به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، محمدحسن طریقت منفرد در نشستی که به منظور بررسی آخرین وضعیت برنامه ملی پزشک خانواده شهری در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، با تأکید بر اینکه بیمار محوری و بیمار سالاری در این طرح به وجود می آید، افزود: با پیشرفت علم و تکنولوژی هزینه های درمان و بهداشت نیز افزایش یافته است، لذا استفاده بهینه از منابع بخش درمان از دغدغه های کشورها به شمار می رود.
وی با بیان اینکه 80 درصد امکانات بهداشتی درمانی ایران در بخش دولتی متمرکز شده، اظهار داشت: حداکثر بهره وری از امکانات بخش دولتی بار سنگین پرداخت مستقیم از جیب بیمار را به حداقل می رساند.
سرپرست وزارت بهداشت، ساماندهی خدمات و مصرف به دلیل محدودیت منابع بهداشتی و درمانی را یکی از دغدغه های فعالان عرصه سلامت در دنیا بیان و تصریح کرد: معتقدیم با اجرای برنامه پزشک خانواده از مصارف غیر ضروری جلوگیری شود.
طریقت منفرد، ادامه داد: مازندران یکی از استان های پیشگام در اجرای این برنامه ملی است و از آن حمایت می کنیم.
بررسی آخرین وضعیت برنامه ملی پزشک خانواده شهری در مازندران
براساس این گزارش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در این نشست برنامه پزشک خانواده را یکی از برنامه های اساسی حوزه سلامت بیان و تصریح کرد: قطع ارتباط مالی پزشک با بیمار، ایجاد بازار کار پزشکان، افزایش رضایتمندی مردم، ارایه خدمات به بیماران با رعایت تعرفه دولتی مصوب و کم شدن ارجاع به مراکز خارج از استان از مهمترین دستاوردهای اجرای این برنامه است.
محمد مهدی ناصحی، با اشاره به اینکه جمعیت شناور این استان 4برابر جمعیت واقعی است، افزود: این جمعیت شناور فشار بهداشتی درمانی بر استان وارد می آورد.
وی به بیان عملکرد دانشگاه علوم پزشکی مازندران پرداخت و تصریح کرد: این دانشگاه با 9 دانشکده- 6 مرکز آموزشی درمانی، 17 شبکه بهداشت و درمان، 244 مرکز بهداشتی درمانی و 1109 خانه بهداشت در حال خدمت رسانی به مردم استان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، به وجود 374 عضو هیئت علمی در مجموعه این دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: 5 هزار و 547 دانشجو در 83 رشته دانشگاهی به تحصیل اشتغال دارند.
ناصحی، با بیان اینکه شاخص های بهداشتی در استان از میانگین مطلوبی برخوردار است، گفت: از ابتدای سالجاری تا کنون مرگ مادر باردار درمازندران گزارش نشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به مطالعات انجام شده در مورد میزان سموم باقی مانده در محصولات خیار- کدو خورشتی- برنج و توت فرنگی اشاره و تصریح کرد: مصرف سم در مازندران 4برابر میانگین مصرف کشوری است لذا ارایه راهکارهای اجرایی برای برون رفت از این معضل لازم است.
قائم مقام وزیر بهداشت در مازندران، با بیان اینکه مراکز تحقیقاتی را به سمت مطالعه در مورد بیماری های قلبی عروقی- حوادث- سرطان ها سوق دادیم ، اظهار داشت: 12 مرکز تحقیقات در استان وجود دارد.
ناصحی، کسب رتبه های اول در اجرای شناسنامه ملی سلامت - طرح تکریم ارباب رجوع- در حوزه پژوهشی در بین دانشگاه های علوم پزشکی تیپ دو کشور-رتبه دوم در بین معاونتهای توسعه- رشد 6درصدی تعداد مقالات- راه اندازی آزمایشگاه جامع شمال کشور- تکمیل خانه های بهداشت و دریافت موافقت های مربوط برای راه اندازی رشته های جدید را از دیگر دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی مازندران طی چند سال اخیر بیان کرد.
برای اجرای مطلوب برنامه پزشک خانواده مازندران به 6 بلوک درمانی تقسیم شد
براساس این گزارش، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در حاشیه بازدید سرپرست وزارت بهداشت از مراکز مجری برنامه پزشک خانواده در شهرستان قائمشهر گفت: به منظور ارایه خدمات مطلوب در سطوح دو و سه برنامه پزشک خانواده، استان به 6 بلوک درمانی تقسیم شد.
فرهاد غلامی با بیان اینکه در هربلوک مسیر ارجاع بیمارستان های تخصصی و فوق تخصص تعریف شده، افزود: بیمار بر اساس فرم ارجاع و با در دست داشتن دفترچه درمانی به این بیمارستان ها ارجاع و از خدمات درمانی بهره مند می شوند.
وی ادامه داد: چنانچه بیمار از طریق سیستم پزشک خانواده به بیمارستان ها ارجاع داده شود و زیر 6 ساعت تحت نظر قرار بگیرد 10 درصد هزینه های درمانی توسط بیمار و 90 درصد توسط بیمه پرداخت خواهد شد.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، خاطر نشان کرد: اگر بیمار بیش از 6 ساعت بستری و تحت نظر باشد، تنها 5درصد هزینه های درمانی بیمارستان ها از بیمار دریافت و مابقی توسط بیمه پرداخت می شود.
اجرای برنامه پزشک خانواده منجر به رضایت مردم در بخش سلامت و بهداشت می شود
نماینده ولی فقیه در مازندران در دیدار با سرپرست وزارت بهداشت و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: با همکاری و تعامل تمامی دستگاه های مرتبط با اجرای این برنامه بزرگ، رضایت مردم در بخش سلامت و بهداشت به دست خواهد آمد.
آیت الله نورالله طبرسی با بیان اینکه با اجرای کامل این برنامه علاوه بر تامین سلامت مردم، تعداد فراوانی از مجموعه ها و کادرهای پزشکی، همچون پرستاران، ماماها و پزشکان مشغول ارائه خدمات درمانی به مردم خواهند شد، افزود: بخش عمده ای از مشکل بیکاری این افراد رفع می شود.
وی خواستار اجرای برنامه پزشک خانواده شهری در تمامی شهرهای استان شد و تصریح کرد: برنامه پزشک خانواده شهری و نظام ارجاع باید در تمامی شهرها و مناطق اجرا و همگانی شود تا بسیاری از مشکلات و معضلات حوزه بهداشت و درمان رفع و خدمات مطلوب تری به مردم ارائه شود.
امام جمعه ساری در خطاب به مدیران بر لزوم ارائه خدمت بیشتر به مردم تأکید کرد و اظهار داشت: مدیران قدر دوران خدمت به مردم را بدانند و هیچگاه به عرصه مدیریت با نگاه سکوی پرش و بهره مندی مادی نگاه نکنند.