به گزارش سرویس علمی «خبرگزاری دانشجو»، عبدالرضا عزیزی صبح امروز در سمینار «بررسی مشکلات حاد طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری نسخه 02» که در سازمان نظام پزشکی کشور برگزار شد، گفت: با اهمیتی که این سمینار دارد اما اعضای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی حضور ندارند و شاید علت این حضور نداشتن به دلیل ندانستن اهمیت این موضوع است.
وی با اشاره به اهمیت اجرای پایلوت طرح پزشک خانواده افزود: بعد از یافتن اشکالات طرح پایلوت می توان طرح اصلی را در تمام مناطق شهری کشور اجرایی کرد اما کسی در صدد رفع این مسایل نیست!
11 هزار تومان دستمزد سه ماه پزشکان خانواده!
عزیزی همچنین از دستمزد بسیار کم پزشکان طرح پزشک خانواده انتقاد کرد و گفت: حقوق پایه، یک قاضی سه میلیون تومان، حقوق پایه، یک مدیر کل 800 هزار تومان است، آیا ارزش جامعه پزشکی ارزش سایر جوامع را ندارد که پزشکان این طرح در مناطق محروم ماهانه حدود چهار هزار تومان دستمزد دریافت می کنند!
هدفمندی یارانه ها سهم پزشک خانواده را پرداخت نکرده است
رئیس کمیسون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ضمن ارزیابی خوبی که از اجرای هدفمندی یارانه ها داشت، گفت: دولت سهم پزشکان این طرح را از محل هدفمندی یارانه ها پرداخت نکرده است.
عزیزی ادامه داد: پوشش فراگیر و همه گیر، پرداخت هزینه کم بیمه، پرداخت منابع، استفاده از صندوق ها، تعیین حق بیمه و... از موارد قانون برنامه پنجم توسعه کشور و مهمترین دیدگاه های قانونگذار است که باید مورد توجه قرار بگیرد، لذا توجه به یک بخش و بی توجهی به بخش دیگر سلامت جامعه را با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی با اینکه پوشش بیمه کم عمق است، بیمه خوب پول می گیرد اما خوب خدمت نمی کند، افزود: اگر مشکل بیمه حل شود و درست عمل شود رابطه پولی پزشک و بیمار حل می شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به نظر سنجی سازمان بیمه خدمات درمانی اشاره کرد و گفت: بر اساس این نظر سنجی در اجرای طرح پزشک خانواده در مورد مفاد قرار داد یا احکام حقوقی 41 درصد، برای ایجاد پایش 64 درصد، برای وضعیت اجرایی 49 درصد، برای اجرای امکانات 49 درصد و برای وضعیت وسایل و تجهیزات 48 درصد رضایت اعلام شده است که این نمره قابل قبولی نیست.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از حضور نداشتن اعضای قوه مجریه در این سمینار انتقاد کرد و گفت: فرهنگ و اهمیت اجرای طرح پزشک خانواده باید از وزارت خانه ها شروع سپس در روستاها اجرا شود.
با شنیدن گزارش های فارس و مازندران زیاد امیدوار نیستم
عزیزی به گزارش های ارایه شده نمایندگان استان های مازندران و فارس اشاره کرد و گفت: با شنیدن این گزارش ها به اجرای طرح پزشک خانواده زیاد امیدوار نیستم و بنده پیگیر این موضوع در وزارت خانه های وزات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستم.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، بر اساس ماده 32 و 35 قانون برنامه پنجم توسعه کشور انجام پایلوت دستورعمل «پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری»در برخی شهرهای 20 تا 50 هزار نفری در استان های خوزستان، چهار محال و بختیاری و سیستان و بلوچستان نسخه 01 و نتیجه این فرآیند برای اجرای آن در کل مناطق شهری کشور نسخه 02 نام گرفت که نسخه 02 نیز در استان های فارس، مازندران، تهران و خوزستان اجرا شده است.