ولایتی: پیروزی غزه تا حد زیادی مرهون بیداری اسلامی بود
علی اکبر ولایتی حضور اساتید جهان اسلام در این اجلاس را فرصت مغتنمی شمرد و گفت: در این اجلاس امیدواریم موضوعات بنیادین بیداری اسلامی از جمله نظریه پردازی در حوزه های مختلف به دور از دسته بندی ها و هیجانات سیاسی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
دبیر مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: بیداری اسلامی به مرحله ای از رشد دست یافته که می توان از ورود به مرحله تازه ای از الگوسازی و احیای تمدن اسلامی سخن گفت.
وی با بیان اینکه آنچه امروز امت اسلامی بیش از هر چیز نیاز دارد دستیابی به الگوهایی برای حکومت داری است، گفت: استکبار جهانی با ترفندهای مختلف از جمله القایی ناکارآمدی حکومت اسلامی، تصویرسازی منفی و توهین به مقدسات به مسلمان به دنبال تضعیف انگیزه های اعتقاداتی است که محرک اصلی مسلمان است.
ولایتی با بیان اینکه موج بیداری اسلامی با ظهور انقلاب اسلامی و با رهبری امام خمینی(ره) باعث اغاز موج جدیدی از اعتماد به نفس در میان مسلمانان شد، گفت: موج جدید بیداری اسلامی اکنون به مرحله مهم و سرنوشت ساز خود نزدیک شده است حتی جنبش در مراحل مختلف به دولت سازی نزدیک شده است.
وی تأکید کرد: پیروزی مقاومت اسلامی در جنگ 8 روزه غزه بخش مهمی از جنبش بیداری اسلامی بود؛ جنگ 8 روزه غزه و پیروزی مقتدرانه مقاومت نشان داد که بیداری اسلامی فضای جدیدی را برای منزوی شدن اسرائیل فراهم کرده است.
دبیر مجمع جهانی بیداری اسلامی خاطرنشان کرد: جهان اسلام پس از دوره ای طلایی در صدر اسلام برای قرون متمادی دچار انفعال در برابر سلطه خارجی و استعمار بود، اما امروز با ظهور متفکران نوین اسلامی چاره دردهای خود را در رجوع به اسلام دید.
وی بیان اینکه دولت های نوظهور در منطقه علیرغم برخی محدودیت ها از مقاومت غزه حمایت کرده اند، گفت: پیروزی اخیر از بسیاری جهات مدیون تحولات بیداری اسلامی از جمله تحولات و تغییرات در مصر است و به فرموده رهبر معظم انقلاب، این پیروزی ها پایاه راه نیست، بلکه آغاز موفقیت هاست.
ولایتی با اشاره به آسیب های بیداری اسلامی گفت: فرقه گرایی، قوم گرایی، انحصارگرایی و توجه به منافع گروهی و ارائه تصویر مخدوش از اسلام و تنگ نظری و گسترش رقابت ها از مهمترین آسیب ها در مقطع کنونی است.
وی تأکید کرد: مهمترین تلاش دشمنان این است که با بزرگنمایی مشکلات، جنبش بیداری اسلامی را تجربه ای شکست خورده جلوه دهند.
صالحی: غرب درپی تحریف خاستگاه اصلی بیداری اسلامی است
علیاکبر صالحی امروز در مراسم افتتاحیه اجلاس جهانی اساتید دانشگاهها و بیداری اسلامی که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، حضور مردم در صحنه حاکمیت کشورهای منطقه را زمینهای برای پیاده سازی گفتمان اسلامی در برابر گفتمان سکولار خواند.
وی با بیان اینکه نسل طرفدار غرب در خاورمیانه دچار تحولات جدی به ضرر استکبار شده است، تاکید کرد: نظام سلطه تلاش میکند با سیاستهای نیابتی و حمایت از برخی کشورهای منطقه بر موج تحولات سوار شده و تحولات را به نفع خود مدیریت کند.
وزیر خارجه کشورمان افزود: اما روند بیداری اسلامی تاثیر خود را بر موازنه قدرت در منطقه بر جای گذاشته و بر تحولات بینالمللی شتاب روزافزونی بخشیده است.
صالحی با بیان اینکه موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات منطقه مبتنی بر عدم مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر است، گفت: ما در تقویت نقش واقعی مردم در این تحولات و ضرورت توجه حکومتها بر مطالبات مردم تاکید داریم.
وی افزود: رصد تحرکات غربی در قبال تحولات خاورمیانه، حاکی از توطئهای پنهان جهت تحریف خاستگاه اصلی حرکتهای مردمی از یک سو و مقابله با اسلامگرایی ناشی از مطالبات آزادیخواهانه از سوی دیگر است.
وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: نظام سلطه تلاش میکند در این راستا ارزشهای اسلامی را کمرنگ جلوه داده و مفاهیم غربی را جایگزین آن کند و حتی در این جهت گاهی سطح خواستههای مردم را به مطالبات معیشتی و اقتصادی تقلیل دهد.
صالحی در ادامه با بیان اینکه در فضای تحولات منبعث از بیداری اسلامی نقش بنیادین اندیشمندان و فرهیختگان بر کسی پوشیده نیست، تاکید کرد: اساتید دانشگاه میتوانند در این شرایط در ارائه چهرهای واقعی از خواستههای مردم و ماهیت حرکت آنها بیش از هر زمان دیگری تاثیرگذار باشند.
وی با اشاره به تحولات سوریه از برخورد گزینشی غرب با تحولات منطقه انتقاد و تصریح کرد: معارضین اصلی و واقعی سوریه معتقد به گفتوگوهای ملی هستند، اما تروریستها همزمان مردم و دولت را هدف حملات مسلحانه خود قرار دادهاند.
وزیر خارجه کشورمان همچنین یادآور شد: ایران طرح جامعی را برای برونرفت از بحران سوریه به طرفهای مختلف از جمله فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه و وزرای خارجه کشورهای ترکیه، مصر، سوریه، عربستان و روسیه ارائه کرده که توقف خشونتها و گفتوگوهای ملی از مفاد اصلی آن است.
قاسمی: احتکار علم و تحریم، ابزار غرب برای آسیب به نظامهای اسلامی است
بهجت قاسمی امروز در اجلاس اساتید دانشگاهها و بیداری اسلامی که در سالن همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است، احتکار علم و تحریم محصولات صنعتی را ابزار غرب برای استعمار، استثمار و استبداد دانست و گفت: آنها این ابزارها را به کار میگیرند تا به نظامهای اسلامی آسیب برسانند.
همسر شهید شهریاری که یکی از اعضای هیئت رئیسه اجلاس می باشد، با بیان اینکه به عنوان عضوی از جامعه دانشگاهی ایران شاهد زندهای از جنایتهای تروریستی غرب هستم، تصریح کرد: حرکات ناجوانمردانه و تروریستی، تنها به شهید شهریاری محدود نشد و دیگر دانشمندان هستهای ایران نیز از تیر عداوت تروریستها در امان نماندند.
وی با اشاره به اینکه آثار جراحت تروریستها بر جای جای بدن من مشهود است، گفت: جراحات جسمی اندکی التیام یافته، اما جراحتی بزرگ بر قلبم نقش بسته که ناشی از فقدان شهید شهریاری است.
قاسمی با بیان اینکه باید با همفکری، هماندیشی و همدلی از اختلافات قومی، نژادی و جغرافیایی دست کشید، گفت: بیایید مشترکاتمان را عرضه کنیم تا برای رهایی بشریت از بداخلاقیها و بدکرداریهای علمی زورگویان راهکاری بیابیم.
احمدی نژاد: بیداری اسلامی یعنی بیداری از جنس اسلامی
استاد دانشگاه نیجریه: دانشگاهیان برای تاثیر عملی بر بیداری اسلامی نیاز به شبکهسازی دارند
دکتر تاج الدین از اساتید برجسته دانشگاه نیجریه در افتتاحیه اجلاس اساتید دانشگاهها و بیداری اسلامی جمهوری اسلامی ایران را انگیزهای برای ملتهای مسلمان خواند.
وی با اشاره به اینکه ایران علیرغم مشکلات و بحرانهایی که با آن مواجه است، پیشرفتهای قابل ملاحظهای در علوم و تکنولوژی داشته، تصریح کرد: بیداری اسلامی از ایران شروع شده و به لطف خدا به سراسر جهان و آفریقای سیاه گسترش مییابد.
استاد دانشگاه نیجریه با اشاره به اینکه بیداری اسلامی در کنار دستاوردها چالشهای فراوانی دارد، گفت: مسلمانان بیتفاوت مخالفتها از درون و فشارها از بیرون از جمله این چالشهاست اما همانطور که پیامبر اسلام(ص) در اجرایی رسالت خود پیروز شد ما نیز با الهام از وی و کفار و ظالمین پیروز خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه ما معلمین در کلاسها، کتابخانهها و آزمایشگاهها برای رسیدن به اهدافمان از خودمان شروع کنیم، تاکید کرد: ما به عنوان رهبران عقیدتی مردم و نخبگان کشورهایمان نباید این ظرفیتها را از دست بدهیم چرا که در غیر این صورت تاثیری در روند تحولات نخواهیم داشت.
تاج الدین در ادامه بیان داشت که ما نیاز به شبکهسازی و اتحاد به صورت افقی و عمودی و در تمام سطوح بین دانشجویان، اساتید، محققین و دولتها داریم و در این صورت اثرات مثبت و عملی جدی در بیداری اسلامی خواهیم داشت.
وی در پایان تاکید کرد: ما باید از اسلام به عنوان ابزاری برای پیشرفت کارمان استفاده کنیم.
استاد تاجیکستان: ملتها در تحولات منطقه بینیاز ازایران نیستند
استاد برجسته تاجیکستانی گفت: کشورهای منطقه که در مسیر انقلاب قرار دارند، نباید فکر کنند که بینیاز از جمهوری اسلامی هستند.
محی الدین کبیری در این همایش تاکید کرد: ملتهای منطقه نباید به این فکر باشند که در مسیر خود بینیاز از جمهوری اسلامی هستند.
وی با اشاره به اینکه امروز انقلابهای منطقه چالشهای متعددی پیش روی خود دارند، تاکید کرد: بردران مصری و انقلابیون دیگر کشورها باید در شرایط کنونی در کنار ایران باشند.
کبیری با اشاره به تلاشهای بیگانگان برای به انحراف کشیدن مسیر انقلابها گفت: مسیر این انقلابها هنوز مشخص نیست و حفظ انقلابها ولی ارمغان آن به ملتهای دیگر، مهمترین مسئله است.
استاد دانشگاه تاجیکستانی در پایان با اشاره به جنگ اخیر غزه تصریح کرد: نقش ایران در پیروزی مردم غزه بسیار مهم بود و این قضیه نشان داد که فلسطین در این مراحل میتواند بسیار تأثیرگذار باشد.
استاد دانشگاه عراق: دانشگاهیان در قبال بیداری اسلامی نباید تنها به تئوری اکتفا کنند
ادنان سراج در افتتاحیه اجلاس اساتید دانشگاهها و بیداری اسلامی گفت: انقلابهای بزرگ نیاز به درک استراتژیک و رهبرانی دارد که مسائل و جزئیات اوضاع ملتها را بشناسند.
وی با بیان اینکه ما دانشگاهیان نباید تنها به تئوری اکتفا کنیم، تأکید کرد: به دلیل مخالفت غرب با بیداری اسلامی نیاز به آگاهی و خط مشی روشن داریم و باید نقطه اشتراک بین همه بیداریها در جهان اسلام را مدنظر قرار دهیم.
این استاد برجسته عراقی با اشاره به اینکه در کشور عراق با وجود همه مشکلات نسبت به بیداری اسلامی امیدواری وجود دارد، گفت: مردم عراق در این مسیر پیشرو بودهاند.
ادنان سراج با بیان اینکه مردم عراق به دعوت امام خمینی (ره) لبیک گفتهاند، بیان داشت: شهید صدر و دیگر شهدای عراق با لبیک به این دعوت امام و در راه بیداری اسلامی جان خود را از دست دادهاند.