به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان مناظره اسدالله بادامچیان و مصطفی کواکبیان روز گذشته با موضوع «اقتصاد در دو دولت اصول گرا و اصلاح طلب» در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.
اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی و عضو موسس جامعه اسلامی دانشجویان در این مناظره بیان کرد: اصولگرایی و اصلاح طلبی دو جریان است و مفهوم جریان اصولگرایی پایبندی به اصول انقلاب اسلامی با رویکرد امام(ره) و اصل ولایت ولی فقیه و درنظر گرفتن مصالح مردم و نظام است.
وی با بیان اینکه تعریف اصولگرایی نشان دهنده در جریان بودن است، گفت: در این جریان علاقه مندان در یک طیف قرار دارند و نیز دیدگاه های مختلف در این جریان وجود دارد؛ اما رویکرد همه افراد متصل به جریان مبتنی بر اصل ولایت فقیه و فقهای اسلامی است.
بادامچیان با اشاره به نحوه شکل گیری جریان اصلاح طلبان در دوران ریاست جمهوری خاتمی افزود: 115 نفر قبل از دولت ششم، حزب مشارکت تشکیل دادند و برای جریان خود عنوان اصلاحات برگزیدند و خاتمی نیز در دوران ریاست جمهوری با عنوان اصلاح طلب مستقر شد.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی به این جمله شهید بهشتی اشاره کرد که «اگر ما در کشور احزاب سیاسی را سامان ندهیم، نتیجه اش این می شود که شخص ها افراد مختلف را دور خود جمع می کنند و باند می شوند و باندها همیشه برای کشور مضر هستند».
وی گفت: اگر اصلاح طلبان بر اصول امام (ره) و رهبری، اصل قانون اساسی و قانون مبانی فقهی معتقد باشند، چه دلیلی وجود دارد که جریان جدایی شکل دهند و از کواکبیان خواست تا در مورد دلیل تشکیل این جریان توضیح دهد.
بادامچیان در مورد علت تشکیل جریان اصلاح طلبی افزود: وقتی این جریان به حکومت رسید بدنبال ایجاد جامعه مدنی یا همان جامعه بی هویتی بود، همان کاری که در انقلاب فرانسه وقتی خواستند دین را از سیاست کنار بگذارند از جامعه مذهبی و جامعه مدنی صحبت کردند و جامعه مدنی را جامعه غیر دینی بیان کردند.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه هدف نام نهادن جامعه مدنی از خاتمی چه بود، افزود: خاتمی در پاسخ به این سوال گفت: جامعه مدنی سرچشمه یافته از مدینه النبی پیامبر (ص) است و این امر موجب شد تا بسیاری به وی اعتراض کردند.
وی دولت اصولگرا را دولت شهید رجایی و باهنر و مقام معظم رهبری بیان کرد و افزود: دولت اصلاح طلب همان دولت بنی صدر، میرحسین موسوی، بازرگان و خاتمی است.
بادامچیان تصریح کرد: مفهومی و تعریفی که از اصلاح طلبان در خصوص جریان اصلاحات بیان می شود، مورد قبول نیست.
عضو موسس جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه همه می توانند به دولت نقد کنند، گفت: بر مبنای اصولگرایی هر دولتی که با رای اکثریت مردم و تنفیذ ولایت فقیه بر طبق موازین قانون اساسی روی کار آید، عموم مردم باید از کارشکنی علیه این دولت جلوگیری کنند.
وقتی خاتمی سرکار آمد غرب با شادی گفت که گورباچف سرکار آمده است
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به نگاه غرب به خاتمی در زمان روی کار آمدن وی گفت: غرب وقتی خاتمی سرکار آمد با شادی گفت که گورباچف سرکار آمده است.
بادامچیان با اشاره به افزایش نرخ ارز در دوره حکومت احمدی نژاد ادامه داد: این دولت با رای اکثریت مردم روی کار آمد و این نرخ با تشدید تحریم آمریکا و برخی از بی تدبیری های دولت افزایش یافت.
وی به کتاب هفت نامه و سه پاسخ اشاره کرد و افزود: در دوران مسئولیت دوم خرداد هفت نامه از سوی حزب موتلفه اسلامی برای محمدرضا خاتمی که دبیرکل حزب مشارکت بود فرستاده شد که وی به سه سوال پاسخ داد و جواب های داده شده وی در مسائل اقتصادی، سیاسی و غیره استفاده شد؛ بنابراین نباید به طور علنی به مخالفت با دولت برخیزیم تا باعث سوء استفاده دشمن شود.
بادامچیان با بیان اینکه تحریم ها آخرین نبرد با استکبار است، گفت: اگر مقاومت با بهره گیری از اقتصاد مقاومتی همچون دفاع مقدس محکم باشد، استکبار شکست می خورد.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به اینکه راه حل این تحریم ها سازش نیست، افزود: کلینتون شب گذشته اعلام کرد که آمریکا آماده مذاکره با ایران است و این نشان از ناکارآمدی این تحریم ها علیه ایران است.
وی افزود: وقتی شیمون پرز می گوید: اصلاحات بازوی ما در ایران است، چرا جریان اصلاحات به مخالفت با آنان بر نمی خیزد.
بادامچیان با بیان اینکه امروز والفجر 5 انقلاب اسلامی ایران اسرائیل را به ذلت کشانده است، گفت: کسانی جان خود را فدای اسلام و ایران می کنند که ایران را در مرزهای جهانی نگه می دارند و نقشه های استکبار را از پشت پرده چند لایه سیاست می بینند.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به افزایش صادرات غیرنفتی و ارز غیر نفتی در دوران اصولگرا گفت: برای بررسی میزان تورم در جامعه باید از مبنای علمی اقتصادی در برابری ریال و ارز استفاده شود تا از سوء استفاده سیاسی از آن جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه اسلام مصلحت و ضرورت را در اختیار ولی فقیه عادل قرار داده است، افزود: نظام جمهوری اسلامی و با نظام دموکراسی لیبرالی غرب و سوسیالیستی و کمونیستی تفاوت دارد و یک ابتکار جدید به شمار میرود.
بادامچیان ادامه داد: اسلام مبادی نظام جمهوری اسلامی را شرح داده است؛ امام(ره) فرمودند: جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیش و نه یک کلمه کم؛ از این رو نوع نظام ما نظام جمهوری اسلامی است که در رأس آن ولایت فقیه عادل است.
در ادامه این مناظره؛ مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری و نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: اصلاح طلبی مفهوم افرادی است که در چارچوب نظام و قانون اساسی می خواهند امور نابسامان سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بین المللی را بسامان کنند.
وی با تاکید بر اینکه عدهای میگویند رای مردم مقبولیت است؛ یعنی عوامل حکومت را قبول دارند، گفت: رأی مردم در مشروعیت سیاسی اهمیت دارد و برخی واژه مشروعیت را مشروعیت فقهی تصور میکنند؛ درحالی که منظور مشروعیت قانونی است.
کواکبیان تصریح کرد: اعتبار قانونی را مردم به حاکمان میبخشند و تا زمانی که این مسئله در ساختار سیاسی کشور ما حل نشود، اگر احزاب هم فعال شود، یک نظام پارلمانی صوری به وجود خواهد آمد.
دبیرکل حزب مردمسالاری در واکنش به برخی اظهارات درخصوص اصلاح طلب بودن افرادی که خارج از کشور فعالیت سیاسی دارند و خود را اصلاح طلب می دانند، گفت: برخی افراد ضد نظام اگر خود را اصلاح طلب بدانند ما آنها را قبول نداریم.
شهید باهنر و رجایی اصولگرا نبودند!
وی در پاسخ به صحبت بادامچیان که دولت اصلاح طلب دولت بنی صدر و بازرگان است، گفت: شهید باهنر و رجایی که اصولگرا نبودند؛ لذا این صحبت شما برای طنز این جلسه خوب بود.
کواکبیان جامعه مدنی در جریان اصلاح طلبان را مبتنی بر ارزش های دینی بیان کرد و گفت: در جامعه مدنی عموم مردم حق دارند تا در عزل و نظارت حاکمان و اجرای آزادی در همه زمینه ها دخالت داشته باشد.
دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه طبق آمارهای بانک مرکزی متوسط رشد اقتصادی در دو دوره حکومت خاتمی 3.4درصد بوده است، گفت: براساس آمارهایی که از سوی دولت احمدی نژاد ارائه می شود، نرخ رشد در دو دوره 2.3درصد است.
وی با بیان اینکه خود جزء جبهه اصولگرایی نیست، گفت: من خود را شخصا پایبند به بسیاری از اصول و ارزش ها می دانم.
کواکبیان نرخ تورم در دوره حاکمیت احمدی نژاد براساس آمار بانک مرکزی را حدود 10 تا 18 درصد بیان کرد و گفت: متوسط نرخ تورم در دوره دولت خاتمی 13 تا 14 درصد است.
وی در خصوص وضعیت نرخ ارز در دوران خاتمی گفت: وقتی هاشمی دولت را تحویل خاتمی داد نرخ ارز 400 تومان بود؛ اما وقتی خاتمی دولت را به احمدی نژاد واگذار کرد نرخ ارز 800 بود؛ اما اکنون نرخ ارز 2500 تومان رسیده است.
کواکبیان افزود: به گفته دولت کنونی افزایش نرخ ارز نتیجه تحریم هاست؛ اما به عقیده من تنها بی تدبیری دولت عامل این افزایش است.
دبیرکل حزب مردمسالاری با اشاره به اختلاس 3000 میلیاردی در دولت احمدی نژاد گفت: حزب موتلفه اسلامی چرا در این زمینه بیانیه ای صادر نکرد.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی باید از زمان های گذشته در دستور دولت قرار می گرفت، گفت: مردم در حال حاضر با مشکلات عدیده اقتصادی روبرو هستند که این نتیجه بی تدبیری دولت است.
کواکبیان خاطرنشان کرد: سی و سه سال ادعا داریم که می خواهیم اقتصاد اسلامی را اجرا کنیم؛ اما هنوز بر سر مفهوم آن مانده ایم و در طول دو سال اخیر بارها مطرح شده است که باید در رشته های علوم انسانی تحول ایجاد کنیم؛ این در صورتی است که سی سال یادمان رفته بود تحول ایجاد کنیم و الان می خواهیم تحول ایجاد کنیم.
دبیرکل حزب مردمسالاری افزود: چون انسان در بسیاری از دروس علوم پایه و نظری نقشی ندارد؛ لذا در اسلامی کردن و یا غیر انسانی بودن آن اثر ندارد.
در دروس اسلامی که بدنبال ایجاد تحول هستیم، موفق نبودیم
وی گفت: در دروس اسلامی که بدنبال ایجاد تحول هستیم، موفق نبودیم.
کواکبیان همچنین در مورد نحوه کاندیدا شدن در مجلس هشتم گفت: بنده در مجلس هفتم تلاش کردم؛ اما رد صلاحیت شدم، در مجلس ششم نیز دوستان مشارکتی با ما درگیر شدند و هیچیک رای نیاوردیم، در مجلس هشتم هم دو بار رد صلاحیت شدم؛ اما بالاخره صلاحیتم تأیید شد.
لازم به ذکر است، در پایان این مناظره جلسه پرسش و پاسخ صورت گرفت.