به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سید شهاب الدین صدر صبح امروز در سمینار «بررسی مشکلات حاد طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری نسخه 02» که با حضور اعضای مجمع نظام پزشکی، اعضای شورای عالی نظام پزشکی و انجمن پزشکان عمومی در سالن جلسات سازمان نظام پزشکی کشور برگزار شد، دستمزد کم پزشکان این طرح، بخش دندانپزشکی، حقوق آزمایشگاه، داروخانه و.... را از مشکلات اجرای طرح پزشک خانواده بیان کرد.
وی با اشاره به برگزاری اولین گردهمایی نظام پزشک خانواده در سال 89 و جلسات مجمع سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: از ابتدای سال 90 نیز و این سازمان و شورای عالی نظام پزشکی با صدور بیانیه ای مسایل مربوط به این طرح را متذکر شده ایم.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به زمان بر بودن فرهنگ اجرای این طرح از فعالیت آن در در 56 کشور دنیا خبر داد و افزود: فرهنگ طرح پزشک خانواده در آلمان حدود 30 سال هم برای ارایه دهندگان خدمات و هم برای خود مردم طول کشید.
تامین اعتبار حوزه سلامت اولویت اول است
صدر تامین اعتبار حوزه سلامت را اولویت اول دانست و میزان اعتبار اختصاص یافته به این طرح در سال 89 و 91 را به ترتیب 10 هزار میلیارد و بیش از 20 هزار میلیارد تومان اعلام کرد: اعتبار اختصاص داده شده پرداخت نشده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به اهمیت اجرای طرح پزشک خانواده در اصلاح سلامت ملی، از حرکت عجولانه آن انتقاد کرد و گفت: موفقیت طرح پزشک خانواده در گرو بهره گیری از نظرات متخصصان در جهت ملی شدن آن است.
این مقام مسوول با بیان اینکه با حرکات سطحی نمی توان مسایل حوزه سلامت را حل کرد، گفت: با این نواقص نمی توان رضایت مردم را جلب کرد.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، بر اساس ماده 32 و 35 قانون برنامه پنجم توسعه کشور انجام پایلوت دستورعمل «پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری» در برخی شهرهای 20 تا 50 هزار نفری در استان های خوزستان، چهار محال و بختیاری و سیستان و بلوچستان نسخه 01 و نتیجه این فرآیند برای اجرای آن در کل مناطق شهری کشور نسخه 02 نام گرفت که نسخه 02 نیز در استان های فارس، مازندران، تهران و خوزستان اجرا شده است.