رئیس مرکز مطالعات آمریکا با بیان اینکه آمریکا در شرایط پس از جنگ ویتنام قرار دارد، گفت: این کشور ...
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حسین اللهکرم در نشست «بررسی انتخابات آمریکا» که عصر امروز در سالن شیخ انصاری دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: پول رانتی و انتشار دلار بیپشتوانه توسط امریکا انجام میشود و این موضوع به پاشنه آشیل این کشور تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه امریکا مردم را فقط در چهارچوب دریافت سوبسیتها به دولت مرکزی نگه داشته است، افزود: سرنوشتی که چاپ پول برای اروپا رقم زد، برای آمریکا نیز رقم می زند.
رئیس مرکز مطالعات امریکا ادامه داد: موضوعی که برای آمریکا سبب ناتوانی در انتقال سوبسیت به مردم میشود، چاپ پول بیپشتوانه است.
اللهکرم با اشاره به اینکه امریکا در سطح دنیا 1000 پایگاه دارد، عنوان کرد: خرید و فروش تسلیحات به کشورهای ثروتمند، و سود عظیمی که از فروش برای صاحبان سرمایه و کارخانجات به دست میآید، امریکا را به سوی ساخت تسلیحات و تبدیل کردن دیگر کارخانهها برای ساخت تجهیزات و تسلیحات سوق داده است.
وی افزود: اوباما چهار سال قبل استراتژی امنیت ملی خود را در مرحله اول در برخورد با چین و آسیای شرقی قرار داد؛ در حالی که ایران در جایگاه دوم استراتژیک امنیت ملی امریکا محسوب میشود.
رئیس مرکز مطالعات آمریکا تصریح کرد: این استراتژی امنیت ملی همچنان در امریکا حکمفرما است.
الله کرم به افزایش دو برابری قیمت بنزین در امریکا اشاره کرد و گفت: در دوره بوش، قیمت بنزین 1.8 دلار بود؛ در حالی که بنزین امروز در امریکا چهار دلار قیمت دارد و این مهم سبب انتقاد رامنی از اوباما شده است.
وی تصریح کرد: امریکا در حال حاضر 12 میلیون مهاجر دارد و باید گفت که اوباما برای رشد اقتصادی نیاز به نیروی کار با حقوق کم دارد.
رئیس مرکز مطالعات آمریکا افزود: اوباما کسری بودجه امریکا را اینچنین پاسخ میدهد که 25 درصد مالیات را به 35 درصد افزایش میدهم و بودجه ارتش را کاهش میدهم.
اللهکرم تصریح کرد: مردم امریکا معتقدند اگر این مالیات گرفته شود، سرمایهگذار که پول خود را برای سرمایهگذاری وسط نمیآورد مجبور می شود به واسطه پرداخت مالیات این کار را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه امریکایِیها چون با مشکلات داخلی روبه رو هستند چارهای جز دامن زدن به سیاست خارجی ندارند، گفت: در مناظرات بین رامنی و اوباما نام ایران 47 بار آورده شده است.
رئیس مرکز مطالعات آمریکا به گاف عجیب رامنی در مناظرات در خصوص ایران اشاره کرد و گفت: رامنی در یکی از مناظرات گفت، ایران قصد دارد از طریق سوریه به دریای آزاد راه پیدا کند و این گاف عجیب از سوی این کاندیدای امریکایی بسیار مضحک است.
اللهکرم افزود: آنها در مورد روسیه، چین و خاورمیانه بزرگنمایی میکنند؛ البته در مورد چین مصداق بارزتری دارد تا به این ترتیب این کشور را تحت فشار قرار دهند.
وی با اشاره به صحبت اوباما در خصوص خروج از افغانستان و عراق گفت: اوباما در مناظرات اعلام کرد که سیاستها و مباحث بوش را کنار گذاشته و موضوع هستهای خود را برجسته کرده و از زیر نظر نیروی هوایی خارج میکند تا در برابر چین و روسیه به جنگ سرد دامن بزند.
رئیس مرکز مطالعات آمریکا تاکید کرد: اوباما با بزرگنمایی القاعده، تحرکات انتخاباتی خود را پیش میبرد؛ در حالی که رامنی با بزرگ کردن ایران سعی دارد پول بیشتری را از لابیهای صهیونیستی دریافت کند.
اللهکرم به تندروی های رامنی در خصوص ایران اشاره کرد و گفت: اوباما از ظرفیتسازیهای ایران ایراد نمیگیرد و اساسا خط قرمز اوباما دستیابی ایران به سلاح هستهای است، اما رامنی میگوید که ظرفیتسازی نیز نباید در ایران شکل بگیرد و اگر اسرائیل به ایران حمله کند، قطعا همکاری خواهیم کرد.
وی در ادامه به مطلب نیویورک تایمز در خصوص مذاکره ایران با امریکا اشاره کرد و گفت: نیویورک تایمز در دقیقه 90 انتخابات امریکا خبر مذاکره امریکا با ایران را منتشر کرد تا به سود اوباما تمام شود؛ هر چند هر دو کاندیدا آن را تکذیب میکنند.
رئیس مرکز مطالعات آمریکا با بیان اینکه امریکا در شرایط پس از جنگ ویتنام قرار دارد، افزود: امریکا پس از جنگ با کره احساس کرد با توجه به داشتن بمب اتم، دیگر کشورها از او حساب خواهند برد؛ هرچند در جنگ کره تهدید امریکا علیه چین که به جنگ آنها وارد شده بود، سبب استنکاف چین از جنگ کره و امریکا شد.
الله کرم افزود: در جنگ ویتنام به این شکل نبود و بعد از شکست در ویتنام، امریکا، جهان چند قطبی را پذیرفت.
وی با پیشبینی خروج امریکا از خلیج فارس گفت: امریکا در نهایت از خلیج فارس خارج میشود؛ چرا که شاهد نفوذ ایران در سوریه و خلیج فارس است.
رئیس مرکز مطالعات آمریکا جایگاه فعلی امریکا را در سطح منطقه جایگاه جالبی ندانست و گفت: متأسفانه در بین برخی مسئولین ایران جا نیفتاده که وضعیت امریکا در منطقه جالب نیست.
اللهکرم بحث مذاکره ایران با امریکا را راهکاری به عنوان تأمین منافع امریکا دانست و خاطرنشان کرد: انتخاب اوباما در کوتاه مدت به نفع ایران است؛ چرا که قائل به تهدید نظامی نیست و ایران نیز در حال حاضر با دور زدن تحریمها آن را خنثی کرده است.
وی تصریح کرد: اما در بلندمدت انتخاب رامنی به ایران کمتر ضرر میزند؛ چراکه سیاستهای این کاندیدای امریکایی دامن زدن به رشد جنبشهای اجتماعی است.
رئیس مرکز مطالعات آمریکا به علاقه اصلاحطلبان معتدل برای پیروزی اوباما اشاره کرد و گفت: اصلاحطلبان معتدل با پیروزی اوباما خوشحال میشوند؛ چرا که معتقدند انتخاب او باعث تشدید تحریمها و نارضایتی عمومی و در نتیجه اغتشاش میشود.
الله کرم افزود: اصلاحطلبان تندرو معتقدند که باید رامنی برنده شود تا با همراهی اسرائیل به ایران حمله کند و نارضایتی عمومی در ایران به وجود آورد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حجاریان یکی از چهرههای اصلاحطلب گفته بود که امام حسین (ع) امریکا را به عراق دعوت کرده و انشاءالله امام رضا (ع) نیز امریکا را به ایران دعوت کند.