کد خبر:۲۱۰۰۱۵
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

850 هزار نفر در استان مازندران پزشک خانواده خود را انتخاب کردند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه اول آبان ماه امسال طرح پزشک خانواده به صورت رسمی در این استان آغاز می‌شود، گفت: تا کنون 850 هزار نفر، پزشک خانواده خود را انتخاب کرده‌اند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، محمد رضا میرزایی صبح امروز در نشست خبري با بیان اینکه اول آبان ماه طرح پزشک خانواده به صورت رسمی در مازندران آغاز می شود، گفت: در زمان اعلام شده مردم با مراجعه به مطب ها و پایگاه های پزشک خانواده، ویزیت پایه را به صورت رایگان انجام دهند.

وی در خصوص خانواده هایی که تا کنون سرشماری نشدند و یا پزشک خانواده خود را انتخاب نکرده اند، خاطرنشان ساخت: این افراد باید با مراجعه به مراکز بهداشتی محل سکونت خود نسبت به تکمیل فرم های مربوطه اقدام کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: افرادی که از هیچ گونه خدمات بیمه ای برخوردار نیستند با مراجعه به خدمات درمانی با هزینه ای اندک، نسبت به بیمه کردن خود اقدام کنند تا بتوانند از مزایای طرح پزشک خانواده برخوردار شوند.

850 هزار نفر در مازندران پزشک خانواده خود را انتخاب کردند

میرزایی با اشاره به اینکه از جمعیت یک میلیون و 130 هزار نفری مازندران، 850 هزار نفر پزشک خانواده خود را انتخاب کردند، خاطرنشان ساخت: سایر افراد تا اول آبان ماه فرصت دارند پزشک خانواده خود را انتخاب کنند.

وي با بیان اینکه سازمان های بیمه گر به سازمان سلامت ایرانیان تبدیل شدند، افزود: تمامی بیمه های تکمیلی و سایر بیمه ها در قالب بیمه سلامت ایرانیان فعالیت می کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به صدور کارت سلامت الکترونیکی خانوارها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این کارت در راستای اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع صادر خواهد شد.

ميرزايي در بخش دیگری از سخنانش، به اجرای دو برنامه جدی در حوزه سلامت خانواده اشاره و تصریح کرد: این برنامه ها در حوزه سلامت مادران و کودکان در حال اجراست.

مراقبت از مادران باردار از برنامه های جدی در حوزه سلامت خانواده است

وي به بیان اقدامات صورت گرفته در حوزه سلامت مادران در خانه ها و مراکز بهداشتی استان پرداخت و اظهار داشت: در این مراکز 98 درصد از مادران باردار در زمان بارداری و 92 درصد پس از زایمان مورد مراقبت قرار گرفتند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران یکی از مشکلات حوزه زایمان را بحث سزارین دانست و گفت: عمل سزارین در بخش خصوصی زیاد است.

ميرزايي میزان مرگ و میر مادران باردار را یکی از شاخص های سلامت دانست و افزود: در سال 89، میزان مرگ مادران باردار 22 در یکصد هزار و سال گذشته این رقم به 15 در یکصدهزار نفر به ثبت رسیده است.

وي با اشاره به اینکه در سال گذشته 5 مرگ مادر باردار گزارش شده است، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون مرگ مادر باردار گزارش نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ادامه سخنانش به مرگ کودکان کمتر از یک ماهه، زیر یک سال و زیر 5 سال اشاره و اظهار داشت:  در سال گذشته میزان مرگ کودکان کمتر از یک ماهه، 6 در هزار تولد بوده است که این رقم نسبت به میانگین کشوری پایین تر است.

میرزایی میزان مرگ کودکان زیر یک سال را 7.89 در هزار تولد و زیر 5 سال را 9.44در هزار تولد دانست و افزود: در سال گذشته 125 کودک به دلیل ناهنجاری های مادرزادی و سوانح و حوادث جان خود را از دست دادند.

وی در خصوص فعالیت های پیش بینی شده در حوزه سلامت کودکان خاطرنشان ساخت: در این طرح توجه ما بر روی کودکان کمتر از 8 سال است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران مهمترین برنامه این حوزه را مراقبت از کودکان سالم دانست و تصریح کرد: توسعه و پیشرفت هر جامعه ای در گرو داشتن فرزندان سالم است.

میرزایی ادامه داد: در سال گذشته، 280 هزار کودک زیر 5 سال استان در مراکز و خانه های بهداشت مورد مراقبت های لازم قرار گرفتند.

طرح مراقبت از کودکان بیمار اجرا می شود

وي به بیان اجرای طرح مراقبت کودکان بیمار به نام مانا پرداخت و گفت: در این طرح 21 هزار کودک بیمار به مراکز ما مراجعه کردند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ترویج تغذیه کودک با شیر مادر را نیز یکی دیگر از برنامه های مراقبتی در حوزه سلامت کودکان دانست و اظهار داشت: مازندران در امر ترویج تغذیه با شیر مادر از جایگاه خوبی در کشور برخوردار است.

ميرزايي با اشاره به اینکه امسال یک هزار و 950 کودک زیر یک سال از شیر مصنوعی تغذیه کردند، افزود: این کودکان عمدتا چند قلو بودند و یا مشکل رشد داشتند.

وي ایجاد بیمارستان های دوستدار کودک را یکی دیگر از اقدامات انجام شده در حوزه ارتقاي شاخص سلامت کودکان عنوان و تصریح کرد: در این بیمارستان ها، ارتباط زودهنگام مادر با نوزاد، ترویج تغذیه کودک با شیر مادر و سایر موارد مرتبط ارائه می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در سال گذشته 24 بیمارستان دوستدار کودک در مازندران وجود داشته، گفت: امسال نیز بیمارستان های بوعلی سینا و امیرمازندرانی ساری و احمدنژاد کتالم رامسر لوح دوستدار کودک دریافت کردند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار