رئیس دانشگاه تهران در نشستی به سوالات و انتقادات دانشجویان پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، فرهاد رهبر در ادامه جلسه پرسش و پاسخ خود با تشکلهای دانشجویی که بعدازظهر امروز در محل باشگاه دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، در پاسخ به سوالی در خصوص حضور هنجارشکنان در دانشگاه تهران گفت: کسانی که بهعنوان مانکن در دانشگاه تهران حاضر میگردند، پس از چند بار تذکر، به کمیته انضباطی معرفی میشوند.
وی افزود: بار اول، به آنها در قالب نامهای تذکر می دهند و پس از آن در صورت تکرار مجدد، به خدمت رئیس دانشگاه یا پردیس مربوط معرفی شده و نصحیت پدرانهای عنوان میشود و در باب آخر، به کمیته انضباطی احضار میگردند.
رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص انتصاباتی که در درون دانشگاهها انجام میشود و نداشتن حق انتخاب از سوی دانشجویان و سایر نهادهای مربوط در دانشگاه، انتصابات دانشکدههای مختلف و وجود لابیکاری در انتخاب اساتید و اعضای هئیت علمی پاسخ داد: آیین نامه و مدیریت دانشگاه میگوید انتخابات در دانشگاه نداریم و حق رئیس دانشگاه است که فردی را منصوب کند.
فرهاد رهبر با بیان اینکه من در انتصابات خود از دانشجویان استنتاج میکنم و کسی را که در معدلگیری افکار کارکنان و دانشجویان بیشتری رتبه را به دست آورد، در دانشگاه منصوب میکنم.
وی در خصوص موضوعی که این دانشجو سوال کرده بود و انتصابات صورت گرفته در دانشکده زبان ادامه داد: علوی در دانشگاه زبان یکی از اساتید متدین و با مدیریت خوبی است که توانسته طی مدت کمی آثار خوبی را از مدیریت خود در این دانشکده به جای بگذارد.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در برخی از دانشکدهها اختلافی خیلی دون بین برخی از اعضای هیئت علمی وجود دارد، گفت: متأسفانه این اختلافات بین دانشجویان نیز منتشر میشود و حتی در برخی از دانشگاهها به درگیری فیزیکی بین اساتید منجر میگردد و برای مدیر گروهی و یا ریاست دانشگاه یقه همدیگر را میگیرند.
فرهاد رهبر گفت: البته بنده هر دوی این اساتید را به کمیته انضباطی احضار کردم.
وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان که به نظر از اعضای انجمن اسلامی دانشگاه بود و در خصوص جمع شدن گروهها و کانونهای دانشگاه و تجمیع شدن آن در باشگاه دانشجویان گلایه کرد و از عدم اجازه به تشکلها برای دعوت از سخنرانانی مورد نظر خود، آن را باعث پایین آوردن سطح دانشگاه در حوزه علمی و نظری دانست و همچنین سوالاتی را در خصوص اخراج اساتید، زودتر از موعد بازنشستگی آنها انتقاد و اعتراض داشت و همچنین به نظر یکی از دانشجویان در خصوص انتشار نشریه سحر -که نشریه انجمن اسلامی دانشگاه اسلامی تهران است- معترض بود، گفت: اگر نشریه ای تخلف انجام داده و تخلف آن توسط کمیته انضباطی دانشگاه اثبات شده، با آن برخورد شده است.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه پاسخ داد: در دانشگاه هیچ جلسهی سخنرانی آزاداندیشی، که با مبانی اولیه دانشگاه همخوان بوده باشد را رد نکرده است.
فرهاد رهبر با بیان اینکه دانشگاه محلی برای تبلیغ حزب سیاسی نیست و دانشجو پیاده نظام اهداف سیاسی نیست، گفت: جلسات مناظره، مباحثه و کرسی آزاداندیشی قطعا بدون مخالفت در این دانشگاه برگزار شده است.
وی در پاسخ به انتقاد دیگر این دانشجو در خصوص احضار یکی از دانشجویان به خاطر بدحجابی به کمیته انضباطی ، گفت: کسی را با عنوان بیحجابی به کمیته انضباطی نفرستادهایم و آن موردی که شما عنوان میکنید، به خاطر تقلب بوده است.
رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بازنشستگی زودتر از موعد اساتید گفت: ما اگر اساتید را بازنشسته نکنیم، دیگر جایی برای حضور شما جوانان به عنوان استاد جوان وجود ندارد.
فرهاد رهبر با بیان اینکه وقتی که من به دانشگاه تهران آمدم حدود 2400 عضو هیئت علمی داشتیم که 200 نفر آنها را بازنشته کردیم، گفت: در حال حاضر 1700 عضو هیئت علمی داریم.
وی در پاسخ به اعتراض دیگر این دانشجو گفت: آن دانشجوی خانمی که شما مطرح میکنید، احتمالا همان کسی است که به خاطر درگیری با انتظامات به کمیته انضباطی رفته است.
رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان در خصوص پایین آمدن سطح کیفیت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران و حضور برخی از اساتیدی که به نظر این دانشجو چندان در خور این دانشگاه نیستند و عدم جذب اعضای هیئت علمی قوی برای این دانشکده، پاسخ داد: یکی از مشکلات جدی ما در دانشگاه تهران گروه هیئت علمی دانشکده ادبیات است.
فرهاد رهبر با بیان اینکه در دوره ریاست قبلی این دانشگاه رئیس دانشکده از عدم حضور اساتید و اعضای هیئت علمی در جلسات داخلی گروه گلایه داشت، گفت: منیتی بین اعضای گروه است و متأسفانه هر یک از این اعضا تلاش میکنند لشکری از دانشجو را در کنار خود داشته باشند.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات، موقتا برای این مجموعا سرپرست تعیین کردیم در پاسخ به سوال دیگر این دانشجو در خصوص عدم در نظر گرفتن ارزیابی اساتید توسط دانشجویان پاسخ داد: ارزیابی اساتید توسط دانشجویان یکی از مهمترین ملاکهای دانشگاه برای ارتقای اساتید است.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه ما در دانشگاه ادبیات اساتیدی را نداریم که نمره آنان از مجموع پنج امتیاز، کمتر از چهار باشد، گفت: ما از دانشجویان میخواهیم فرمهای ارزشیابی را دقیق پر کنند و ملاک ما برای انتخاب اساتید همین ارزشیابیهاست.
فرهاد رهبر در پاسخ به سوال دیگری در خصوص عدم حضور برخی از شخصیتها مانند دکتر عباسی و سعید قاسمی پاسخ داد: آزادی به معنای هرج و مرج نیست.
وی با بیان اینکه در بسیج دانشجویی اجازه ورود به آقای قاسمی و عباسی را نمیدهیم، گفت: فکر میکنیم این افراد شأن دانشگاه تهران را ندارند اما در مقابل آن به 100 نفر دیگر اجازه دادهایم که در این دانشگاه حضور پیدا کنند و این به این معنای رد آزادی نیست.
رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان که خود را دانشجوی بازیگری دانست و از عدم وجود پلاتو کافی و اشغال آنها به شکل روزانه در دانشگاه گلایه داشت و در ادامه سخنان خود نسبت به برگزاری نماز جمعه در دانشگاه تهران که باعث عدم استفاده دانشجویان این گروه از پلاتو در روزهای جمعه شده است، گفت: ما فضای آموزشی در دانشگاه تهران کم نداریم و میتوان با استفاده بهینه از این پلاتوها یعنی به شکل 24 ساعتی، این مشکل را تا حدودی برطرف کرد.
فرهاد رهبر با بیان اینکه این افتخار دانشگاه تهران است که نماز جمعه پایتخت در آن برگزار میشود، گفت: دانشگاه تهران در دورانی که شما به یاد نمیآورید پایگاه انقلابیون بوده و نقش اساسی در گسترش اسلام داشته است.
وی با بیان اینکه آزمایشگاه دانشگاه تهران طی 24 ساعت در استفاده دانشجویان قرار دارد، گفت: برخی از دانشجویان تا نیمههای شب از آزمایشگاههای این دانشگاهها استفاده میکنند.
رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان که از وی به دلیل خصوصیسازی و بالارفتن قیمت غذای دانشجویان انتقاد داشت، گفت: طبق ضوابط وزارت علوم بودجهای برای تأسیس خوابگاهها برای این دانشجویان در نظر گرفته نشده است.
فرهاد رهبر در خصوص مواد غذایی نیز گفت: مواد اولیه غذای دانشجویان قبلا توسط وزارت علوم تأمین میشد که در حال حاضر مواد اولیه آن را خود دانشگاه تهیه میکند و قطعا ما چند برابر آن را هزینه میکنیم؛ البته نگذاشتیم این فشار به دانشجویان وارد شود.