کد خبر:۲۰۱۱۱۱
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

رایگان‌شدن طرح پزشک خانواده منوط به اختصاص 10 درصد از درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: رایگان‌شدن طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع منوط به اختصاص 10 درصد از درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، شیخ آزادی روز گذشته در نشست خبری تصریح کرد: با فرمول فعلی، 54 درصد از هزینه های درمان سلامت از جیب بیمار در می آید که با اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع این هزینه به زیر 30 درصد می آید، با این حال این طرح در آینده به سمت رایگان شدن هم خواهد رفت، البته در صورتی که آن 10 درصد درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها به وزارت بهداشت اختصاص یابد.

وی با اشاره به اینکه یک میلیون و 100 هزار نفر در لرستان مخاطب طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع شهری هستند، افزود: بسیاری از مراجعات تخصصی و فوق تخصصی که در استان وجود دارد مراجعات غیر ضروریست که با اجرای طرح پزشک خانواده این مراجعات کاهش می یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان طراحی تخصص پزشک خانواده را در راستای ارتقاء پزشکان عمومی شرکت کننده در این طرح عنوان کرد و بیان داشت: در لرستان پزشک بیکار نداریم با این حال پزشکانی که در طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع مشارکت می کنند به همراه یک ماما که در مطب حضور دارد ماهانه شش میلیون و 300 هزار تومان عایدی آنها می شود.

شیخ آزادی گفت: در این طرح هر پزشک عمومی می تواند به طور میانگین 2500 نفر و تحت شرایطی تا 3000 نفر را هم پوشش دهد.

وی با اشاره به اینکه در لرستان تعداد مرگ و میر مادران باردار کمتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی است، ادامه داد: مرگ و میر مادران باردار برای نظام سلامت کشور یکی از شاخص های مهم است، با این حال در لرستان در سال 88، 13 مورد مرگ و میر مادران باردار را داشته ایم؛ اما در سال 89 و سال 90 این میزان به هفت مورد در سال کاهش یافته است، در حالی که 32 هزار تا 33 هزار تولد زنده داشته ایم.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر اینکه مرگ هفت مادر باردار هم برای ما فاجعه بزرگی تلقی می شود، گفت: میزان مرگ و میر مادران باردار در لرستان از میانگین شاخص های جهانی بهتر است، به گونه ای که در لرستان از هر 100 هزار تولد زنده 21 مرگ داریم؛ اما استاندارد سازمان بهداشت جهانی از هر 100 هزار تولد زنده 25 مورد مرگ مادران باردار است.

شیخ آزادی خاطرنشان کرد: البته ما با توانسته ایم در لرستان تعداد مرگ و میر مادران باردار را به کمتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی برسانیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار