رئیس مرکز مطالعات آمریکای شمالی گفت: در دولتهای هاشمی و خاتمی هم در مقاطعی از زمان، نیاز به مذاکره با امریکا از سوی آنها دیده شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، فوائد ایزدی در نشست «بررسی انتخابات آمریکا» که عصر امروز در سالن شیخ انصاری دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: جنبش والاستریت با برخورد فیزیکی پلیس امریکا متوقف شده است.
وی جنبش وال استریت و پدیده مشابه آن را بیسابقه دانست و گفت: این جنبش، در بیش از 1400 شهر امریکا فعال بود و حرف آنها سقوط نظام بود.
این استاد دانشگاه افزود: در سیستم سیاسی امریکا پول حرف اول را میزند و در 94 درصد رقابتهای انتخاباتی در امریکا هر کسی که بیشتر پول داشته باشد، برنده است.
ایزدی هزینه انتخابات و تبلیغات در این دوره ریاست جمهوری امریکا را 7000میلیارد دلار دانست و خاطرنشان کرد: این در حالی است که دوره قبل 5000میلیارد دلار هزینه شده بود.
وی تاکید کرد: حرف جنبش وال استریت این بود که آن «یک درصد» با پول، سیاستمداران را می خرند و هر کاری که بخواهند انجام میدهند.
رئیس مرکز مطالعات آمریکای شمالی به نقل از یکی از نشریات امریکایی گفت: هر یک دلاری که به رئیس جمهور کمک میشود، آن فرد یا شرکت 220 دلار سود میبرد؛ چرا که پروژه هایی در راستای آن توسط رئیس جمهور هزینه شده یا رئیس جمهور مالیات آنها را کم میکند.
ایزدی این اقدام را پرسودترین حرکت دانست و افزود: اینکه یک دلار بدهی و 220 دلار بگیری، در کجا نظیر داشته است.
وی یکی دیگر از دلایل متوقف شدن جنبش والاستریت در امریکا را نفود نظامی در بدنه جنبش دانست و افزود: سرکوب نظامی و نفوذ نظامیان امریکایی در بدنه این جنبش، سبب اختلاف بین افراد در جنبش شد.
رئیس مرکز مطالعات امریکایی شمالی ادامه داد: پلیس امریکا نفوذیهایی را بین مردم داشت و یکی از تأکیدات جنبش والاستریت اعتراض به سیستم دو حزبی بود و قطعا امسال درصدی از آنها در انتخابات حضور نخواهند یافت.
ایزدی تصریح کرد: معمولا 50 درصد در انتخابات ریاست جمهوری، 35 درصد در انتخابات کنگره امریکا و چیزی نزدیک به 10 درصد در انتخابات محلی شرکت میکنند.
وی افزود: درصدی بالایی از آن 50 درصد شرکت کننده در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، انتخاب بین بد و بدتر میکنند و درنتیجه درصدی از افراد جنبش وال استریت همانطور که در دوره قبل به اوباما رای دادند، در این دوره نیز به اوباما رای خواهند داد.
رئیس مرکز مطالعات امریکایی شمالی به ساپورت مالی توسط افراد و شرکتها از کاندیداهای ریاست جمهوری امریکا اشاره کرد و گفت: آنها هم به جمهوریخواهان و هم به دمکراتها کمک میکنند؛ چون ایدئولوژی ندارند و با هر فردی که روی کار آمد، تعامل میکنند.
ایزدی به نحوه انتخاب اعضای کنگره اشاره کرد و افزود: اگر در لیست افرادی باشید که کمک خوبی به انتخاب کنگره نکردهاید، نمیتوانید او را ببینید و باید منتظر نفر پنجم و یا ششم باشید.
وی با اشاره به اینکه در کنگره امریکا هر صندلی یک قیمت دارد، افزود: در کنگره امریکا بر خلاف مجلس ایران، کمیسیون سیاست خارجی طرفدار زیادی ندارد؛ چرا که پول زیادی در آنجا نیست.
رئیس مرکز مطالعات امریکایی شمالی یادآور شد: کرسیهای کنگره امریکا قیمتهای متفاوتی دارد و کمیسیونها پرطرفدار از قیمت بالاتری برخوردارند و اگر نماینده، پول مورد نیاز برای کرسی را پرداخت کند، میتواند روی آن بنشیند.
ایزدی به شائبهها در روابط ایران و امریکا اشاره کرد و گفت: با بررسی روابط ایران و امریکا به این نتیجه می رسیم که همواره نیاز به مذاکره در اکثر دولتهای ایران دیده شده است که مورد آخر، سخنان احمدینژاد در سازمان ملل بود.
وی افزود: در دولتهای هاشمی و خاتمی هم در مقاطعی از زمان، نیاز به مذاکره با امریکا از سوی آنها دیده شد.
این کارشناس مسائل امریکای شمالی تصریح کرد: به گفته برخی از سیاسیون امریکایی، اگر کمک ایران پس از 11 سپتامبر نبود، اشغال افغانستان غیر ممکن بود و قطعا امریکا موفق نمیشد.
ایزدی با بیان اینکه سخن نرم با امریکا سبب فشار بیشتر کاخ سفید میشود، افزود: هر حرفی که ایران با امریکا نرم تر بزند، سبب تحلیلهایی در اردوگاه امریکا میشود.
وی خاطرنشان کرد: آنها گمان میکنند که فشار باعث شده که ایران به این نتیجه برسد که با سخن نرم با آنها سخن بگوید و درنتیجه امریکاییها برای رسیدن به اهداف خود، فشار را بر ایران بیشتر میکنند.
رئیس مرکز مطالعات امریکایی شمالی در ارتباط با مباحث خارجی رئیس جمهور امریکا گفت: مباحث خارجی توسط رئیس جمهوری امریکا حرف اول را نمیزند؛ بلکه این کنگره است که در سیاست خارجی امریکا نفوذ بالایی دارد.
ایزدی تصریح کرد: با توجه به نفوذ صهیونیستها در بدنه کنگره امریکا آنها هرگز اجازه نزدیک شدن و ارتباط رئیس جمهور امریکا با ایران را نمیدهند.
وی در پایان، به تصویب قانونی علیه ایران در سنا اشاره کرد و گفت: برای تصویب آن در سنا 99 نفر از 100 نفر نمایندگان، علیه ایران رای دادند.