کد خبر:۱۸۷۹۰۶
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
طرح پزشک خانواده بزرگترین تحول نظام سلامت کشور است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران طرح پزشک خانواده را بزرگترین تحول نظام سلامت کشور دانست و گفت: این طرح نظام سلامت کشور را متحول میکند.
محمدرضا ميرزايي در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ساری، با اشاره به اجراي طرح پزشك خانواده شهري در سال جاري طرح پزشک خانواده را بزرگترین تحول نظام سلامت کشور دانست و گفت: این طرح نظام سلامت کشور را متحول می کند.
وی ساماندهی و توزیع مناسب پزشکان متخصص را از اولویت های اصلی طرح پزشک خانواده دانست و گفت: با اجرای این طرح مردم از خدمات درمانی تخصصی مناسبی بهره مند خواهند شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران کاهش هزینه های درمانی غیر ضروری همچون دارو ها و آزمایشات، ارائه خدمات درمانی مناسب و جلوگیری از هدر روی منابع و سرمایه های ملی کشور را از جمله مزایای این طرح دانست و گفت: با اجرای این طرح مردم از سرگردانی در نظام درمانی خارج میشوند.
ميرزايي افراد تحت پوشش هر پزشک در طرح پزشک خانواده را 2500 نفر اعلام کرد و گفت: در صورت نیاز بیماران برای دریافت خدمات درمانی و تخصصی به بیمارستان ها و یا پزشکان متخصص ارجاع داده میشوند.
وي تشكيل پرونده الكترونيكي سلامت براي تمامي ايرانيان، اصلاح نظام سطح بندي خدمات و ارجاع بيماران و نيز دسترسي همگان به خدمات درماني را از جمله محاسن اجراي طرح پزشك خانواده عنوان و تصريح كرد: در مازندران ساختار پزشك خانواده تعريف شده و كميته هاي مربوط به آن در معاونت بهداشتي شكل گرفته است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران نخستين گام در اجراي اين طرح را بهسازي مراكز درماني بهداشتي دانست و افزود: در نظام پزشك خانواده هر 10 هزار نفر در يك منطقه شهري تحت پوشش مجري طرح قرار مي گيرند.
ميرزايي با اشاره به اينكه براي جمعيت يك ميليون و 150 هزار نفري استان، در حدود 115 مركز اجراكننده طرح پزشك خانواده نيازمنديم، خاطرنشان كرد: در اين مراكز يك پزشك رسمي به عنوان رئيس تيم سلامت و 16 پرسنل ديگر شامل سه پزشك، دو پرستار، دو ماما و كادرهاي درماني حضور دارند.
وي ضمن تاكيد بر اينكه بيماران در تمامي مراجعات پزشكي بايد به پزشك خانواده خود مراجعه كنند، افزود: چنانچه فردي به پزشك ديگري مراجعه كند، هزينه درماني را بايد به صورت آزاد پرداخت كند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بيان اينكه در شهرستان ساري 25 مركز براي اجراي طرح پزشك خانواده خواهيم داشت، ادامه داد: در حال حاضر 85 مركز براي اجراي اين طرح در سطح مازندران وجود دارد و مابقي مراكز مورد نياز را نيز بايد از طريق ساختمان هاي استيجاري برطرف سازيم.
میرزایی با اشاره به اينكه در 115 مركز درماني به 115 پزشك رسمي كه به عنوان رئيس مركز معرفي ميشود نيازمنديم، گفت: در مجموع براي اجراي اين طرح به 400 پزشك نيازداريم كه خوشبختانه در مازندران از اين نظر كمبودي نداريم.
وي با بيان اينكه بخش دندانپزشكي تحت پوشش اين طرح قرار نگرفته است، گفت: در طرح پزشك خانواده پزشكان طرف قرارداد موظفند از 8 صبح تا 12، و از 16 تا 20 طي دو شيفت در مراكز و يا مطب هاي خود حاضر باشند و در مواقع اورژانس نيز مركز شبانه روزي پيش بيني شده تا در ساعات تعطيل به مراجعه كنندگان خدمات درماني ارائه دهد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.