کد خبر:۲۱۵۴۶۸
همایش روز جهانی فلسفه -5
سعیدیمهر: ارتباط بین آموزش و پژوهش فلسفه در ایران ضعیف است
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: پژوهشی موفق است که در ادامه آموزش باشد و آموزشی موفق است که به پژوهش کمک کند اما در ایران ...
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو» دکتر محمد سعیدیمهر عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در نشست بررسی وضعیت آموزش و پژوهش فلسفه اسلامی و عرفان در ایران در همایش روز جهانی فلسفه که عصر امروز در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد به ایراد سخنرانی در زمینه آسیبشناسی پژوهش فلسفی در ایران پرداخت.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: میتوانیم دو نوع نگاه به فلسفه داشته باشیم یک نگاه این است که در سنت ما فلسفه یک رشته علمی مثل علوم تجربی و ... نیست و مقام بالاتری دارد که گاه به آن حکمت گفته میشود و یک وادی سیر و سلوک عقلی است اما در نگاه دوم یک نگاه علمی و بهعنوان یک رشته دانشگاهی به فلسفه است که منظور من نیز از فلسفه در این بحث فلسفه بهعنوان یک رشته دانشگاهی است.
سعیدیمهر بیان داشت: به اعتقاد من وضعیت پژوهشی فلسفی در ایران به هر معنای از مطلوبیت که در نظر بگیرم مطلوب نیست و باید آسیبشناسی شود.
وی با اشاره به ارتباط بین پژوهش و آموزش گفت: پژوهشی موفق است که در ادامه آموزش باشد و آموزشی موفق است که به پژوهش کمک کند آموزش نسبت علم را با گذشت مشخص میکند و پژوهش نگاه به آینده دارد اما در ایران این هماهنگی بین آموزش و پژوهش وجود ندارد.
این استاد فلسفه ادامه داد: دانشجویی دکتری ما بسیاری از اوقات 18 واحد را میگذراند اما این دروس ارتباطی با موضوع پایان نامه او ندارد و از آموزشی که دیده برای پژوهش او استفاده نمیشود.
وی افزود: خروجی پژوهشی در نظام آکادمیک مقاله، پایاننامه و کتاب است که ما در هر یک از این زمینهها مشکلاتی داریم.
سعیدیمهر بیان داشت: یکی از مشکلات ما مشکل روش تحقیق است که ما روش تحقیق مناسب برای تحقیقات خود نداریم و حتی خود اساتید و اهل فن اتفاق نظری در مورد اینکه روش تحقیق در فلسفه دقیقا چیست ندارند.
این عضو هیئت علمی با اشاره به مقاله نویسی در دانشگاهها گفت: خروجی مقاله نویسی در دانشگاههای ما بسیار کم است البته در چند سال اخیر به دلیل الزامات حاشیهای در این زمینه انگیزههای ایجاد شده و تحولاتی به وجود آمده است.
وی در خاتمه اظهار داشت: یکی از مسائل دیگری که در جامعه ما وجود دارد ضعیف بودن فرهنگ نقد است که باید اساتید و صاحب نظران مقالات یکدیگر را مطالعه کرده و به آنها نقد وارد کنند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.