نشست تشکلهای دانشجویی با نام 16 آذر عاشورایی با حضور نمایندگان این تشکلها عصر امروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، عصر امروز نشست تشکلهای دانشجویی با نام 16 آذر عاشورایی با حضور علی محمدزاده عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی، مهند حامد مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، علیرضا کریمی عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل و مصطفی صابری نجار عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد.
باید در طرح اصلاح قانون انتخابات پویاتر عمل کنیم
در این نشست علی محمدزاده عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: 16 آذر جریان تأثیرگذاری بر فعالیت جنبش دانشجویی در انقلاب اسلامی ایران است و نیازمند تحلیل و استخراج ویژگیهای حرکت جنبش دانشجویی است.
وی به برخی از ویژگی های جنبش دانشجویی اشاره کرد و گفت: مستقل عمل کردن، عدم وابستگی به احزاب و داشتن فکر در اقدامات و حرکتها از مهمترین ویژگیهای جنبش دانشجویی است.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه جنبش دانشجویی در ایام مختلف با مخالفتهای جدی روبهرو بوده است گفت: با این وجود همواره اقدامات خود را انجام داده و خطشکن بوده است.
محمدزاده با بیان اینکه موضعگیریهای جنش دانشجویی باید همواره معطوف به ایجاد جریان و گفتمانسازی در کشور شود گفت: نگاه جنبش دانشجویی به مسائل به شکل نگاهی اجتماعی است و نه سیاسی صرف.
وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی برآمده از بینش انقلابی است نه شور انقلابی افزود: فعالیت جنبش دانشجویی برعکس برخی از حرکتها که از شور انقلابی ناشی گرفته است کاملا براساس فکر و تحلیل انقلابی بوده است.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در ادامه به برخی از مطالبات جنبش دانشجویی در شرایط فعلی کشور اشاره کرد و گفت: جریان دانشجویی به طرح اصلاح قانون انتخابات انتقادات جدی دارد و به همین دلیل مقابل مجلس تجمع اعتراضآمیزی برگزار کرد.
محمدزاده با بیان اینکه جریان دانشجویی در خصوص این مسئله دارای اتفاق نظر است افزود: اما احساس میکنیم باید در این مسئله پویاتر عمل کنیم.
وی خواستار عکس العمل جدیتر از سوی جنبش دانشجویی در این زمینه شد و تصریح کرد: جنبش عدالت خواه دانشجویی مطالبه خود را در این بخش مطرح کرده است.
این فعال دانشجویی در پاسخ به سوالی در خصوص شعار نقد حکومت آری و نفی حاکمیت هرگز گفت: جمهوری اسلامی ایران شکلی از حکومت است و برگرفته از انقلاب اسلامی ایران است.
محمدزاده با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان یک حکومت، قابل نقد است گفت: اما ما آن را با خطکشی که برآمده از خود انقلاب است نقد و اندازهگیری میکنیم.
وی با اشاره به سخنان رهبری که فرمودهاند مخالفت با نظرات خاص رهبری ضدیت با ولایت فقیه نیست افزود: ما باید با نقد سازندهی جمهوری اسلامی راه را برای پیشرفت کشور هموار سازیم.
جنبش دانشجویی پیاده نظام احزاب سیاسی نیست
مهند حامد مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در این نشست با بیان اینکه جنبش دانشجویی باید همیشه گفتمانساز باشد گفت: باید در این مسیر از نظرات و دیدگاههای امام و رهبر انقلاب استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی نباید هرگز پیادهنظام احزاب سیاسی و تشکلهای سیاسی باشد گفت: البته بسیج دانشجویی افتخار میکند که پیادهنظام رهبر انقلاب و نظام اسلامی است و با هیچ گروهی عهد اخوت نبستهاست.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه جریان دانشجویی باید از سوی روسای دانشگاهها مورد حمایت قرار گیرد گفت: برخی از دانشگاهها برای برگزاری روز دانشجو مجوز به تشکل های دانشجویی ندادند و البته در دانشگاه تهران این مجوز تنها دو روز قبل از روز دانشجو صادر شد که البته با تعطیلی دانشگاهها مصادف شد.
حامد در ادامه ضمن اشاره به طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس گفت: این انتقاد به مجلس نهم وارد است که چرا نمایندگان باید طوری عمل کنند که رهبری مجبور به دادن هزینه شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره نقد حکومت آری نفی حاکمیت هرگز گفت: ما دانشجویان بسیجی هرگز حکومت را نفی نمیکنیم اما برای بهتر شدن شرایط آن را نقد میکنیم.
این فعال دانشجویی با اشاره به فضای سیاسی موجود در دانشگاهها گفت: این فضا نشأت گرفته از دیدگاه روسای دانشگاهها ست.
مردم، مردمسالاری دینی راباگوشت وخون لمس می کنند
در ادامه این نشست علیرضا کریمی عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان با اشاره به سیر تاریخی حرکت جنبش دانشجویی در مسیر انقلاب گفت: جریان دانشجویی در اوایل دهه 70 به گفتمان توجیهگرا روی آورد و در این زمان نقد به یک فرد یا شخص را نقد به کل حاکمیت تعمیم میداد.
وی با بیان اینکه پس از گذشت از این زمان جنبش دانشجویی در اواخر دهه 70 و اوایل 80 ساختار شکن شد و دست به ساختارشکنی میزد گفت: این روند ناشی از سیر گذشته جنبش دانشجویی بود.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه جنبش دانشجویی با شناخت کلی از فضای موجود گفتمان نقد حکومت آری نفی حاکمیت هرگز را پیش روی خود قرار داد گفت: در تفکیک حاکمیت از حکومت جایگاه رهبری و شخص رهبری دارای تفاوت است.
کریمی با بیان اینکه حکومت به عنوان مسئولین و شخصیتهایی هستند که در جایگاه حکومت قرار میگیرند گفت: ما مشکلات را ناشی از حاکمیت نمیبینیم و همیشه نقد خود را به حکومت نیز عنوان داشته ایم.
وی با اشاره به فضای بسته امروز در برخی از دانشگاهها گفت: این به دلیل سیاستزده شدن فضای سیاسی دانشگاهها ناشی از انتخابات 88 است.
این فعال دانشجویی در ادامه با اشاره به سلیقهای عمل کردن برخی از مسئولین و روسای دانشگاهها گفت: فضای بستهای که در برخی از دانشگاهها حاکم است به دلیل اختلاف سلیقههایی است که در بین مسئولین دانشگاهها و روسای دانشگاهها وجود دارد.
کریمی در ادامه با اشاره به تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس گفت: احساس میشود نمایندگان ما در مجلس دید اشتباهی در مورد جمهوریت نظام دارند.
وی با بیان اینکه جمهوریت در نظام مردم سالاری دینی به صورت حقیقی قابل لمس است گفت: مردم این مسئله را با گوشت و خون خود لمس میکنند اما برخی از نمایندگان مجلس فکر میکنند جمهوریت در نظام اسلامی مسئلهای تصنعی و غیرقابل برداشت است.
کریمی ضمن اشاره به موضع اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشگاههای مستقل در این زمینه گفت: با اینکه منکر خدمات و دلسوزیها رئیس مجلس شورای اسلامی نیستیم اما احساس میکنیم ایشان در جایگاه مجلس مدیریتی را برای خود قائلند که با مدیریت رهبری در تعارض است مانند مسئله دانشگاه آزاد که نظر صریح رهبری را به رای گذاشتند.
وی ادامه داد: این مسئله باعث شده است که هر از چندگاهی ایشان اقداماتی را انجام دهند که رهبری مجبور به هزینه دادن از خود شود.
مجلس در خصوص مسائل روز تحلیل قوی از خود ندارد
همچنین مصطفی صابری نجار عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه برخی معتقدند جنبش دانشجویی امروز به خواب رفته است و دیگر پویا نیست گفت: آنهایی که این مسئله را خود عنوان میکنند خود تعریف دقیق و درستی از پویایی ندارند.
وی با اشاره به اینکه جنبش دانشجویی امروز قدری محافظهکار و مصلحتگرا شدهاست عنوان کرد که نمیتوان گفت جنبش دانشجویی امروز دیگر پویا نیست.
عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه در طی این مدت جنبش دانشجویی اقداماتی را انجام داده است گفت: به عنوان مثال در بحث دانشگاه آزاد اسلامی و وقف آن یکی از نمونههایی بود که نشاندهنده پویایی جنبش دانشجویی است.
صابری در ادامه به برخی از مسائل جاری کشور اشاره کرد و گفت: طرح اصطلاح قانون انتخابات امروز در مجلس تصویب شده است و این در حالی است که موضوعات مهمتری در کشور و جامعه وجود دارد.
وی با بیان اینکه اعتقاد ما این است که مجلس با تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات وارد فضایی شده است که باز میخواهند رهبری خود را در این مسئله هزینه کند گفت: آنچه که ما میبینم این است که مجلس در خصوص مسائل روز تحلیل قوی از خود ندارد به طوری که در شرایطی که دغدغه اصلی مردم معیشت و مسائل اقتصادی است بحث طرح اصلاح قانون انتخابات را مطرح میکند.
این فعال دانشجویی افزود: این مسئله و پرداختن به مسائل حاشیهای در مجلس باعث میشود دغدغههای اصلی مردم نادیده گرفته شود.
صابری در انتها با اشاره به بسته بودن فضای سیاسی در برخی از دانشگاهها گفت: این مسئله ناشی از اقدامات مسئولان و مدیران دانشگاهها و ناشی از سلیقهای برخورد کردن آنها با مسائل است.
تجربه شده نمايندگان احزاب 95 درصد زمان خود را صرف در گيري ها و ... حزبي خود کرده و بندگان خدا وقتي براي دادن تحليل قوي پيدا نمي کنند و خدا به اين ملت رحم نمايد!
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.