کد خبر:۲۲۱۲۵۰
حجت الاسلام رشاد:

وظیفه تبیین نظری سبک زندگی به عهده حوزه علمیه است

‌رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به رسالت اصلی حوزه علمیه درباره مسئله سبک زندگی گفت: وظیفه تبیین نظری سبک زندگی ...
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، نشست «ما و مسئله سبک زندگی» به همت کانون اندیشه جوان و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی صبح امروز در محل حوزه علمیه امام رضا (ع) برگزار شد. 
 
در این نشست که با حضور طلاب برگزار شد،حجت‌الاسلام علی اکبر رشاد، ‌رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به ایراد سخنرانی پیرامون موضوع سبک زندگی پرداخت. 
 
وی گفت: برای تغییر در سبک زندگی باید مبانی تکون‌بخش آن را تصحیح کرد.
 
رشاد با اشاره به اینکه به مبانی تکون‌بخش زندگی به دو صورت می‌توان نگریست، گفت: یک بار می‌توان این مبانی را پیشینی و بار دیگر پسینی بررسی کرد.
 
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: در نگاه پیشینی مبانی را به عنوان اساس تعریف کرده و نظامات را بر آن بنا می‌کنیم و منظومه سبک زندگی را تهیه می‌نماییم. 
 
وی ادامه داد: اما در نگاه پسینی ما به صورت فلسفه مضاف به فلسفه سبک زندگی نگاه کرده، همچنین متوجه پیوند مستقیم آن با فرهنگ بوده و شبیه به مسئله فلسفه فرهنگ با آن مواجه می‌شویم. 
 
رشاد در ادامه به صورت تیتروار به عرصه‌ها و حوزه‌های مختلفی که مسئله سبک زندگی را می‌توان در آن بررسی کرد اشاره کرد و گفت: همان‌گونه که ما به هستی‌شناسی فرهنگ، معرفت‌شناسی، سازه‌شناسی، غایت‌شناسی، لایه‌شناسی، چیدمان، هندسه و کارکردهای فرهنگ توجه می‌کنیم باید به فلسفه سبک زندگی اسلامی نیز مانند مسئله‌ای در قیاس با فلسفه فرهنگ توجه کرده و آن را تبیین نماییم. 
 
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی  با اشاره به چیستایی، سازه‌شناسی، تعریف،‌ چیدمان، هندسه سوری، سرشت و صفات، ‌روش‌شناسی شیوه مطالعه و منبع‌شناسی سبک زندگی گفت: تمام اینها مسائلی است که در فلسفه سبک زندگی اسلامی باید به آن پرداخته شود. 
 
وی گفت: اینکه چه قواعدی در سبک زندگی حاکم است و شناسایی آینده سبک زندگی از مسائل مهم این حوزه می باشد. 
 
رشاد در ادامه به رسالت اصلی حوزه علمیه در این حوزه اشاره کرد و گفت: وظیفه تبیین نظری سبک زندگی به عهده حوزه علمیه است. 
 
‌رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تاکید بر اینکه مسئولیت تولید بناهای عملی سبک زندگی بر عهده حوزویان است، گفت: اگر بخواهیم عملکرد حوزه در عرصه تبیین سبک زندگی اسلامی را در طول تاریخ بررسی کنیم باید بگوییم حوزه در طول تاریخ خوب عمل کرده است.
 
وی ادامه داد: اما اگر بخواهیم عملکرد حوزه درباره تبیین سبک زندگی اسلامی در دوره حاضر را بررسی کنیم باید بگوییم اگر چه اهتمام‌هایی در این عرصه وجود داشته اما کارهای عملیاتی کم صادر شده است. 
 
رشاد در پاسخ به سوال یکی از طلاب مبنی بر اینکه در تمدن‌سازی پله آغازین تفکر است یا سبک زندگی گفت: ما معتقدیم معرفت و بینش حتی بر ایمان نیز مقدم است.
 
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: معرفت پدیدآورنده سبک زندگی است و ما باید الگوی تدبیر حیات را پس از دستیابی به معرفت طراحی کنیم.
 
وی در پایان تاکید کرد: پیدایش تمدن جدید از گذرگاه الگوی پیشرفت محقق می‌شود که الگوی پیشرفت نیز سبک زندگی خاصی را به ما پیشنهاد می‌دهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار