کد خبر:۲۱۵۶۱۰
دومین روز همایش روز جهانی فلسفه - 2؛

موحد: نگاه همدلانه و نقادانه به منطق قدیم ضرورت دارد

عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: منطق جدید باید امتیازاتی نسبت به منطق قدیم داشته باشد و به مسائلی بپردازد که منطق قدیم قادر به حل آن مسائل نبوده است؛ ما منطق قدیم را همدلانه و در عین حال نقادانه نگاه می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، دکتر ضیاء موحد عصر امروز در دومین روز همایش روز جهانی فلسفه که با موضوع «بررسی فلسفه در ایران معاصر» در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد، در نشست «بررسی وضعیت منطق، فلسفه غرب و فلسفه های مضاف در ایران» به بررسی وضعیت آموزش و پژوهش و منطق در ایران به ایراد سخن پرداخت.


 

منطق پیش نیاز همه علوم است

 

وی با اشاره به اهمیت منطق گفت: منطق، ریاضیات فلسفه است و اگر ما تمایل به تحلیلی را جدی بگیریم، می‌بینیم که قضایای منطق، قضایای تحلیلی هستند؛ در واقع منطق پیش نیاز همه علوم است چون بسیار کلی می‌باشد و حتی پیش نیاز خودش هم هست.


عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران بیان داشت: چیزی که من روی آن تاکید می‌کنم، دانش فُرم است و تنها جایی که می‌توان با فرم در انتزاعی‌ترین شکل آن روبرو شد، منطق است؛ اما اهمیت این قضیه هنوز در ایران روشن نشده است.


موحد با اشاره به اینکه منطق جدید باید امتیازاتی نسبت به منطق قدیم داشته باشد، گفت: در صورت وجود این امتیازات است که منطق جدید باید نتایج درستی بگیرد؛ منطق جدید باید نقایص منطق قدیم را بیان کند و به مسائلی بپردازد که منطق قدیم قادر به حل آن مسائل نبوده است.

 

وی در ادامه گفت: اگر علمی داشته باشیم که کامل باشد آن دیگر علم نیست؛ زیرا علم یک جریان مداوم، پوینده و آینده‌نگر می باشد و این تفکر که منطق جدید کامل و بی‌نقص بود، اشتباه است.


عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران افزود: غربی‌ها به منطق جدید روی آوردند، اما از منطق ارسطو هم چشم‌پوشی نکردند و نواقص و مزیت‌های آن را مدنظر داشتند.


در دبیرستان‌های ما کتاب منطق بسیار ضعیف است

 

موحد با اشاره به اینکه 30 سال قبل فردی به نام نیکلاس رشر، 15 سال از عمر خود را صرف مطالعه منطق اسلامی کرد اما در ادامه، کار خود را رها کرد، خاطرنشان کرد: در هفت و هشت سال اخیر، برخی از غربی‌ها به منطق اسلامی علاقه مند شدند و شروع به مطالعه این منطق نمودند و حتی به یادگیری زبان عربی نیز روی آوردند.


وی در خاتمه گفت: در دبیرستان‌های ما کتاب منطق بسیار ضعیف است و در دانشگاه تهران، دانشجویان 10 واحد منطق قدیم و دو واحد منطق جدید می‌خوانند که این کار بسیار اشتباه است؛ ما منطق قدیم را همدلانه و در عین حال نقادانه نگاه می‌کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار