
آيت الله حائري شيرازي: فطرت، دانش بومي و ابزار بومي سه عامل اصلي پيروزي
به گزارش خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» آيت الله حائري شيرازي در ابتداي سخنان خود گفت: وقتي مي خواهيم كارنامه كاري را بررسي كنيم بايد مبدا و مقصد حركت و مقطعي كه كارنامه قرار است نمره داده شود هر سه مورد بررسي قرار گيرند.
وي با تاكيد بر لزوم تعريف روشن از انسان گفت: ما بدون داشتن تعريف جامع از انسان نمي توانيم نه ترقي و نه ارتجاع را تعريف كنيم.
وي با اشاره به دوره قبل از انقلاب افزود: ما اگر مي خواهيم كارنامه را مطالعه كنيم بايد وضعيت قبل را خوب بسنجيم، بسياري از افراد از طرح مسائلي كه مربوط به گذشته است و به نظر غيراخلاقي مي آيد به دليل نزاكت خودداري مي كنند و اين باعث تضييع حق انقلاب است. اهميت كار پيغمبر زماني روشن مي شود كه وضعيت دوره جاهليت روشن باشد.
نماينده مجلس خبرگان رهبري، در ادامه به مقايسه وضعيت جاهليت پيش از اسلام و دوره قبل از انقلاب پرداختند و با اشاره به برخي از مصاديق فساد در قبل از انقلاب افزود: اين نقطه شروع انقلاب بود و ما بايد مقصد آن را نيز تعريف كنيم. اين انقلاب براي كل جهان آمد و جنبه جهاني بودن آن به دليل واژه اسلام است. چون اسلام و جهاني شدن قابل تفكيك نيستند.
انقلاب اسلامي علت بيداري اسلامي در كشورهاي اسلامي
آيت الله حائري شيرازي با تاكيد بر اين كه انقلاب اسلامي باعث بيداري اسلامي در كل كشورهاي اسلامي شد ادامه داد: در قبل از انقلاب ما جنگ 6 روزه داريم ولي جنگ 33 روزه و 22 روزه جزء كارنامه اين انقلاب است. اسرائيل خودش رسما مي گويد اين ضربه را از جمهوري اسلامي خورديم. اين انقلاب جنگ 6 روزه را گرفت و جنگ 33 روزه پس داد.
وي در ادامه به مقايسه جنگ 6 روزه با جنگ هاي 22 روزه و 33 روزه پرداخت و تاكيد كرد: در جنگ 6 روزه 3 كشور بودند به نمايندگي از تمام ممالك اسلامي كه روسيه هم پشتوانه اينها بود اسرائيل اعلام كرد يك ميليارد مسلمان از 3 ميليون يهودي شكست خورد. انقلاب آمد اين جنگ را به جنگ هاي 22 روزه و 33 روزه تبديل كرد . جنگ 33 روزه جنگ در روش مديريت اجتماعي بود.
امام جمعه سابق شيراز با مقايسه هدف طبيعي و هدف فطري افزود: در جنگ 6 روزه اعراب و اسرائيل با هدف طبيعت گرايانه آمدند ولي در جنگ 33 روزه رزمندگان با فطرتشان آمدند.
آيت الله حائري شيرازي در ادامه گفت: در جنگ 6 روزه ابزار وارداتي بود، دانش جنگيدن دانش بومي نبود و طبيعت جاي فطرت را گرفته بود ولي در جنگ 33 روزه همه چيز برعكس شد.
وي تاكيد كرد: در هر كجا كه از فطرت استفاده كرديم دانشمان و ابزارمان بومي شده و پيروز شده ایم.
آيت الله حائري در بخش ديگري از سخنان خود به مقايسه تعريف اسلام در غرب از انسان پرداخت و افزود: ما بايد تجارب غرب را در علوم انساني بگيريم ولي با ديدگاه انسان شناسي خودمان تعريف كنيم، آنچه كه مي تواند براي به كار بردن مفيد باشد تجربه تحليل شده است. /انتهاي پيام/