کد خبر:۲۱۹۱۱۱
گزارش کامل افتتاحیه همایش اساتید و بیداری اسلامی؛

دانشگاهیان برای تاثیر عملی بر بیداری اسلامی نیاز به شبکه‌سازی دارند

همایش اساتید و بیداری اسلامی صبح امروز با حضور 600 اندیشمند داخلی و خارجی در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، همایش اساتید و بیداری اسلامی صبح امروز با حضور 600 اندیشمند داخلی و خارجی در سالن همایش‌های صدا و سیما با سخنرانی علی اکبر ولایتی، رئیس مجمع بیداری اسلامی و صالحی، وزیر امور خارجه و جمعی از اساتید دانشگاه‌های جهان اسلام به سخنرانی پیرامون مسائل جهان اسلام و فرصت های پیش رو پرداختند؛ بخصوص این فرصت پس از جریانات بیداری اسلامی به شدت افزایش یافته است.
 
در این همایش همسر شهید شهریاری نیز به بیان مطالبی پیرامون علم و احتکار پرداخت و در انتهای مراسم افتتاحیه نیز محمد احمدی نژاد، رئیس جمهور سخنرانی کردند.
  
 
 

ولایتی: پیروزی غزه تا حد زیادی مرهون بیداری اسلامی بود

 

علی اکبر ولایتی حضور اساتید جهان اسلام در این اجلاس را فرصت مغتنمی شمرد و گفت: در این اجلاس امیدواریم موضوعات بنیادین بیداری اسلامی از جمله نظریه پردازی در حوزه های مختلف به دور از دسته بندی ها و هیجانات سیاسی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

 

دبیر مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: بیداری اسلامی به مرحله ای از رشد دست یافته که می توان از ورود به مرحله تازه ای از الگوسازی و احیای تمدن اسلامی سخن گفت.

 

وی با بیان اینکه آنچه امروز امت اسلامی بیش از هر چیز نیاز دارد دستیابی به الگوهایی برای حکومت داری است، گفت: استکبار جهانی با ترفندهای مختلف از جمله القایی ناکارآمدی حکومت اسلامی، تصویرسازی منفی و توهین به مقدسات به مسلمان به دنبال تضعیف انگیزه های اعتقاداتی است که محرک اصلی مسلمان است.

 

ولایتی با بیان اینکه  موج بیداری اسلامی با ظهور انقلاب اسلامی و با رهبری امام خمینی(ره) باعث اغاز موج جدیدی از اعتماد به نفس در میان مسلمانان شد، گفت: موج جدید بیداری اسلامی اکنون به مرحله مهم و سرنوشت ساز خود نزدیک شده است حتی جنبش در مراحل مختلف به دولت سازی نزدیک شده است.

 

وی تأکید کرد: پیروزی مقاومت اسلامی در جنگ 8 روزه غزه بخش مهمی از جنبش بیداری اسلامی بود؛ جنگ 8 روزه غزه و پیروزی مقتدرانه مقاومت نشان داد که بیداری اسلامی فضای جدیدی را برای منزوی شدن اسرائیل فراهم کرده است.

 

دبیر مجمع جهانی بیداری اسلامی خاطرنشان کرد: جهان اسلام پس از دوره ای طلایی در صدر اسلام برای قرون متمادی دچار انفعال در برابر سلطه خارجی و استعمار بود، اما امروز با ظهور متفکران نوین اسلامی چاره دردهای خود را در رجوع به اسلام دید.

 

وی بیان اینکه دولت های نوظهور در منطقه علیرغم برخی محدودیت ها از مقاومت غزه حمایت کرده اند، گفت: پیروزی اخیر از بسیاری جهات مدیون تحولات بیداری اسلامی از جمله تحولات و تغییرات در مصر است و به فرموده رهبر معظم انقلاب، این پیروزی ها پایاه راه نیست، بلکه آغاز موفقیت هاست.

 

ولایتی با اشاره به آسیب های بیداری اسلامی گفت: فرقه گرایی، قوم گرایی، انحصارگرایی و توجه به منافع گروهی و ارائه تصویر مخدوش از اسلام و تنگ نظری و گسترش رقابت ها از مهمترین آسیب ها در مقطع کنونی است‬.

 

وی تأکید کرد: مهمترین تلاش دشمنان این است که با بزرگنمایی مشکلات، جنبش بیداری اسلامی را تجربه ای شکست خورده جلوه دهند‬.

 

صالحی: غرب درپی تحریف خاستگاه اصلی بیداری اسلامی ‌است

 

 

 

علی‌اکبر صالحی امروز در مراسم افتتاحیه اجلاس جهانی اساتید دانشگاه‌ها و بیداری اسلامی که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، حضور مردم در صحنه حاکمیت کشورهای منطقه را زمینه‌ای برای پیاده سازی گفتمان اسلامی در برابر گفتمان سکولار خواند.

وی با بیان اینکه نسل طرفدار غرب در خاورمیانه دچار تحولات جدی به ضرر استکبار شده است، تاکید کرد: نظام سلطه تلاش می‌کند با سیاست‌های نیابتی و حمایت از برخی کشورهای منطقه بر موج تحولات سوار شده و تحولات را به نفع خود مدیریت کند.

وزیر خارجه کشورمان افزود: اما روند بیداری اسلامی تاثیر خود را بر موازنه قدرت در منطقه بر جای گذاشته و بر تحولات بین‌المللی شتاب روزافزونی بخشیده است.

صالحی با بیان اینکه موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات منطقه مبتنی بر عدم مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر است، گفت: ما در تقویت نقش واقعی مردم در این تحولات و ضرورت توجه حکومت‌ها بر مطالبات مردم تاکید داریم.

وی افزود: رصد تحرکات غربی در قبال تحولات خاورمیانه، حاکی از توطئه‌ای پنهان جهت تحریف خاستگاه اصلی حرکت‌های مردمی از یک سو و مقابله با اسلام‌گرایی ناشی از مطالبات آزادی‌خواهانه از سوی دیگر است.

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: نظام سلطه تلاش می‌کند در این راستا ارزش‌های اسلامی را کمرنگ جلوه داده و مفاهیم غربی را جایگزین آن کند و حتی در این جهت گاهی سطح خواسته‌های مردم را به مطالبات معیشتی و اقتصادی تقلیل دهد.

صالحی در ادامه با بیان اینکه در فضای تحولات منبعث از بیداری اسلامی نقش بنیادین اندیشمندان و فرهیختگان بر کسی پوشیده نیست، تاکید کرد: اساتید دانشگاه می‌توانند در این شرایط در ارائه چهره‌ای واقعی از خواسته‌های مردم و ماهیت حرکت آنها بیش از هر زمان دیگری تاثیرگذار باشند.

وی با اشاره به تحولات سوریه از برخورد گزینشی غرب با تحولات منطقه انتقاد و تصریح کرد: معارضین اصلی و واقعی سوریه معتقد به گفت‌وگوهای ملی هستند، اما تروریست‌ها همزمان مردم و دولت را هدف حملات مسلحانه خود قرار داده‌اند.

وزیر خارجه کشورمان همچنین یادآور شد: ایران طرح جامعی را برای برون‌رفت از بحران سوریه به طرف‌های مختلف از جمله فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه و وزرای خارجه کشورهای ترکیه، مصر، سوریه، عربستان و روسیه ارائه کرده که توقف خشونت‌ها و گفت‌وگوهای ملی از مفاد اصلی آن است.

 

محمدادیب: غرب نتوانسته بین عدالت و بی‌عدالتی تمایز قائل شود
 
دکتر محمدادیب در این همایش گفت: آیت‌الله خمینی که رهبری انقلاب ایران را برعهده داشت جهان اسلام را بیدار کرد و به جهان یادآوری کرد که چه ظرفیت‌های در اختیار دارد.

وی افزود: بعد از پیامبر اسلام(ص) و پس از 1400 سال، نهضت ایران اولین نهضت در جهان اسلام بود که مسلمانان را به هویت اصلی و فرهنگ خود بازگرداند.

محمدادیب در ادامه گفت: پس از انقلاب اسلامی ایران به همان صورت که همه کشورها بیدار شدند، غرب نیز از پا ننشست و فعالیت‌های خود را گسترش داد.

این استاد دانشگاه هندوستان گفت: اگرچه غرب در صنعت و فناوری پیش رو است، اما نتوانسته بین عدالت و بی‌عدالتی تمایز قائل شود، در حالی که اسلام برای تمام بخش‌های جامعه حتی خانواده و غیره نیز ایده دارد.

وی با اشاره به اینکه جهان غرب از مذهب و دین غافل بوده است، تاکید کرد: غرب همواره در تلاش برای گسترش جنگ در جهان و استعمار جهان اسلام داشته است.

محمدادیب افزود: غرب همواره تلاش می کرده تا به بهانه مدرنیته، جهان اسلام را تحت سلطه قرار دهد.

این استاد دانشگاه هند با اشاره به نقش امام خمینی (ره) در بیداری جهان اسلام گفت: اسلام دین صلح و برادری است.

وی ادامه داد: یهودیان و آمریکایی‌‌ها سعی می‌کنند نظام سرمایه‌داری را در جهان مستقر کنند و تفکرات صهیونیستی را گسترش دهند.

محمد ادیب با بیان اینکه در دهه‌های اخیر جهان غرب به دنبال تحلیل ارزش‌ها و ایده‌های خود بوده است، گفت: ما در حالی‌که دارای بیشترین ارزش‌ها هستیم، امروز شاهد گسترش سریع اسلام و ارزش‌های اسلامی هستیم.

این استاد دانشگاه هندوستان با اشاره به واقعه 11 سپتامبر گفت: آمریکا سعی دارد به جهان بقبولاند که ارزش‌های انسانی در غرب نهفته است، اما هیچ گاه نتوانسته توضیح دهد که این مقدار زیاد کشته و بی‌خانمان در عراق و افغانستان از چه رو است.

وی با اشاره به اینکه امروز آمریکایی‌ها به عنوان اینکه چند تروریست را بکشند منطقه را به آتش کشیده‌اند، تصریح کرد: آمریکا غافل از این است که چه کسی به مردم این مناطق کمک می‌کند تا فرزندانشان آموزش ببینند و زندگی‌شان آسایش داشته باشد.
محمدادیب با اشاره به نحوه شکل‌گیری کشور آمریکا با بیان اینکه آمریکا با کشتن مردم بومی قاره آمریکا و آفریقا بنا شده است، تاکید کرد: پس از جنگ جهانی دوم آمریکایی‌ها تمام تلاش خود را کردند تا بر جهان سلطه یابند.

این استاد دانشگاه هندوستان با اشاره به نقض حقوق بشر در آمریکا و جهان گفت: امروز مقاومت مسلمانان در جهان نشان داده مسلمانان بیش از هر روز دیگر بیدار و هوشیار هستند.
 
منیر شفیق: مقاومت فلسطین در جنگ 8 روزه از حمایت مصر و ایران برخوردار بود
 
 
محمد شفیق از کشور فلسطین در همایش «اساتید و بیداری اسلامی» گفت: امروز با توجه به اینکه سیاست کشورهای میانه‌روی عرب با شکست مواجه شده ما شاهد پیروزی‌هایی بودیم که فلسطین و لبنان در رابطه با رژیم صهیونیستی داشتند.
 
وی در ادامه افزود: اکنون شاهد اختلالات و آشوب‌هایی در کشورهای مختلف قبل از وقوع بیداری اسلامی بودیم و امروز شاهد پیروزی مستضعفین بر استثمارگران و رژیم‌های سلطه‌طلب هستیم.
 
منیر شفیق با بیان اینکه آمریکا و بعضی کشورها در تلاشند تا طرح خاورمیانه بزرگ را عملی کنند، گفت: بزرگ‌ترین چالش اختلافات و شکاف‌هایی است که ممکن است ما دچار آن شویم.
 
این فعال فلسطینی با آرزوی اینکه اختلافات به پایان رسد، گفت: کشورهایی که در آنها بیداری اسلامی پیروز شده باید بدانند جهان اسلام همواره باید آماده جنگ باشند.
 
وی در ادامه افزود: امید است که امروز حماس و همه گروه‌های فلسطینی بر علیه رژیم صهیونیستی با هم متحد شوند.
 
منیر شفیق در پایان به حمایت مصر و ایران از مقاومت فلسطین اشاره کرد و گفت: این پیروزی که علی‌رغم اختلافات و مشکلات در مصر حاصل شد، نشان می‌دهد که مقاومت همیشه پیروز است.
 
فیاض: ایران تکیه‌گاه استراتژیک حرکت‌های حق‌طلبانه است
 
علی فیاض از کشور لبنان به عنوان سخنران بعدی این همایش با بیان اینکه آنچه در این سخنرانی بیان می‌کنم از جهت احساس مسئولیت برادرانه است، گفت: کشورهای مختلف که دست به حرکت‌های متفاوت می‌زنند باید بدانند که ما باید 3 عنصر را که در تحولات دخیل بوده مدنظر قرار دهیم 1. مردم که حضورشان بسیار سرنوشت‌ساز است 2. محیط راهبردی و استراتژیک که امروز کشورها در قبال اسرائیل پیدا کرده‌اند و 3. آمریکا با توجه به تحولاتی که شاهد آن بوده‌ایم تاثیرش در جهان کمرنگ شده است.
 
وی در ادامه افزود: با توجه به برداشت‌هایی که از بیداری اسلامی داریم می‌توان دو عامل را در آن بسیار موثر دانست؛ اول اینکه پیروزی‌ها و دستاوردهای جوامع عربی می‌تواند برای دیگران مورد اهتمام و توجه قرار گیرد و دوم اینکه پایداری و مقاومت در برابر صهیونیست‌ها به حرکت‌هایی در جهت بیداری اسلامی می‌تواند کمک کند.
 
این استاد دانشگاه لبنان با تاکید بر اینکه امروز ما باید مولفه‌های جامعه انقلابی را تبیین و مشخص کنیم، گفت: از وظایف ما تاکید بر ضرورت و نهادینه کردن وحدت گروه‌های مختلف در همه کشورها است.
 
به تحولات سوریه نباید نگاه قومی و طایفه‌ای داشت
 
علی فیاض در ادامه افزود: نکته‌ای که لازم است به آن اشاره کنم تحولات سوریه است ما درباره تحولات سوریه نباید نگاه قومی و طایفه‌ای داشته باشیم.
 
وی در ادامه گفت: علاقه‌مندی ما باید در این رابطه باشد که سوریه موقعیت راهبردی در جهان اسلام دارد و چگونه می‌توان وضعیتی که امروز با آن مواجه‌ایم را به صورت مسالمت‌آمیز حل کنیم و جایگاه سوریه را احیا نماییم.
 
استاد دانشگاه لبنان در ادامه با اشاره به اینکه هر حرکتی که مردمی است، مشروع می باشد، افزود: باید در نظر داشته باشیم که در هر انقلابی اکثریت مردم خواهان چه چیزی هستند.
 
علی فیاض ادامه داد:‌ باید بدانیم که کشورهای بیگانه‌ درصدد حضور در کشورهایی هستند که حرکت‌های مردمی در آنها ایجاد شده است.
 
وی به سه دستاورد بیداری اسلامی اشاره کرد و آنها را اینگونه برشمرد: حضور عملی مردم با وجود آگاهی آنان به نمونه‌های مقاومت در لبنان و فلسطین، تعیین سطح مقابله ما با اسرائیل و توجه دادن نیروهای اصیل مردمی به عوامل تثبیت موقعیت انقلاب‌ها در کشورها.
 
استاد دانشگاه لبنان در پایان با تاکید بر اینکه ایران تکیه‌گاه استراتژی و راهبردی حرکت‌های حق‌طلبانه است، گفت: باید تلاش کنیم دست هم‌پیمانی را با ایران بفشاریم.
 
عبدالحمید البشری: جنگ آتی جنگ اراده تسلیم و اراده مقاومت است
 
عبدالحمید البشری در این همایش گفت: بیداری اسلامی امروز هویت واقعی خود را تثبیت کرده و اندیشه‌ها را گشوده است.
 
وی در ادامه افزود: ما باید بدانیم بیداری اسلامی چه ملزوماتی دارد و مفاهیم اصلی این بیداری چیست.
 
استاد دانشگاه سودان در همین راستا بر نقش اساسی در احیای اسلامی و بازگشت مسلمانان به هویت خود اشاره کرد و گفت: امروز اساتید دانشگاه نقش موثری در روش‌مندسازی افکار و مردم و رویارویی آنها با استعمار دارند.
 
عبدالحمید البشری در ادامه به فعالیت‌های مسلمانان در دانشگاه‌های سودان اشاره کرد و گفت: در این دانشگا‌ه‌ها دروس رو به اسلامی شدن می‌روند.
 
وی در ادامه به بمباران کارخانه یرموک توسط رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: اسرائیل با این حرکت خود اوج بی‌شرمی خود را نشان داد.
 
استاد دانشگاه سودان ادامه داد: روابط سودان و ایران خط قرمز ملت سودان است، چرا که ایران نماد مقاومت در جهان است و ما همواره در جهت تحکیم روابط با ایران قدم بر می‌داریم.
 
عبدالحمید البشری در پایان گفت: ‌موشک‌هایی که اسرائیل را به لرزه در آورد نشان‌دهنده قدرت ایران بود و نشان داد که جنگ آتی جنگ اراده‌ها است؛ اراده تسلیم و اراده مقاومت.

  

قاسمی: احتکار علم و تحریم، ابزار غرب برای آسیب به نظام‌های اسلامی است

 

 

بهجت قاسمی امروز در اجلاس اساتید دانشگاه‌ها و بیداری اسلامی که در سالن همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است، احتکار علم و تحریم محصولات صنعتی را ابزار غرب برای استعمار، استثمار و استبداد دانست و گفت: آنها این ابزارها را به کار می‌گیرند تا به نظام‌های اسلامی آسیب برسانند.

همسر شهید شهریاری که یکی از اعضای هیئت رئیسه اجلاس می باشد، با بیان اینکه به عنوان عضوی از جامعه دانشگاهی ایران شاهد زنده‌ای از جنایت‌های تروریستی غرب هستم، تصریح کرد: حرکات ناجوانمردانه و تروریستی، تنها به شهید شهریاری محدود نشد و دیگر دانشمندان هسته‌ای ایران نیز از تیر عداوت تروریست‌ها در امان نماندند.

وی با اشاره به اینکه آثار جراحت تروریست‌ها بر جای جای بدن من مشهود است، گفت: جراحات جسمی اندکی التیام یافته، اما جراحتی بزرگ بر قلبم نقش بسته که ناشی از فقدان شهید شهریاری است.

قاسمی با بیان اینکه باید با همفکری، هم‌اندیشی و همدلی از اختلافات قومی، نژادی و جغرافیایی دست کشید، گفت: بیایید مشترکات‌مان را عرضه کنیم تا برای رهایی بشریت از بداخلاقی‌ها و بدکرداری‌های علمی زورگویان راهکاری بیابیم.

 

احمدی نژاد: بیداری اسلامی یعنی بیداری از جنس اسلامی

 

محمود احمدی‌نژاد امروز در همایش اساتید دانشگاه ها و بیداری اسلامی در سالن همایش های صدا و سیما با بیان اینکه عنوان اجلاس شما بسیار برجسته و مهم است، گفت: تردید نداریم که هر چه خیر و نیکی است از ناحیه علم، معرفت و دانش است.
  
وی افزود: اگر بنا باشد اتفاق مثبتی در عالم بیفتد باید از ناحیه عالمان، دانشمندان و از طریق ارتقای دانش و علم باشد.
  
رئیس جمهور با اشاره به نقش یگانه و برجسته عالمان، دانشمندان و استادان افزود: بیداری اسلامی در این مسئله عنوان بسیار مهمی است.
  
احمدی‌نژاد با بیان اینکه بیداری به این معنی نیست که کسانی در خواب جسمانی هستند و می‌خواهیم آنها را بیدار کنیم، افزود: آیا منظور این است که مردم نسبت به مسائل سیاسی بیدار شوند که شرایط تغییر کند یا اینکه مردم نسبت به مسائل اقتصادی بیدار شوند که شرایط عوض شود.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه هدایت جز بر بستر محبت و عشق نیست، گفت: محال است که با اجبار بتوان کسی را هدایت کرد؛ با اجبار می‌شود از سقوط جلوگیری کرد، اما برای هدایت و بالا بردن نیازمند محبت و عشق هستیم.
 
 وی با اشاره به اینکه همه آزادی در سایه عبودیت است، یادآور شد: عبودیت یعنی انسان از همه گرایش‌های زمینی و پایینی تخلیه شود و همه گرایش‌های وی به سمت خدا و تسلیم در برابر خدا باشد.
 
 احمدی نژاد تاکید کرد: تنها راه آزادی حقیقی عبودیت است؛ عبودیت نباشد آزادی مفهومی ندارد.
  
رئیس جمهور با اشاره به حاکمیت انسان‌های عادل و صالح گفت: جامعه انسانی منهای حکومت یعنی هرج و مرج و سقوط؛ تحقق عدالت و آزادی در سایه حاکمیت انسان‌های آزاده، عادل و صالح است.
  
وی با طرح این سوال که این حاکمیت تا چه اندازه می‌تواند عدالت را برپا کند، یادآور شد: در این صورت عدالت به میزانی که مردم طالب آن باشند، پیاده خواهد شد؛ به میزانی که حاکمان از عدالت و عشق و آزادی بهره برده‌اند.
  
رئیس دوره‌ای جنبش غیرمتعهدها با بیان اینکه همه پیامبران آمده‌اند که بشریت را به عشق و عدالت دعوت کنند، خاطرنشان کرد: هر چقدر جامعه انسانی مطالعه عمیق‌تری نسبت به عشق، عدالت و آزادی داشته باشد، به همان میزان حاکم خواهد شد.
  
احمدی نژاد با اشاره به اینکه مهمترین ماموریت پیامبران بیدار کردن انسان‌ها و زنده کردن شیرینی عشق، عدالت و آزادی در کام انسان‌هاست، یادآور شد: حاکمان نیز به اندازه‌ای می‌توانند عدالت را برقرار کنند که در درون خود عادل، عاشق و آزاده باشند.
  
وی با بیان اینکه همه عشق، آزادی و عدالت را کسی که در اوج عشق،‌ آزادی و عدالت است، می‌تواند پیاده کند، تصریح کرد: ما اسم این مفهوم را انسان کامل می‌گذاریم؛ پیامبر ما یک انسان کامل بود.
  
رئیس جمهور با بیان اینکه بیداری اسلامی یعنی بیداری از جنس اسلامی، گفت: خدای متعال برای یاری انسان‌ها در این سیر بی‌انتها جز اسلام نفرستاده است؛ تنها دینی که خدا از آدم تا خاتم فرستاده، اسلام است.
  
احمدی نژاد با اشاره به اینکه مگر می‌شود خدا برای هدایت نوع انسان که در همه عالم واحد است، دو هدایت گوناگون و متفاوت بفرستد، ادامه داد: این مسئله محال است؛ زیرا یک دین و یک هدایت وجود دارد.
  
وی با اشاره به اینکه اسلام از کجا آمد که انسان‌ها را به فطرت الهی خودشان برگرداند، خاطرنشان کرد: اسلام برای عرب‌ها نیامد که بقیه عجم شوند، خطاب اسلام بشری و برای همه انسان‌ها است.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه اسلام مرزی ندارد، ادامه داد: وقتی ما می‌گوییم اسلام مرزی ندارد، برخی فکر می‌کنند ما بعنوان مسلمان باید در همه جای دنیا حاکم شویم که این برداشت بدخواهان اسلام است؛ زیرا هر کس در هر جای جهان به فطرت الهی خود برگردد، مسلمان می‌شود.
  
احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه بیداری اسلامی متعلق به همه بشریت است، تصریح کرد: مسلمان نمی‌تواند جهانی فکر نکند، مسلمانی که طایفه‌ای بیاندیشد، مسلمان نیست.
  
وی تاکید کرد: همان مقدار که دلمان برای ملت فلسطین و غزه می‌سوزد، باید از ظلمی که در آفریقا و آمریکای لاتین وجود دارد نیز ناراحت باشیم.
  
رئیس جمهور با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند وقتی ما می‌گوییم بیداری اسلامی، یک نگاه قومی و تعصبی داریم، گفت: وقتی دعوت به بیداری می‌کنیم به این معنی نیست که همه باید بیایند و زیر حاکمیت ما قرار گیرند؛ ما اگر بخواهیم حتی مسلمانان را نجات دهیم باید نگاهمان جهانی شود؛ زیرا نمی‌توانیم با نگاه جغرافیایی کاری کنیم.
  
احمدی نژاد با اشاره به اینکه دشمنان بشریت همه مفاهیم‌شان مانند دموکراسی و حقوق بشر را جهانی کرده‌اند، تصریح کرد: ما باید دلمان برای مردم آمریکا و اروپا هم بسوزد؛ زیرا آنها هم اسیر حاکمان ناصالح هستند.
  
وی در پایان با اشاره به اینکه نقطه مشترک همه انسان‌ها رسیدن به قله کمال و حاکمیت کامل عدالت است، تاکید کرد: این امر زمانی محقق خواهد شد که یک انسان کامل بر جامعه بشری حاکم شود.
 
رئیس قوه مجریه تاکید کرد: بخش عمده مشکلات جهان از ناحیه کسانی است که به مسائل سیاسی و اقتصادی مسلط هستند.
  
احمدی‌نژاد با بیان اینکه مشکل بشر در طول تاریخ غفلت از حقیقت تاریخی خود است، خاطرنشان کرد: انسان بالاترین مخلوق خداست و همه پیامبران برای بیداری آمده‌اند، بنابراین بیداری یعنی انسان نسبت به حقیقت خودش آگاهی و احاطه پیدا کند.
  
وی با بیان اینکه کسی که خودش را فراموش کرده است زندگی، اصلاح و کمال برای او چه معنایی دارد، تصریح کرد: تمام این مفاهیم برای او بی‌معناست؛ ریشه مشکلات در طول تاریخ، فراموشی خود انسان بوده است.
  
رئیس جمهور با بیان اینکه همه همت شیطان بر آن بوده که انسان‌ها خودشان را فراموش کنند، خاطرنشان کرد: ظلم‌ها، طغیان‌ها استکبار، جنگ، مسئله فلسطین، غارت‌های سیستماتیک از ثروت ملت‌ها، استعمار و زورگویی‌ها به خاطر آن است که عده‌ای حقیقت انسانی خود را فراموش کرده‌اند.
  
احمدی‌نژاد با طرح این سوال که حقیقت انسانی چیست، ادامه داد: ‌انسان مهم‌ترین موجود عالم و آیینه خداست و باید تجلی خدا در عالم هستی شود.
 
وی با بیان اینکه انسان می تواند به جایی برسد که هر کس به او نگاه کرد خدا را ببیند، یادآور شد: انسان ظرف معرفی خداست؛ همه صفات و اسمای الهی در فطرت الهی انسان متجلی است و استعداد الهی شدن در تک تک انسان‌ها نهاده شده است.
  
رئیس قوه مجریه با اشاره به اینکه انسان می‌تواند از پایین‌ترین مراتب و ارزش‌های انسانی تا مقام خلیفة‌اللهی در عالم بالا برود و جانشین خدا در عالم هستی شود، تصریح کرد: جانشین یعنی با اصل شباهت دارد و دارای بخشی یا تمام اختیارات و توانمندی‌های اصل است.
  
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه انسان می تواند و باید به جایی برسد که جز خلق خودش، همه اسمای الهی را به تجلی برساند، یادآور شد:انسان تجلی علم، حکمت، قدرت و رأفت خدا شود.
  
وی با بیان اینکه نقطه اصلی اختلاف ما با مستکبران به تعریف از انسان برمی‌گردد، گفت: اگر تعریف از انسان اصلاح شود بقیه مسائل به تبع آن اصلاح می‌شود.
  
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اولین گام در اصلاح جهان اصلاح انسان‌هاست و اولین گام در اصلاح انسان‌ها اصلاح باور و نگاه انسان‌ها به خودشان است، گفت: همه مأموریت انسان در عالم مادی این است که خود را از خاک بالا بکشد.
  
احمدی نژاد با اشاره به اینکه همه زندگی انسان، زندگی چندین ساله در این دنیا نیست، گفت: زندگی انسان قبل از این زمان بوده و بعد از آن نیز هست؛ انسان ابدی است و به همان دلیل که ابدی است از این دنیا برای فرصت جهش و کمال استفاده می‌کند.
  
وی تاکید کرد: نقطه مقابل این اندیشه، اندیشه مادی است که نقطه تمرکز آن در معرفی انسان بر اساس شهوات، خودخواهی‌ها، سلطه‌طلبی‌ها، خودپرستی‌ها و دنیاپرستی‌هاست.
  
رئیس جمهور با اشاره به اینکه همه دنیا بستر کمال انسان است، یادآور شد: انسان باید خود را بالا بکشد، اما برای اینکه خود را بالا بکشد نیازمند چند عامل است.
  
احمدی‌نژاد آزادی را اولین عامل عنوان کرد و ادامه داد: خدا انسان را آزاد خلق کرده است، بنابراین انتخاب‌های انسان زمانی ارزش دارد که آزادانه باشد.
 
وی با بیان اینکه بهترین انتخاب‌ها در شرایط اکراه فاقد ارزش است؛ چون کمال آفرین نیست، گفت: زمانی اقدامات ما کمال آفرین است که با انتخاب آزاد همراه باشد.
  
رئیس جمهور گفت: اگر بهترین اعمال از روی اجبار و اکراه انجام شود، کمکی بر تعالی انسان نخواهد کرد.
  
احمدی نژاد خاطرنشان کرد: آزادی عبور از حجاب‌ها و غل ‌و زنجیرهاست، بنابراین باید از قومیت، نژاد، ملیت و خود عبور کنیم.
 
 وی عدالت را عامل دوم دانست و تصریح کرد: عدالت بستر کمال و اعتلای روح انسان است، بنابراین هر موجودی در این عالم در شرایط عادلانه رشد خواهد کرد.
  
رئیس جمهور با طرح این سوال که چرا ما با ظلم و اشغالگری مخالف هستیم، گفت: ظلم و اشغالگری شرایط را ناعادلانه می‌کند؛ ظلم هم ظالم را از مسیر کمال ساقط می‌کند و هم مانع کمال دیگران می شود.
  
احمدی نژاد عشق و محبت را به‌عنوان عامل سوم معرفی و تصریح کرد: انسان و خدا یعنی عشق؛ به این ترتیب خلق انسان بر اساس عشق بوده و محال است کسی از موضع کینه به جایی برسد.
   
رئیس جمهور با بیان اینکه هدایت جز بر بستر محبت و عشق نیست، گفت: محال است که با اجبار بتوان کسی را هدایت کرد؛ با اجبار می‌شود از سقوط جلوگیری کرد، اما برای هدایت و بالا بردن نیازمند محبت و عشق هستیم.
  
وی با اشاره به اینکه همه آزادی در سایه عبودیت است، یادآور شد: عبودیت یعنی انسان از همه گرایش‌های زمینی و پایینی تخلیه شود و همه گرایش‌های وی به سمت خدا و تسلیم در برابر خدا باشد.
  
احمدی نژاد تاکید کرد: تنها راه آزادی حقیقی عبودیت است؛ عبودیت نباشد آزادی مفهومی ندارد.
  
رئیس جمهور با اشاره به حاکمیت انسان‌های عادل و صالح گفت: جامعه انسانی منهای حکومت یعنی هرج و مرج و سقوط؛ تحقق عدالت و آزادی در سایه حاکمیت انسان‌های آزاده، عادل و صالح است.
  
 وی با طرح این سوال که این حاکمیت تا چه اندازه می‌تواند عدالت را برپا کند، یادآور شد: در این صورت عدالت به میزانی که مردم طالب آن باشند، پیاده خواهد شد؛ به میزانی که حاکمان از عدالت و عشق و آزادی بهره برده‌اند.
  
رئیس دوره‌ای جنبش غیرمتعهدها با بیان اینکه همه پیامبران آمده‌اند که بشریت را به عشق و عدالت دعوت کنند، خاطرنشان کرد: هر چقدر جامعه انسانی مطالعه عمیق‌تری نسبت به عشق، عدالت و آزادی داشته باشد، به همان میزان حاکم خواهد شد.
  
احمدی نژاد با اشاره به اینکه مهمترین ماموریت پیامبران بیدار کردن انسان‌ها و زنده کردن شیرینی عشق، عدالت و آزادی در کام انسان‌هاست، یادآور شد: حاکمان نیز به اندازه‌ای می‌توانند عدالت را برقرار کنند که در درون خود عادل، عاشق و آزاده باشند.
  
وی با بیان اینکه همه عشق، آزادی و عدالت را کسی که در اوج عشق،‌ آزادی و عدالت است، می‌تواند پیاده کند، تصریح کرد: ما اسم این مفهوم را انسان کامل می‌گذاریم؛ پیامبر ما یک انسان کامل بود.
  
رئیس جمهور با بیان اینکه بیداری اسلامی یعنی بیداری از جنس اسلامی، گفت: خدای متعال برای یاری انسان‌ها در این سیر بی‌انتها جز اسلام نفرستاده است؛ تنها دینی که خدا از آدم تا خاتم فرستاده، اسلام است.
  
احمدی نژاد با اشاره به اینکه مگر می‌شود خدا برای هدایت نوع انسان که در همه عالم واحد است، دو هدایت گوناگون و متفاوت بفرستد، ادامه داد: این مسئله محال است؛ زیرا یک دین و یک هدایت وجود دارد.
  
وی با اشاره به اینکه اسلام از کجا آمد که انسان‌ها را به فطرت الهی خودشان برگرداند، خاطرنشان کرد: اسلام برای عرب‌ها نیامد که بقیه عجم شوند، خطاب اسلام بشری و برای همه انسان‌ها است.
  
رئیس جمهور با بیان اینکه اسلام مرزی ندارد، ادامه داد: وقتی ما می‌گوییم اسلام مرزی ندارد، برخی فکر می‌کنند ما بعنوان مسلمان باید در همه جای دنیا حاکم شویم که این برداشت بدخواهان اسلام است؛ زیرا هر کس در هر جای جهان به فطرت الهی خود برگردد، مسلمان می‌شود.
  
احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه بیداری اسلامی متعلق به همه بشریت است، تصریح کرد: مسلمان نمی‌تواند جهانی فکر نکند، مسلمانی که طایفه‌ای بیاندیشد، مسلمان نیست.
  
وی تاکید کرد: همان مقدار که دلمان برای ملت فلسطین و غزه می‌سوزد، باید از ظلمی که در آفریقا و آمریکای لاتین وجود دارد نیز ناراحت باشیم.
  
رئیس جمهور با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند وقتی ما می‌گوییم بیداری اسلامی، یک نگاه قومی و تعصبی داریم، گفت: وقتی دعوت به بیداری می‌کنیم به این معنی نیست که همه باید بیایند و زیر حاکمیت ما قرار گیرند؛ ما اگر بخواهیم حتی مسلمانان را نجات دهیم باید نگاهمان جهانی شود؛ زیرا نمی‌توانیم با نگاه جغرافیایی کاری کنیم.
 
احمدی نژاد با اشاره به اینکه دشمنان بشریت همه مفاهیم‌شان مانند دموکراسی و حقوق بشر را جهانی کرده‌اند، تصریح کرد: ما باید دلمان برای مردم آمریکا و اروپا هم بسوزد؛ زیرا آنها هم اسیر حاکمان ناصالح هستند.
  
وی در پایان با اشاره به اینکه نقطه مشترک همه انسان‌ها رسیدن به قله کمال و حاکمیت کامل عدالت است، تاکید کرد: این امر زمانی محقق خواهد شد که یک انسان کامل بر جامعه بشری حاکم شود.
 

 

استاد دانشگاه نیجریه: دانشگاهیان برای تاثیر عملی بر بیداری اسلامی نیاز به شبکه‌سازی دارند


دکتر تاج الدین از اساتید برجسته دانشگاه نیجریه در افتتاحیه اجلاس اساتید دانشگاه‌ها و بیداری اسلامی جمهوری اسلامی ایران را انگیزه‌ای برای ملت‌های مسلمان خواند.

 

وی با اشاره به اینکه ایران علی‌رغم مشکلات و بحران‌هایی که با آن مواجه است، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در علوم و تکنولوژی داشته، تصریح کرد: بیداری اسلامی از ایران شروع شده و به لطف خدا به سراسر جهان و آفریقای سیاه گسترش می‌یابد.

استاد دانشگاه نیجریه با اشاره به اینکه بیداری اسلامی در کنار دستاوردها چالش‌های فراوانی دارد، گفت: مسلمانان بی‌تفاوت مخالفت‌ها از درون و فشارها از بیرون از جمله این چالش‌هاست اما همانطور که پیامبر اسلام(ص) در اجرایی رسالت خود پیروز شد ما نیز با الهام از وی و کفار و ظالمین پیروز خواهیم شد.

 

وی با اشاره به اینکه ما معلمین در کلاس‌ها، کتابخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها برای رسیدن به اهدافمان از خودمان شروع کنیم، تاکید کرد: ما به عنوان رهبران عقیدتی مردم و نخبگان کشورهایمان نباید این ظرفیت‌ها را از دست بدهیم چرا که در غیر این صورت تاثیری در روند تحولات نخواهیم داشت.

  

تاج الدین در ادامه بیان داشت که ما نیاز به شبکه‌سازی و اتحاد به صورت افقی و عمودی و در تمام سطوح بین دانشجویان، اساتید، محققین و دولت‌ها داریم و در این صورت اثرات مثبت و عملی جدی در بیداری اسلامی خواهیم داشت.

وی در پایان تاکید کرد: ما باید از اسلام به عنوان ابزاری برای پیشرفت کارمان استفاده کنیم.

 

استاد تاجیکستان: ملت‌ها در تحولات منطقه بی‌نیاز ازایران نیستند


استاد برجسته تاجیکستانی گفت: کشورهای منطقه که در مسیر انقلاب قرار دارند، نباید فکر کنند که بی‌نیاز از جمهوری اسلامی هستند.


محی الدین کبیری در این همایش تاکید کرد: ملت‌های منطقه نباید به این فکر باشند که در مسیر خود بی‌نیاز از جمهوری اسلامی هستند.

وی با اشاره به اینکه امروز انقلاب‌های منطقه چالش‌های متعددی پیش روی خود دارند، تاکید کرد: بردران مصری و انقلابیون دیگر کشورها باید در شرایط کنونی در کنار ایران باشند.

کبیری با اشاره به تلاش‌های بیگانگان برای به انحراف کشیدن مسیر انقلاب‌ها گفت: مسیر این انقلاب‌ها هنوز مشخص نیست و حفظ انقلاب‌ها ولی ارمغان آن به ملت‌های دیگر، مهمترین مسئله است.

استاد دانشگاه تاجیکستانی در پایان با اشاره به جنگ اخیر غزه تصریح کرد: نقش ایران در پیروزی مردم غزه بسیار مهم بود و این قضیه نشان داد که فلسطین در این مراحل می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد.

 

استاد دانشگاه عراق: دانشگاهیان در قبال بیداری اسلامی نباید تنها به تئوری اکتفا کنند


ادنان سراج در افتتاحیه اجلاس اساتید دانشگاه‌ها و بیداری اسلامی گفت: انقلاب‌های بزرگ نیاز به درک استراتژیک و رهبرانی دارد که مسائل و جزئیات اوضاع ملت‌ها را بشناسند.

وی با بیان اینکه ما دانشگاهیان نباید تنها به تئوری اکتفا کنیم، تأکید کرد: به دلیل مخالفت غرب با بیداری اسلامی نیاز به آگاهی و خط مشی روشن داریم و باید نقطه اشتراک بین همه بیداری‌ها در جهان اسلام را مدنظر قرار دهیم.

این استاد برجسته عراقی با اشاره به اینکه در کشور عراق با وجود همه مشکلات نسبت به بیداری اسلامی امیدواری وجود دارد، گفت: مردم عراق در این مسیر پیشرو بوده‌اند.

ادنان سراج با بیان اینکه مردم عراق به دعوت امام خمینی (ره) لبیک گفته‌اند، بیان داشت: شهید صدر و دیگر شهدای عراق با لبیک به این دعوت امام و در راه بیداری اسلامی جان خود را از دست داده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار