم تا جایی که عاشورا را نتیجه خشونت پیامبر(ص) ارزیابی کردند.


وی تصریح کرد: رقابت در دوره دوم شورای شهر و انتخابات ریاست جمهوری سال 84، با شعارهای ساختارشکنانه همراه بود، تا جایی که با انقلاب انطباق نداشت.


رئیسی افزود: پس از گذر زمان و پافشاری عده‌ای بر افول گفتمان عدالت طلبی بار دیگر با درایت رهبری این گفتمان حاصل شد.


نماینده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل نقش جنبش دانشجویی را در این میان مثبت ارزیابی کرد و افزود: عدالت طلبی و عدالت‌خواهی وظیفه همه مسئولان و گروه‌های انقلابی است.


وی جنبش دانشجویی را دارای سه ویژگی‌ مهم دانست و افزود: جنبش دانشجویی فرهیختگی، نیروی جوانی و داشتن نگاه ارزشی به مسائل را از مهمترین ویژگی‌های خود می‌داند.


رئیسی ادامه داد: عدالت طلبی شان همیشگی جنبش دانشجویی است و این عنصر همچون اکسیژنی برای جنبش است.


این فعال دانشجویی عدالت طلبی را همچون دیگر نیازهای فطری انسان برشمرد و خاطرنشان کرد: برخی مسئولان با نامه نگاری‌های سیاسی سبب از بین بردن کارهای مثبتشان می‌شوند.


وی ادامه داد: همراه شدن عدالت با پیشرفت می‌تواند از جمهوری اسلامی یک الگوی صحیح به کشورهایی که بیداری اسلامی در آنها در حال وقوع است، ارائه دهد.


رئیسی به اقدامات مثبت قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: قوه قضائیه نباید با نامه‌نگاری‌ها کارهای مثبت خود را دچار شائبه سیاسی کند.


نماینده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل اظهار داشت: از نمایندگان مجلس با توجه به اینکه وظیفه عدالت‌جویی دارند خبرهایی می‌رسد که علاقه‌مندیم دروغ باشد که البته این چنین نیست و البته از رئیس جمهور هم چنین نکاتی می‌بینیم.


وی بیان داشت: فردی که خود را پرچمدار عدالت طلبی معرفی می‌کند هیچ دلیلی وجود ندارد که تا آخر در این خط باقی بماند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
نارين
-
۱۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۱:۱۵
تصوير مرحوم معين رئيسي را در تصاوير مي بينيم.
روحشان شاد.
(در اولين تصوير دومي هستند از راست)شادي روحشان صلوات
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار